Provaljen zeder ?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

samo cu jednu stvar jos da napisem a to me je jos deda ucio... ne postoji brava koja ne moze da se otvori pitanje je samo alata i iskustva sa istim te iz toga i proistice koliko vremena ti treba za tu operaciju. dakle alat i trening.

@ dandy: ja stvarno ne vidim sta to moze na zederu da se radi za 2min osim da se ili otkljuca kao sa kljucem ili da se polomi mehanizam unutra. magije nema...
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

..dandy..jel' taj Zeder bio vec namontiran na autu,ili kako ?...
      Jel' ti samo pokazao onako,na nekom jos ne ugradjenom modelu,ili kad je vec na samoj letvi montiran ?
      Usput,odlicna slika..odlican avatar..

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513
        • Bijeljina-Beograd Medakovic

Oni koji me poznaju znaju da sam inace nevjerni toma kad se prica o stvarima koje su "neizvodljive, i dok se licno ne uvjerim nikad, ali nikad nisam nesto potvrdio, a kamoli dalje pronosio....
        ono u sta nisam siguran uvijek naglasim, ali ovdje se radilo o dva (prvi za opkladu a drugi kao dokaz, na kolima od jednog drugara koji nije bio trenutno tuu)
        Inace ovaj drugar sto mije pokazao, godinama se bavio tim mutnim radnjama, ali posto mu je zabranjeno maltene bilo gdje da mrda iz bosne,,,smirio se, ozenio, i nije u akcijama vec duze vrijeme,,,,ali mora taj da sve isceprka...posle mi rece da ga je skoro dva mjeseca ceprkao dok nije provalio, tako da nema vise poznavalaca te tematike,,,,bar se nadam.....
        A meni je pokazao jer zna kakav sam,,,i da to nece ici dalje,,,a ja cekam da se opet pojavi ono da daju auto ko sto je bilo za lavlju kandzu pa da profitiram ukoliko se naravno ususde,,,,mada cisto sumnjam da ce to nekad da se desi........
        A fala bogu, dala mi vojska pravo da nosim oruzje, pa se nesto i ne tangiram zbog mafijascica koji bi da dodju do informacije......

Inace na oba auta je bio montiran zeder sistem, znaci auta u upotrebi...
        Zbog raspirivanja kriminala ne pada mi na pamet da to dalje sirim, jer sam se zakleo na cutanje, mogu da demonstriram, ali naravno bez pokazivanja detalja i objasnjenja, jer ce se neki sutra naci tamo kad ga uhvate u kradji kola da se poziva na mene kako sam ga ja naucio tome,,,,a to mi bas nesto i ne pada na pamet.....

inace da napomenem da su oba zedera koji su raskurcani reklamirani, i priznata je reklamacija, bez problema,.....znaci nista nije ni polomljeno niti ima tragova ostecenja...

e sad koji sve modeli zedera postoje stvarno nema poojma, ne bakcem se sa tim,,,da li ima nekih razlika ili ne,,,pojma nemam,,,,
        uglavnom par dana poslije toga bio kod nas jedan od zastupnika zedera, poznajemo se dugo ali nikako da mu ime zapamtim,,,i nazalost poznaje mene i moje mogucnosti i rijec...
        i ja ga pitam jel moze da mi da jedan sistem da probam da otvorim, i naravno odmah je okrenuo temu razgovora.....sumnjam da mu je bilo tesko da zrtvuje jedan sistem da bi mi dokazao kako je to nemoguce,,,,jer sam mu nudio i javnu prezentaciju,,,,,ali trt milojka.....
        e vise mi niko ne da da i dalje probammm, tako da ako ima zainteresovanih,,,,dodjite da probamo....sto da ne,,,da se uvjerimo jednom za svagda dal to vrijedi ili ne.....a ako ovo pali na svakom samo je pitanje dana kada ce da se provali i ugasi tu firmu za svagda, sem ako novo nesto ne smisle......

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Znaci naslov se moze potvrditi zaista je provaljen

Comment

• iwcham1979
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2007
            • 741
            • Nis
            • Seat Altea 2.0Tdi

U pravu si. Nek pisu sta hoce! Da je tako kao sto ti pricas Dandy, Zeder bi vec bio istorija, a nebi ga viddjao i na gomili auta Italijanskih i Madjarskih tablica u Grckoj ove godine!!

Comment

• BRABUS
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2004
              • 2399
              • London

@iwcham1979

Sta ce ti takav komentar, imas vec warn...

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

"Evo prije mozda mjesec dana bio sam prisutan demonstraciji kada je zeder izbacen iz funkcije za manje od 2 minuta" - Da je tako kao sto ti pricas, propala bi firma, i ne bi sad pisali o tome da li se kradu auti sa zederom ili ne! To bi bio fakat, cinjenica! Pre neki dan sam gledao na lokalnoj TV reportazu o kradji automobila! Prikazivali garazu u kojoj su lopovi sklanjali vozila. Tamo ste mogli da vidite desetinu volana VAG auta iscupanih sa sve lavljom kandzom, ali nigde nisam video Zeder bravu razbucanu! I jos je komentator dao upozorenje narocito vlasnicima novijih VAG vozila, i predlozio zamene LK za Zeder uz doplatu! Takodje treba znati da je Zeder napravljen, ili "pozajmljen" od Volvo-a, zato sto su automobili sa LK poceli da se kradu! Zeder je jos uvek isti, bez ikakvih izmena, jer nema potrebe da se nista menja! Mozda ce i provaliti Zeder (mada sumnjam kad nisu do sad, jer kad ono rece covek da je to Volvo patentirao?), ali do sada nisu! Ako bude provaljen, to bi imalo velikih odjeka u javnosti, automobili bi stvarno poceli da se kradu, a ne da se spekulise da li moze i kako moze! Firma bi morala da odbaci patent ili da spusti cenu na 50e i ugradjuje ga u 20g stare Golfove 2, smislja nesto novo... Kad se provali nesto, nema tu, provalio ga moj drug lopov genijalac i samo on to zna i niko vise! Znali bi jos mnogi!

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Posto si toliko sumnjicav, a imas Zeder u oba auta, Dandy je jasno ponudio da pokaze kako je moguce provaliti Zeder, eto ti resenja tvojih sumnji. Jel tebe nekad neko ubedjivao da ono sto si video/doziveo/uradio nije moguce ? Znas kako je...?

Argument koji si naveo je apsurdan. Evo i zasto...

Sve dok ima ljudi koji su spremni da poslusaju savete nekog Mirka Alvirovica, pre nego da daju sansu da posumnjaju da sve i nije bas tako kao sto ih Mirko ubedjuje, bice i Zedera i Kandzi i pilula za ustedu goriva i magicnih krpa i Vidovitih Zorki i cega sve ne.

Da u vreme kad je sefu DaimlerChryslera moguce ukrasti jedan od najbezbednijih auta vrednog 500.000 evra, u sred dana ispred kuce u mirnom kraju za 5 minuta i da ga nikad ne nadju, teza da je nemoguce ukrasti auto sa Zederom ili bilo kojom masovno rasirenom zastitom je smesna...

Comment

• DejanV
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2005
                    • 682
                    • Beograd

U principu, slazem se sa Zverkom i njegovim dedom - ako postoji brava, moze se obiti. Jedino pitanje je koliko lako ili tesko, koliko brzo ili sporo. SVE brave postoje prakticno samo kao metod odvracanja.

Samo jedna stvar je apsolutna, a to je da NISTA nije onako izgleda da je.

Sto neko rece, ako bas hoce da drpe auto, ma doci ce sa sleperom i odneti ga, pravac u garazu od armiranog betona (Faradejev kavez) i tu spasa nema, ne vredi ni skriveni GPS uredjaj.

Medjutim, uz svo postovanje Dandy-ja, ne verujem da je obijanje tako lako. Sem toga, postoji Zeder i Lavlja Kandza, koliko se secam, autori i partneri su se nesto podzaveljali i rasturili, pa sada svako gura svoje. Da jeste bas tako lako, oni bi do sada bili vec istorija. Najzad, postoje dve vrste brava, jedna je ona celicna sapa preko volana, a druga je ona ispod letve volana. Onu gornju, koja je starija, mozda i jeste neko provalio, ali onu donju, kojoj je pristup jako otezan, ne verujem da je iko provalio inace bi bilo jako mnogo ukradenih vozila, a statistike kazu da je broj ukradenih vozila u laganom opadanju, a ne porastu.

Jos nesto - to je u velikoj meri i stvar lopova. Vrlo profesionalni lopovi su jedno, a ostali nesto drugo. Te ostale, sitne lopove, amatere, narkomane lako je odvratiti i obicnom turskom "Kale" sipkom, onom sto ide od volana do poluge kocnice sa "U" zavrsetkom. Ona je varljivo jednostavna, ali probajte samo da presecete sipku - dobro cete se oznojiti, a ako nemate posebno tvrdu testeru, malo sutra cete je tek tako prestrugati. Moze, naravno da moze, ali nije ni brzo, ni lako. Ovo govorim iz licnog iskustva, prve noci vlasnistva, pre nego sto smo stigli da ugradimo alarm, neko je pokusao da mazne sinovljev tada ganc novi Yugo, a ta sipka ga je sprecila.

Tipican primer odvracanja - moze se preseci, ali je to tezak i dug posao, vrlo nepogodan za vozilo parkirano na ulici.

Jos jedan zanimljiv detalj - jeste li primetili kako se UVEK kaze da je provaljen Zeder, a nikada Lavlja Kandza, dve odvojene firme? Malo srpske konkurencije?
                    Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Ta sipka nije deo teme, ali se za nju volan krivi i ona izbacuje iz lezista!!!!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• iwcham1979
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2007
                        • 741
                        • Nis
                        • Seat Altea 2.0Tdi

@BRABUS Lavlje kandze su propali patent, i nisu lose samo za starije automobile, pipule za ustedu goriva, no comment! Ali ne bih da u isti kos stavljam Zeder! Jer to radi, i ma kakve bajke o kradji Zederom zasticenog auta za 2 min slusao ja, za to nema dokaza! Samo babske price! Ti stavljas Vidovitu Zorku i Nikolu Teslu u isti kos, a to je, nebulozno!

Comment

• fantastik
                          CBC Senator XXL
                          • 28.07.2005
                          • 417
                          • Novi Sad

neka ode neko iz bg kod dendya nece nista da ga kosta, da vidimo da li zeder valja ili ne

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

ja pored zedera na A4 imam jos jednu zastitu elektronskog tipa bas iz razloga sto mislim da je zeder "pouzdan"... za svaki slucaj, aklo provali zeder ovo drugo nema sanse...
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• dandy
                              CBC Senator XXL
                              • 09.12.2005
                              • 513
                              • Bijeljina-Beograd Medakovic

Pa kao sto rekose, ajd da probamo, i mene zivo interesuje dal to pali na svim zederima,,,,,Necu i ne mogu da tvrdim da je to magicna formula, ali sam vidio da radi,,,,****mliga,,,pa hajde da probamo,,,,ja licno kao sto rekoh nisam to osradio, ali se desavalo nekih 30 cm od mojih ociju, koje su buljile u nevjerici....
                              kao sto rekoh nema razvaljivanja, lomljenja i ostalo,,,,sve ostane kako jeste, niti alat dodatni, ma nista hha....
                              znam znam i ja sam svojevremeno rekao,,,,price za malu djecu,,,,,,,
                              sto ne ponude opet onu vectru onome ko ga s**** ili tako nesto....
                              i LK je bila neunistiva, i davali vectru i ko zna sta onom ko je otovori, a kao sto rekoh zastuonik zedera meni nije htio/smio ili ko zna sta dati jedan da probam.....sto bi njemu bio problem da zrtvuje jedan zeder da dokaze da je to neizvodljivo, sem ako i on ne zna da postoji caka.....

I naravno, ko je od lopova lood, da ukoliko ukrade kola sa zederom ostavi za sobom sjeban zeder...uvijek se to radi tako da se prikriju tragovi i da to izgleda onako da je bas lomljeno,,,,,
                              primjer, auto nestao za 10 min sa parkinga, i nadju ga poslije, a ono odvaljeno pol akokpita, instalacija, volan, sve u svemu jedno sat vremena posla, a zeder netaknut.....sio mi ga djura....

Nadam se da ce proci dosta vremena dok se to ne provali u javnosti jer, kao sto rekoh, ako nesto ne izmijene, to ce da se sjeti neko prije ili kasnije,,,,,

Comment

• fantastik
                                CBC Senator XXL
                                • 28.07.2005
                                • 417
                                • Novi Sad

da li je taj zeder koji je provaljen bio zakljucan do kraja znaci zub je upao na svoje mesto, posto postoji fora kako se zeder i ako je zakljucan ne aktivira.

Comment

Working...
                                X