Fiat Bravo - par pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...dupliras teme, dupliras...
    Vec sam ti odgovorio na ''onoj''...

Ulje za menjac je Tutela 75 SYNTH.
    Sigurno ne pise semi-synth....

Cisto zbog preciznosti, mada u svakom pismenom servisu i prodavnici, znaju koje ulje ide za menjace u Bravo/a modelima...

Comment

• bokija
      CBC Senator XXL
      • 25.01.2008
      • 640
      • Beograd

1.Ako je zabrljao sa lamelom ja mislim da je stedeo i na ulju
      2.Ostavi fabricke dimenzije ako ti je dzep,zdravlje auta i udobna voznja vaznija od izgleda.
      3.Kat ne menjaj osim ako nije pun.U tom slucaju se izracunaj imas li para za drugi ili ces ga premostiti.
      4.Sek je naj ali je i jako skup,moras puuunooo da vozis dok ga otplatis.Na tvom mestu bi otisao kod nekog boljeg majstora i odradio servis i update ako moze.To bi ti smanjilo drasticno troskove.
      5.Ta plastika kosta u AP sportu oko 4000.Trebalo bi da je imas jer je zasluzna za dampiranje a i usmerava ispod sebe vazduh koji ide na hladnjak
      6.Bolje daj pare za 5 nego da budzis i pojacavas buku motora,to nije auto za trke,to je mala ladja za kuliranje i uzivanciju.
      Nadam se da sam pomogao,ti napravi usporedbe sa ostalim pa uradi kako ti logika nalaze
      I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• Shicky
        CBC Član
        • 06.02.2008
        • 81
        • Ralja-BGD

Sve o Bravu ovde:

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... torder=asc

Dobrodošao!

imaš o Bravu dosta,malo proveri preko "search",a i Vlada ti je dosta pomogao !

p.s. samo ovo da pročita stefanves i onda kreće oluja
        Dobro vozim,kupio sam dozvolu za devize:-)

Comment

• stefanves
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2006
          • 1351
          • BG

Pozdrav sugradjaninu. Sve to imas naci koristeci polje(link) search.

P.S. sto si sugradjanin malko sam blazi

Stefan
          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Miuca
            CBC Član
            • 08.04.2008
            • 33
            • Pancevo

Ljudi hvala na odgovorim. Nije da ja nisam citao search, naravno da jesam ali moram vam priznati da je search prilicno lose odradjen pa sam proveo sate citajuci teme koje nemaju veze sa Bravom a i ovako sam vam se barem javio

Inace ja nemam nameru da auto budzim vam standardih stvari, recimo gril na haubi je od Marea-e sa novim Fiatovim znakom, cini mi se da se stavljao od 2001 a ja hocu da vratim original sa starim znakom (crtice).

Sto se tice guma nisam mislio da stavljam druge dimenzije mislio sam ponovo da stavim klasicne 185/60/R14, samo mislio da me savetujete koja marka se dobro pokazala. Ja se lomim izmedju Fulde, Sava Intensa i Tigar Hitris po ceni su tu negde mada mi se cini da je Fulda kvalitetnija. Za Micheline trenutno nemam para.

Nego brine me ta plastika sa hladnjaka, da li voznja bez nje moze nesto da zezne ?

A za katalizator meni tip nije reko da zapusen, nego mi je rekao da je prazan i da ne vrsi nikakvu funkciju narocito zato sto vozim na plin.

I jos jedna stvar iz rucice menjaca mi se cuje blago skripanje kad shaltam, bas iz same rucice. Probao sam da malo podmazem plasticnu kuglu u dnu rucice ali nije pomoglo a od dole ne moze da se pridje. Jel tu ima nekog leka ili da se pomirim sa skripanjem ?

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

Originally posted by oktopod
              Posto ti je 16V, obavezno uzmi 5w40 ulje minimum...
              Polako, polako...

Ulje za njegov motor je Selenia 20K
              To ulje je gradacije SAE 10W-40

Samo za temperature ispod -20 stepeni C, FIAT preporucuje sipanje ulja Selenia Performer SAE 5W-30

Dakle, za njegov motor ide [ FIAT preporuka ] Selenia 20K

Selenia Gold je isto SAE 10W-40, ali je za motore manje kubikaze [ Punto, Seicento, Panda ]...

Comment

• AlexRS
                CBC Senator
                • 27.10.2007
                • 234
                • Borca

OOOOO..... Vidi vidi.... pa ko to mene imitira.....
                Pozdrav druze ja vozim istog takvog kao sto je tvoj ama skroz istog boja, godiste,oprema,motor,sve....
                Posto si dobio odgovore na pitanja koja su te zanimala eto da dodam samo da sto se tice guma mozes slobodno da uzmes Tigricu kod mene su sve 4 Hitris i skroz su ok , a onu plastiku ne moras odma da uzimas, jer sam i ja vozio duze vreme bez nje i nije nista opasno....

Comment

• stefanves
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2006
                  • 1351
                  • BG

Zar Selenia Gold nije preporucena od strane samog proizvodjaca? Ja doticno ulje sipam, i vec 20k nemam nikakvih problem. Medjutim lako cu preci na 20k ako je potrebno.

Comment

• Vlada_nbgd
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2005
                    • 1066
                    • Novi Beograd/Topcider
                    • ford focus sport pack

Da selenia gold je preporuceno od strane fiata,naravno neskodi ni 20k naprotiv.Btw vrsta selenie nema ama bas niakve veze u ovom slucaju sa kubikazom

edit:ni ispiranje motora nema potrebe raditi,naprotiv moze doci i do nekih problema ali to je za drugu temu.Na forumu smo apsolivirali da je dovoljna samo redovna zamena ulja jer sve neophodno od detredzenata se vec nalazi u svim savremenim uljima.
                    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Vlada_nbgd
                      CBC Senator XXL
                      • 11.09.2005
                      • 1066
                      • Novi Beograd/Topcider
                      • ford focus sport pack

To za bregaste si ili lose razumeo ili te je neko slagao

Sto se tice preparat za ciscenje motora:

1. koriste se samo kad je jako prljav motor i tada je preporucljivo skinuti karter i ocistiti ga kao i pumpu za ulje.Naravno da nije potrebno nikakvo pranje motora kod promene gradacije ulja,a to sto takvi proizvodi postoje i nije neki argument za njihovo stalno koriscenje.Svega ima na trzistu,od tabletica za smanjivanje potrosnje pa do raznih magneta...

2. taj fiat je vozen na plin,samim tim nema nikave potrebe za ciscenjem motora...samo redovno servisiranje na 7500-8000km i to je to.
                      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

...sve sto sam napisao o motornim uljima je ili iz knjizice koju je Fiat stampao...ili od prodavaca u prodavnicama auto-delova...

Dakle, ona razlika izmedju 20K i Performer je podatak iz knjizice...
                        Podatak da Gold ide za motore manje kubikaze je od prodavaca...

Razliku u ceni ne znam, niti me zanima...
                        Za 1.6 16v ide Selenia 20K...pise tako u knjizici...i za mene je to sve sto mi treba da znam oko toga koje ulje ide u motor...

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

...podatak iz Fiat-ove knjizice se ne osporava...

Selenia RACING SAE 10W-60 :
                          Synthetic Lubricant specifically designed for competitions, for use in cars on racetracks or on the road.
                          This lubricant has been developed from experience, accumulated over the years, of the Selenia racing team on important international circuits.
                          Selenia RACING is the product thought to be especially suitable for sports use in Torismo cars on the track or the road (Rally).

The use of Selenia RACING in competitions has demonstrated its resistance to thermal stress, which is an advanced technical requirement of the Torismo cars.
                          The product has allows:
                          - Maximum power distribution;
                          - Maximum constancy of the pressure in the lubricating circuit in all working conditions;
                          - Excellent viscosity at highest temperatures.
                          As it meets and exceeds the quality requirements of the major Manufacturers, Selenia RACING can be used in all naturally aspirated, turbo-charged or multi-valve engines of any make and capacity.

ADVICE ON USE :
                          5,000 Km for competition use.
                          Up to 20,000 Km on aspirated cars and up to 10,000 Km on cars with turbo-charged or multi-valve engines.

Selenia PERFORMER SAE 5W-30
                          Synthetic based oil.
                          Selenia PERFORMER is specially formulated in order to express the performance of this "Top Quality" product in extreme working and climatic conditions.
                          Selenia PERFORMER, thanks to its 5W-30 viscosity, is the ideal product for use in vehicles in extremely rigid climatic conditions...

Selenia 20K SAE 10W-40
                          Synthetic based "energy saving" engine oil, for new generation petrol engines. It guarantees maximum protection for the engines of naturally aspirated, turbocharged or multi-valve cars, allowing the oil change to be every 20.000 km.
                          ...Since it meets and exceeds the quality requirements of the major Manufacturers, Selenia 20K can be used in all petrol engines of every make and capacity.

Selenia GOLD SAE 10W-40
                          Selenia Gold was designed to satisfy all the requirements of both petrol and diesel engines. Ths special synthetic-based formula ensures total engine protection and high efficiency at all running temperatures.

Comment

• stefanves
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2006
                            • 1351
                            • BG

Neso, o kojoj knjizici govoris? Nije isti motoru u tvom Stilu i u tom(i mom) Bravu. Ti imas motor koji se ugradjivao u poslednju generaciju Bravo/Brava modela.

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

...imao sam i Bravu 1.6 16v [ 06/98. ], i opet je pisala Selenia 20K...
                              A, to je i sipano...

Comment

• midevcom
                                CBC Član
                                • 24.03.2008
                                • 23
                                • Milano-Bg

kad vec raspravljate o uljima,jer moze neko da mi kaze koja je cena selenia 20k ili selenia racing-a i odakle dolaze ta ulja,turska??
                                posto u italiji za obicnu seleniju traze min 8e/l, za seleniju 20k 12e/l a za racing 18-20e/l.pa mi nesto tako niske cene kod nas mnogo mnogo sumnjive.pozdrav

Comment

Working...
                                X