Fiat Bravo - par pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shadow
    CBC Senator XXL
    • 23.09.2005
    • 555
    • Beograd

Danas sam izracunao da mi moj Fiat Brava 1.6 16v trosi ispod 8.5L po gradu
    My crew is all fired up
    Y'all better just wise up

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

..shadow...losa ti racunica ...
      .Cak ni Fiat u knjizici za Bravu ne spominje tu cifru..vec 11.3
      [ po gradu ]..ako me secanje dobro sluzi..
      Imao sam do skora takav auto, motor je bio odlican [ sve ocisceno, promenjeno.. ] i vrtelo se oko 10-10,5 L...cak islo nekad i do 11L, zavisi od guzve...jos kad upalis klimu...
      Stilo 1.6 16v kojeg sam skoro kupio, pokazuje 8.4 L [ ali je to bilo i po gradu i na otvorenom ]...Za Stila, Fiat je u knjizici naveo otprilike 1-1,5 L manje u odnosu na Bravu [ i prosecno, i po gradu, i na otvorenom ]...
      Racunaj ti to ponovo, i to tako sto sipaj pun...vozi dok ne padne na pola, i onda vidi broj kilometara...i, uvek imaj u vidu gresku od bar 0,5 L jer je ipak subjektivna procena kad ti pokazuje na pola...
      Ispod 8,5 L po gradu za Bravu 1.6 16v mi je bas nerealno, i na osnovu iskustva sa takvim autom, a i na osnovu fabrickih podataka koji su
      daaaaleko od toga..

Comment

• shadow
        CBC Senator XXL
        • 23.09.2005
        • 555
        • Beograd

Sipao pun, resetovao kilometrazu, vozikao se, dosao opet na pumpu, sipao pun, pogledao koliko je sipano i koliko pise na kilometar satu...

134KM i 11.5L

xL: 100km=11L:134km iliti x= 1100/134=8,2098...nadam se da nisam pogresio negde u racunu.

Mozda ima uticaja to sto se auto nije koristio u saobracajnim spicevima, uglavnom za nocne izlaske, i vikendom...tacnije, prekjuce uvece napunio rezervoar, otisao oko 22h do duff-a na nbgd, vratio se oko 1h, sledeceg jutra odvezao majku na posao kod urgentnog (subota 6h ujutro), u 10h odvezao prijateljicu kod majke, vratio je kuci, posle otisao do sajma, pa u metro u zemunu, dosao na pumpu i sipao gorivo. Zivim na ceraku. Komentar prijatelja sa kojim sam isao u duff: "razumem ja sve, i nova kola i neces ih akas...ali moja baba vozi brze!"
        My crew is all fired up

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...negde si zaboravio onih 0,5 L preko 11, ali ne pravi veliku razliku...Tada dobijes 8,5820...
          Ipak to nije gradska voznja..nema tu stani kreni i sl....sigurno nema takve voznje vikendom u 6 sati, ili nocu oko 12...
          Meri opet, ali prave gradske voznje...i, nemoj voziti kao neka baba, ima to 103 KS...

Comment

• shadow
            CBC Senator XXL
            • 23.09.2005
            • 555
            • Beograd

pa moj drugi auto je kadett GSi, a Fiat mi anemican u odnosu na njega pa prosto izgubim volju da ga stiskam...

ali danas je bio skup Opel tima, a ja dosao fiat-om (malo da im dizem pritisak)...i kad smo polazili kuci, jedan u astri G me izazivao da se trkam...i ajde...astra G 1.4 16V...preskacem ga kao od sale...jurili smo se kroz jurija gagarina...prijatno me iznenadio kako ide...toliko da sam nastavio da ga stiskam i obilazim ostale na putu sve do kuce
            My crew is all fired up

Comment

• Srebren Spindl
              CBC Početnik
              • 05.07.2007
              • 8
              • Novi Sad

RE:losa ti racunica

Pozdrav,

ja vozim Mareu 1.6 i meni je takodje izgledalo neverovatno kada sam racunao potrosnju, ali da skratim.
              Po gradu mi nikada ne trosi preko 10l, cak ni po debelom minusu kada vozim na posao-2x5km, taman se motor zagreje.
              Kada sam isao na Tasos, presao sam 3000km, 900km na Tasosu, a u povratku sam svratio i na Zlatobor. Po auto-putu sam vozio 110-150km/h.
              Kada sam sabrao i podelio prosecna potrosnja je bila 6.6l.
              Kada sam isao na Krf+Lefkada, presao sam 3994km, auto je bio pun-nas cetvoro sa mnoogo stvari. Prosecna potrosnja je bila 7.5l.
              Klimu sam palio povremeno, recimo 35% puta.

Na kraju bih samo dodao da je ovo odlican automobil i da mnogi ljudi imaju pogresne predrasude.
              Eto, toliko od mene.

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

nasao sam lepog HGTa 2000god, koliko je skuplji za odrzavanje od Fiat Bravo 1.2 (njega sam imao do pre 7dana) ... i koja je potrosnja na otvorenom u gradu, i kakva su iskustva sa plinom ...

PS. na sta da obratim paznju kod HGTa !

Comment

• dusanns
                  CBC Veteran
                  • 03.06.2007
                  • 199
                  • Novi Sad

Originally posted by neshaoct
                  ...Jeste 4x98...ali mozda mozes da probas i sa tim '' konusnim '' srafovima...mada,treba se raspitati da li moze da dodje do nekih problema kada se oni montiraju [ jer je to ipak budzenje ]...
                  Imao sam Stila dve godine sa felnama-promer rupa 4x100 sa golfa sa naravno konusnim
                  srafovima i nema tu nikakvih problema a kamoli BUDZENJA jer je to
                  skroz normalno i to se radi odavno sto ce ti potvrditi svaki automehanicar.
                  Samo stavljaj i teraj!!! ;?
                  http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• mishio
                    CBC Senator XXL
                    • 29.05.2007
                    • 1204

ja sam do skora imao 4x100 na bravu isto, samo sam centralni prsten narucio da drzi i srafove od celicnih felni koje sam imao nikakav problem nisam imao..

sve mi odradio ALU ROKI, sve pohvale !

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

..mnooooogo je skuplji HGT za odrzavanje od klasicne verzije...Potpuno drugi svet kada su u pitanju cene...Jedino sto je isto je cena benzina koji sipas u ta dva auta, ali je zato sve ostalo...
                      Negde na drugom forumu sam cak cuo jednog lika koji kaze da je set kvacila za njega [ Valeo ] oko 400 evra...

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

pa da, znam, imao sam 1.2 16v sad sam jurio HGTa, pa 1.6 16V i na kraju verovatno uzimam mocnog dizelasa JTD105..

sto se HGT tice totalno se slazem, raspitivao sam se dosta, auto je bas skup za odrzavanje, zupcasti samo sa zamenom kosta lepooo ... odrzavanje kao za pravi sportski auto ...

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

..ali, zato ima 150 KS-a...
                          Za automobile te velicine, sasvim je ok motor sa nekih 100-115 KS-a...
                          Imao sam Bravu 1.6 16v od 103 KS-a, i sasvim je ok...cak i sada na Stilu imam isto 1.6, i iako je Stilo tezi od Brave nekih 200 kg-a, i on ide dobro...
                          Kad ti treba vise snage za neko ostrije preticanje ili ubrzanje, moze da izvuce...a, potrosnja mu je opet ok...Naravno, neuporedivo su zahvalniji za odrzavanje...

Comment

• mishio
                            CBC Senator XXL
                            • 29.05.2007
                            • 1204

a misljenja o JTD 105konja ?

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

..kad hvale neki dizel motor, onda tu sigurno spadaju i Fiat-ovi JTD-i...
                              Meni su mnogi govorili zasto nisam uzeo Stila JTD...Njih i ima vise u ponudi, bar 3/4 u Halo-Oglasima su JTD...Nisam njih hteo samo zbog odrzavanja...Tacno je da sipas jeftinije gorivo, i da manje potrosi nego benzinac, ali sam bezao od dizela samo zbog troskova odrzavanja...bezim od tih turbina i sl..
                              Bas kad sam bio u servisu, vidim jednog Stila JTD i pitam majstore sta mu fali...trebao mu je neki zamajac
                              [ ili nesto tako, zaista nisam siguran ]...uglavnom, cena mu je 47000 dinara...i to remontovan, a ne nov !
                              E, zato ja nisam trazio JTD-a...
                              Ok, verovatno to nije neki cest kvar, ali ipak...
                              Najbolje je da svoja iskustva napise neko ko vec ima JTD-a...

Comment

• mishio
                                CBC Senator XXL
                                • 29.05.2007
                                • 1204

to za zamajac je boljka STILA JTD do 2003god, koliko sam ja cuo...

mene zanima JTD motor iz Bravo 105 konja ?! misljenja o njemu

Comment

Working...
                                X