Fiat Bravo - par pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

Uhhh!
    Ja se navadio na dz plincugu tako da ni ne razmisljam o verziji BEZ!A pride nebih da za svaku sitnicu (a i malo krupnije) trcim kod majstora.Cenim ja njihovo znanje al' volim i svoj budjelar !Ionako sam se vec navikao da stalno nesto njuskam,zverkam,dotezem i mackam godinama vozeci Zastavina vozila (sto je sve Fiat ipak (125,750,128))

Comment

• drakic
      CBC Član
      • 20.06.2006
      • 27

Svaka cast za prckanje ali mora se uzeti u obzir da se automobili danas prave prilicno komplikovano i da fabrike namerno sve upakuju u celinu da ne bi ljudi cackali sami nego ovlasceni servisi... Uvek sam bio za onu varijantu da radim honorano neki poslic i zaradim lovu a da za to vreme majstor cacka auto. Na kraju ja imam i nesto love, ima je i majstor a imam i sredjena kola. Bolje to nego da sam sam radio kola. Naravno, ko uziva da cacka oko kola, samo napred, ja nisam od tih...

A sto se tice plina ja sam odustao kada sam bacio na papir sledece:

9l goriva na 100 km prosecno = 800 din
      12l plina na 100 km prosecno = 480 din

Razlika koju ustedim je 320 din ili 3,8 eura na 100 km. Posto ugradnja plina mene kosta oko 950 eura prostom proporcijom se dodje do zakljucka da cu biti na nuli tek kad predjem 25.000 km, a to je, recimo, 2 godine. Znaci da dam 1000 e u kesu koje ce mi se vratiti tek posle dve godine i tek tada cu poceti da stedim. Vise bih dobio da sam stavio pare u banku... A da ne govorimo o nestasici plina i guzvama u jesenjem i zimskom periodu kao i o kvalitetu istog...

To se za ovaj auto ne isplati nikako, jedino ako ga kupis sa vec ugradjenim plinom, to je onda druga stvar mada je i tu pitanje kolika je razlika u ceni istog auta sa i bez plina...

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

drakic,hvala na sugestijama,cenim!
          Sto se tice popravki,ipak nisam od onih sto misle da sve znaju.Al' volim da cackam-samo oprezno.Ipak je to Fiat od 7-8 god.,bar da sam u toku da me auto ne iznenadi neprijatno negde.
          Za gas,svako ima svoju racunicu.Nabavna cena je ~ 200 veca,ako auto ima TNG.
          starce vujadine,nerazumem ideogram .(Ako sam smor,necu vise ?)

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Nisi smor...samo prevuces misem preko slike i samo ti kaze - "saglasan sa prethodnikom"

Comment

• Flavio
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2006
              • 1926
              • 012 Centar
              • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by starac vujadin
              Nisi smor...samo prevuces misem preko slike i samo ti kaze - "saglasan sa prethodnikom"

Slabo otvaram prozor dopunskih smajlia!

Comment

• alt+64
                CBC Senator XXL
                • 27.02.2006
                • 571
                • bgd

Originally posted by starac vujadin
                A gde je "nesaglasan sa onim 5 postova iznad"?

Prva stvar, taj plin od 950e nikako nece da trosi 12 nego max 10l, sto nas dovodi do 4.8e na 100km, sto dalje znaci da na nulu dolazis za nekih 20kkm.
                E sad, ako uzmemo da ces auto zadrzati 3god, kao i da za 2god predjes 25k to opet znaci da za 3 predjes 37.5k

37.5 - 25 = 12.5kkm
                12500 / 100 = 125 * 4e = 500e u dzepu, pa ti vidi

p.s. nadam se da se nisam negde za*ebo, zadnji put sam ovolko racunao u drugoj godini gimnazije

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Flavio
                    CBC Senator XXL
                    • 13.06.2006
                    • 1926
                    • 012 Centar
                    • KaraWagon 1.4T.Spark

@alt+64
                    That's my man !

Tako i ja racunam,posebno sto racunam taj auto za bar 4-5 god.!A ako bude moranje ...

Comment

• drakic
                      CBC Član
                      • 20.06.2006
                      • 27

Tolika cena je zbog multipoint ubrizgavanja i izuzetno komplikovanog sistema za ugradnju jer nema dovoljno mesta tj. sve je zbijeno ispod haube...

A nesto ne verujem da ce da mi auto po gradu trosi 9l goriva i max 10l plina... To mi deluje toliko suludo da nemate pojma... Ako je tako sto ga fabricki nisu pravili samo sa plinom pa da bude ekonomicniji?! Odlicna bi to reklama bila... Kada bi mi neko garantovao da ce trositi 10l plina po gradu a recimo 8l na otvorenom pri 90 km/h ugradio bih ga odmah!

A sta cemo sa snagom motora i ubrzanjem? Nije isto kada auto ide na benzin i na plin...

Uracunajte tu i taksu prilikom registracije (uvesce se od 1.1.2007.) kao i zabranu parkiranja u zatvorenim i podzemnim garazama. Video sam da ta zabrana postoji u garazi na Vukovom spomeniku (za ostale po gradu ne znam) a i u inostranstvu (Bugarska, Grcka, Hrvatska i Slovenija).

Ja sam sa autom prosao prilicno jeftino ali mi niko od ljudi sa kojima sam 'saradjivao' na uvozu auta nije predlozio plin a neki su cak bili i izricito protiv...

Kad bih sad kupovao isti auto a da ima plin uzeo bih ga, ali da ga ja ugradjujem kod ovih nasih majstora... JOK! Vecina ih zasluzuje samo

Cini mi se da se u par topic-a pominjala ugradnja plina i problemi prilikom iste. Mislim da se sve svodi na sledece: koji plinski sistem i ko ugradjuje i gde sipas plin...

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by drakic
                        Tolika cena je zbog multipoint ubrizgavanja i izuzetno komplikovanog sistema za ugradnju jer nema dovoljno mesta tj. sve je zbijeno ispod haube...
                        Ti kao da si pao sa Marsa... Ovolike teme i postovi u njima o gasu pa tako pricas... Cena od 950eura nema nikakve veze sa multipointom i izuzetno komplikovanom sistemu za ugradnju zbog nedostatka mesta vec da li mora da se ugradi sekvencionalni sistem ili ne!!! Evo ja sam imao Mareu 1.6 16v i nigde igla da se stavi pa mi je ugradjen sistem sa lambda kontrolom bez ikakvih problema i auto je isao kao nevreme, a potrosnja se uvek zadrzavala do 10% veca nego na benzin... Mogao je da mi trosi 7lit gasa na otvorenom u strogo penzionerskoj voznji ali sam ga nekad naterao i na 13litara gasa!!!
                        Tako da ako ti trosi 9litara benzina u gradu uz dobro postavljen sistem nece preci 10litara gasa!!!
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• drakic
                          CBC Član
                          • 20.06.2006
                          • 27

Meni su rekli da je bitno i da li je multipoint ubrizgavanje i mesto. Nisu spominjali sekvencionalni sistem, ali kad sam cuo cenu dalje nisam nista pitao.

Svaka cast za kola i tvoje iskustvo, sva iskustva koja sam cuo od drugih ljudi su upravo suprotna... Licno sam vozio Toyotu i razlika u ubrzanju je drasticna...

Kako god bilo, ja sam protivnik plina i niko me nece ubediti u suprotno sta god da napise, kaze ili pokaze. Verujem da da je toliko dobar koliko ga hvale onda bi ga i fabrike serijski ugradjivale u sve proizvedene modele. Takodje, verujem i da poklonici plina imaju svoje argumente i isto su toliko zagrizeni koliko i ja.

Jedno pitanje... Znate li koliko se vozila na plin voze u zapadnim zemljama, pocevsi od Slovenije i Italije pa na levo?!

Zakljucujem da je pamentije pricati o nekim drugim stvarima nego voditi besmislene rasprave koje nikuda ne vode...

FlavioPO
                          That's my man !

Tako i ja racunam,posebno sto racunam taj auto za bar 4-5 god.!A ako bude moranje ...
                          Ako si se vec odlucio za plin sto onda pitas da li da ga ugradjujes?!?!?!

Comment

• alt+64
                            CBC Senator XXL
                            • 27.02.2006
                            • 571
                            • bgd

Malo je glupo da te ja ubedjujem u suprotno, jer ni ja nisam ugradio plin ,doduse iz skroz drugih razloga, al ajde cisto "for the record" ako jos neko cita ovo a ne cita sobu o plinu:

Kod tog sto ti je rekao da je bitno mesto a ne sekvent bi ti verovatno i trosio tih 12+l, al to je zbog njega a ne ni zbog motora ni zbog plina.Bitno je dal je usisna grana full metalna((do kraja '98)moze onaj od ~400e) ili nije(mora sekvent).

Motorni prostor jeste natrpan, al ljudi su stavljali 2.0T iz coupea sa sve IC-om(slike kad dodjem kuci), tako da ce stati i plin.

Za detalje sacekaj IvanTa, do tad klikklik

edit:

Comment

• Miljan
                              CBC Senator XXL
                              • 18.01.2006
                              • 459
                              • Nis

Ma kakav bre plin, benzin je zakon.
                              Ne bih ga stavio DA MI PLATE 950e, a ne ja da platim.

Comment

• drakic
                                CBC Član
                                • 20.06.2006
                                • 27

I am not the only one...

Just kidding...

Comment

Working...
                                X