Fiat Bravo - par pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AlexRS
    CBC Senator
    • 27.10.2007
    • 234
    • Borca

Secam se pre jedno 4 - 5 godina a i cale odemo do Pozarevca po motor za njegovog Eskorta... Nadjemo se sa sovekom u gradu sve ok i krenemo kod njega u neko selo tu na periferiji, i toku voznje covek pokazuje na zgradu ( citaj montaznu halu ) i kaze ovde ti se prave sva motorna ulja... Sadrzaj je isti razlika je samo u nalepnici na boci....

Comment

• Miuca
      CBC Član
      • 08.04.2008
      • 33
      • Pancevo

Ljudi svaka cast na znanju, svaki savet znaci. Narocito kad si pocetnik

Nego kad vec pricamo o ulju, jel neko probao da sipa Motul ?

Kolko sam ja upoznat to bi trebalo da su najbolja ulja a cini mi se da im je cena tu negde sa Selenia 20K. Ispravite me ako gresim.

Comment

• Semi
        CBC Veteran
        • 04.03.2008
        • 192
        • Smederevo

Pre Fiata, imao sam Astru 1.6(benzin) i u nju sam sipao samo Motul i bio sam prezadovoljan...Sada u Stila opet sipam Motul, jer mislim da je vrhunsko uljle i mislim da je jedno od retkih ulja, na nasem trzistu, koje je 100% originalno! Mada su me napali na jednom od skupova da predjem na Seleniu...
        A sto se cene tice, zavisi sve koje je oznake, ali mislim da je skuplje.

Comment

• bokija
          CBC Senator XXL
          • 25.01.2008
          • 640
          • Beograd

Ma sad nesto kontam,prvi servis sam sipao Gold tero 1000 km a onda dodao Liqui za ispiranje motora.Primetio sam da je ulje dosta retko,ponovo sam sipao Gold ali nemam nameru da ga vozim vise od 3000 pa cu da ponovim ispiranje motora jer nisam zadovoljan prvim,ostao mi je zut metal oko otvora za sipanje.Posle cu izgleda morati da predjem na 20k,nemam dve bregaste ali je multivave.Ako sam dobro shvatio to je to.BtW.jel neko ispirao motor i vratio ga da se beli unutra?Sta ste sipali?
          I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• midevcom
            CBC Član
            • 24.03.2008
            • 23
            • Milano-Bg

wynn's je jako dobar,koristim ga uvek pred promenu ulja..cena u it oko 15 eura kod nas neznam,ali je stvarno dobar
            pozdrav

Comment

• Shicky
              CBC Član
              • 06.02.2008
              • 81
              • Ralja-BGD

@bokija
              kako nemaš dve bregaste,a 16v ????
              Dobro vozim,kupio sam dozvolu za devize:-)

Comment

• bokija
                CBC Senator XXL
                • 25.01.2008
                • 640
                • Beograd

Lepo,mala kubikaza ventilcici ko eksercici nema puno sile pa sve brege stavili na jedan razanj.Vrti se ko elektromotorce

Comment

• Shicky
                  CBC Član
                  • 06.02.2008
                  • 81
                  • Ralja-BGD

extra,zakačićemo neko prasence na ražnju na tvoju bregastu,samo smanji ler gas prethodno

Comment

• bokija
                    CBC Senator XXL
                    • 25.01.2008
                    • 640
                    • Beograd

Zaman,batice nemam ja ladu pa da u dekliju glave mozes da osuris manje prase Da si mi reko da ti je kod mame na singerici crkla bregasta pa bi ova mozda pasovala jer je isto smesna,to OK al prasici u celoj prici... Takodje mogla bi mozda da pokrece neki programator od neke starije ves-masine

Comment

• Shicky
                      CBC Član
                      • 06.02.2008
                      • 81
                      • Ralja-BGD

NHF
                      čim si spomenuo ražanj,prvo mi je na pamet palo prase ne znam zašto inače stvarno nisam znao da taj 1.2 ima jednu bregastu,mogao sam da se kladim zbog 16v da ima dve,sećaš se da smo u subotu raspravljali kako se ona plastika na motoru razlikuje na Bravu i Puntu,a isti motor,zbog veličine na Bravu (veći) mislio sam-POGREŠNO

Comment

• bokija
                        CBC Senator XXL
                        • 25.01.2008
                        • 640
                        • Beograd

Jbg,tek 1.6 ima ozbiljnu masu,1.2 je malo sminkerski nastrojen,vise onako picomobil.Zato sam se i odlucio za njega jer sam se nadao da onaj ko je kupio tako mali motor nije imao sadistickih afiniteta A i ja sam cika u godinama,vozim brzo glavom a ne nogom Kad sam bio mladji i ja sam ko Karter pokusavao da ispljunem ventile na auspuh a sad bi samo da surfujem.

Comment

• Miuca
                          CBC Član
                          • 08.04.2008
                          • 33
                          • Pancevo

Nego ljudi od skoro mi se cuje iz prednjeg desnog tocka tupo lupkanje kad naidje na neravno, recimo kad prelazim preko pruge i sl.
                          Jel mi to umire silen blok ili je nesto drugo u pitanju? Amortizer je dobar, lezi dobro, samo sto lupka na malo ostrijem neravnom.
                          I od jutros cujem neko neko ostrije lupkanje hod haubom cim dam kontakt, znaci ni ne upalim motor, dopire tik ispod brisaca. Nisam stigao da pogledam jutros zurio sam na posao. Jel neko nagadja sta bi to moglo da bude?

Comment

• bokija
                            CBC Senator XXL
                            • 25.01.2008
                            • 640
                            • Beograd

Tupo lipkanje je od automatske klime ukoliko ti je izbornik temperature postavljen na bilo koju vrednost osim krajnje ulevo.Ako nije to onda pi krlja steper motor,trazi poziciju klapne gasa.

Comment

• Miuca
                              CBC Član
                              • 08.04.2008
                              • 33
                              • Pancevo

Imam obicnu (staru) klimu, to nije. Videcu kad dodjem s posla.
                              Ja tipujem na nesto u vezi plina on me zeza od kad sam uzo auto. Cekam da prodju ovi praznici pa da ga vozim kod Rasica da pretresu taj plin.

Comment

• Protagonist
                                CBC Početnik
                                • 07.05.2008
                                • 7
                                • Beograd

Napokon dobijam svoj auto, i posle dosta gledanja i razmisljanja sta kupiti za 4500 odlucio sam se za Bravo-a... Pogledao par komada, boze sacuvaj na sta lice, i naidjem na jedan 1.8 GT. Jos caletov ortak da proveri par stvari, i ako je sve ok uzimam ga

Malo da se picne i sredi i ko bombona

posle caletovog Renaulta 21, ova masina je za mene zlo )) mnogo dobro ide

Comment

Working...
                                X