Sta mislite o nacinu kaznjavanja i tatinim sinovima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Karbo
    CBC Senator
    • 16.02.2006
    • 225
    • Sydney - Land of Downunder

Sta mislite o nacinu kaznjavanja i tatinim sinovima

Uvijek se vezujem, pa cak i kad idem do drugara (nekih kilometar od mene). Stvar navike a i koji ***** da dzaba bacem pare ( $225/110eura po osobi zbog gluposti) i 3 poena!

http://www.rta.nsw.gov.au/rulesregulati ... belts.html
    I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
    a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
    It will take your breath away!!!
    by David E. Davis
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

E to je država.....
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Karbo
      CBC Senator
      • 16.02.2006
      • 225

Originally posted by TETAK
      E to je država.....
      Jest k....c a ne drzava, kad moram tako da kazem!
      Moj Tetak, ovde ti lopov dodje u kucu i ne smijes da ga bijes (ako nisi ludi Srbin). Inace ovaj te odma tuzi i jos dobijes novcanu kaznu.
      Mada kod Srba se uvijek nadje neko od "svijedoka" koji drage volje posvijedoci da je lopov "prvi napao" i da je bila samo samoodbrana.

Ovde su kazne za pricanje na mob. u toku voznje $250 (130eura).
      by David E. Davis

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Sve to ćemo ubrzo i mi da imamo......
        Znaš kako mi to kažemo, lopovi i advokati kroje zakone.

Comment

• Karbo
          CBC Senator
          • 16.02.2006
          • 225

Znam tetak, mada meni ne pada tesko da stavim pojas u toku voznje (nema veze dal ja vozim il me neko drugo vozi). Jednostavno stvar navike a i sigurnije se osjecam.
          Probao sam voziti bez pojasa pa kao da vozim bez ruke ili noge.
          Kod vas bi pod hitno u Srbiji trebali uvesti placanje kaznji u ministarstvu za saobracaj ili nekoj slicnoj ustanovi. Da murija nema nikakve veze s tim, samo ti daju kopiju kazne i to je to. A oni svoju kopiju iz zapisnika (naravno sa slikom sa radara) posalju u ustavnu gdje se izvrsava placanje.
          Jedino tako cete dovesti sve te divljake na putu u red.
          Mnogi ce me ovde napasti kako je losa situacija i tesko se zivi. Al brate jos je teze kad te ubije idiot (koji je vozio 100km/h preko ogranicenja pijan) ni krivog ni duznog, il` nedo Bog nekog od tvoje familije.

Hoces da jurcas, onda budi musko pa plati kaznu i prihvati gubitak dozvole na (sudski) odredjeno vrijeme.
          by David E. Davis

Comment

• HotDog
            CBC Senator XXL
            • 06.05.2005
            • 965
            • BSG 75 (011)

Originally posted by TETAK
            Sve to ćemo ubrzo i mi da imamo......
            Znaš kako mi to kažemo, lopovi i advokati kroje zakone.
            offtopic|: hoces da kazes da ce i kod nas da bude (ali meni se sve nekako cini da i sad jeste tako) neko ti uleti u kucu, ti ga oleshish letvom, ili nedajboze ubijes letvom, ili te napadne na ulici a ti se odbranis i izlomis mu kosti, i posle te skoro sigurno kaci zatvorska kazna? Ja sam mislio da cemo zakonom da idemo u smeru gde su nam povecana prava samoodbrane..ali kako je pocelo...kao ono "neovlasceno upravljanje automobilom"

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

I ja sam se nadao razvoju situacije u tom pravcu, kad već nama krešu ovlašćenja ali kažem opet nekome su važnija prava kriminalaca od prava poštenih gradjana!
              Da se vratim na temu i ja lično osećam kao da mi nešto nedostaje kada ne vežem pojas.Davno kada sam vozio Ladu standard mojih roditelja bio sam oduševljen osećajem kako me pojas drži u kontaktu sa autom.Da podsetim ove mladje, Lada, naime u to vreme nije imala automatske pojaseve a sedišta su bila takva da bi čovek u krivini spao sa sedišta da se ne drži za volan!

Comment

• Nenad
                CBC Senator XXL
                • 06.01.2005
                • 1364
                • BBgd/Mow

Originally posted by Karbo
                Znam tetak, mada meni ne pada tesko da stavim pojas u toku voznje (nema veze dal ja vozim il me neko drugo vozi). Jednostavno stvar navike a i sigurnije se osjecam.
                Probao sam voziti bez pojasa pa kao da vozim bez ruke ili noge.
                Kod vas bi pod hitno u Srbiji trebali uvesti placanje kaznji u ministarstvu za saobracaj ili nekoj slicnoj ustanovi. Da murija nema nikakve veze s tim, samo ti daju kopiju kazne i to je to. A oni svoju kopiju iz zapisnika (naravno sa slikom sa radara) posalju u ustavnu gdje se izvrsava placanje.
                Jedino tako cete dovesti sve te divljake na putu u red.
                Mnogi ce me ovde napasti kako je losa situacija i tesko se zivi. Al brate jos je teze kad te ubije idiot (koji je vozio 100km/h preko ogranicenja pijan) ni krivog ni duznog, il` nedo Bog nekog od tvoje familije.

Hoces da jurcas, onda budi musko pa plati kaznu i prihvati gubitak dozvole na (sudski) odredjeno vrijeme.
                Potpuno se slazem, osecaj kao da si bez odece.

Sto se tice kazni mislim da je najgluplja vadilica tipa nek nam povecaju plate pa onda kazne za voznju.

Visina kazne i treba da bude takva da te odvali od zivota i da nikad ne mozes da je platis ne razmisljajuci. to i jeste svrha kazne- ne da skupi parfe za drzavu nego da tebe unapred spreci da i pomislis da napravis prekrsaj.

U Finskoj su kazne % od ukupnih GODISHNJIH primanja!! Pre 2-3 godine je neki mladi bogatas iz Finske tamo dobio kaznu od 103 000 USD (u njihovim parama,Euro ili sta vec) za prekoracenje brzine u svom Ferariju.

Pa vi vidite, u Srbiji je jos uvek letovaliste sto se tice kazni.

Evo malo pa se radujte za zakone Republike Srbije http://www.freerepublic.com/focus/fr/666155/posts
                Boost or bust...

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Originally posted by Nenad
                  U Finskoj su kazne % od ukupnih GODISHNJIH primanja!! Pre 2-3 godine je neki mladi bogatas iz Finske tamo dobio kaznu od 103 000 USD (u njihovim parama,Euro ili sta vec) za prekoracenje brzine u svom Ferariju.
                  E ovo je prava stvar.
                  Sta vredi da povecava kaznu za sve kad ce tatin sin koji nema veze sa brzom voznjom sesti u svoj skupi auto i dalje jurcati ko sumanut i ugrozavati ostale. A stvarno mi je zao coveka kome pojas ni ne radi i jedva krpi kraj s krajem a za njega je ta kazna citavo bogatstvo.

Znaci za mene 1500 din a za tatinog 15 000 din. to je ok.
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Sasha
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 4126
                    • Novi Sad

www.arcs.org.rs/forum

Comment

• ToNcA
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2006
                      • 868
                      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                      • Mazda 6 2.0d

Samo je problem sto kod nas uglavnom ti sto placaju "iz rukava" kaznu ma kako bila visoka nemaju ni prijavljene prihode, eventualno minimalac a sve ostalo sticu "na crnjaka" i od kojih prihoda racunati procenat?

Tako dolazimo u apsurd da ljudi koji se bave posteno svojim poslom ili rade negde na nekom jacem radnom mestu prebace onaj limit od 750 000 dinara u toku godine i plate dodatni porez na visoka primanja (sto je u potpunosti ok - opteretiti onog ko ima vise vecim porezom) a ljudi koji zgrcu milione (ali u evrima) to ne plate jer je sve ispod zita. Izvinjafam se za mali off.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Karbo
                        CBC Senator
                        • 16.02.2006
                        • 225

Originally posted by M-power
                        E ovo je prava stvar.
                        Sta vredi da povecava kaznu za sve kad ce tatin sin koji nema veze sa brzom voznjom sesti u svoj skupi auto i dalje jurcati ko sumanut i ugrozavati ostale. A stvarno mi je zao coveka kome pojas ni ne radi i jedva krpi kraj s krajem a za njega je ta kazna citavo bogatstvo.

Znaci za mene 1500 din a za tatinog 15 000 din. to je ok.

E brate ovde se ne placaju samo kazne novcano, nego ti oduzimaju (sada daju) demerit points (poene). Kreces od 0, za svaki prekrsaj ima odredjenu visinu kazne i broj oduzetih poena (koji se nakon 3 godine obnavljaju, dobijaju novi, ako ne napravis nikakav prekrsaj) i kad stignes do 12 poena odizima ti se dozvola na (sudski) odredjeno vrijeme.

Na primer kad su nam praznici, poeni i kazne su duple, pa umjesto na primer za 15-30km/h za prekoracenje brzine da platis $225 i 3 poena, ti dobijes kaznu od $550 i 6 poena (pola dozvole) i 3 do 6 mjeseci oduzeta dozvola.
                        Ima tona slucajeva da su pokusali podmititi muriju zbog kazni, al svi zavrsavaju na sudu, koji ti pored tvoje saobracajne kazne daje i kaznu za pokusaj podmicivanja.

Ovde ako te uhvate 3 puta pijanog, dobijas zatvor najmanje mjesec dana.
                        by David E. Davis

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • Katowice (PL) / Banja Luka
                          • AGP / W126

Originally posted by Karbo
                          Ovde ako te uhvate 3 puta pijanog, dobijas zatvor najmanje mjesec dana.
                          a jel daje to ista? u poljskoj je voznja pod dejstvom alkohola KRIVICNO DJELO a ne prekrsaj...pa opet voze pijani
                          vozacku ti oduzimaju u zavisnosti od promila (najmanje na godinu) i imas ili uslovnu kaznu ili zatvor (do 2 godine - ako napravis kakvo s*anje, ili si vec ranije imao takav slucaj)
                          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

Po meni je uvodjenje tih kazni koje zavise od primanja jedna od najvecih gluposti koje sam cuo. Pa dokle ce lljudi koji posteno zaradjuju velike pare da budu jebani sa svih strana.... ? Malo ih drzava sakati kroz poreze, jos samo fali da placaju vise za kazne od nekog ko je uciniu ISTO delo ? Sta bi bilo sledece...da ih obelezavaju natpisom "ima para, derite ga kako stignete" ?

Sta ste se uhvatili za "tatine sinove", ima i drugih ljudi koji mukotrpno rade i imaju veliku odgovornost, pa shodno tome zaradjuju dobre pare. Ovi prvi ce svoju bahatost debelo da plate, ako ne kroz kazne, onda na neki drugi nacin.

Zakon isti za sve, ili ?

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Isto tako ima i ljudi koji mukotrpno rade pa ne zaradjuju velike pare, a takodje imaju odgovorne poslove.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                              X