Zbog cega kovceg na tockovima??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Fox Predator
    CBC Član
    • 12.06.2006
    • 29
    • Zemun

Zbog cega kovceg na tockovima??

Citao sam ovaj topic o Hondinom tankom limu, pa sam se setio necega sto me mnogo nervira....

Zasto svako kome kazem da imam Hondu CRX, prodje komentar.. : "A to je onaj kovceg na tockovima!!"

Zasto je bash CRX kovceg?? Kadett GSI je isto mekan i guzva se a 2.0 16v je i brzi od CRX.... Pa onda Swift GTi... on je cini mi se lakshi od CRX...
    Zasto TO nisu kovcezi nego BAS CRX?
    Jel se to posmatra sa tehnicke strane, ili je jednostavno bila gomila majmuna koja je izginula u tim kolima zato sto su ne izivljeni i glupi??

A tu je naravno i josh jedan MYTH : " CRX se prevrce..." ja nikad vid'o to cak ni na slikama na internetu!!

it's time for mythbusters....
    Respect men's car, and men will respect you...
  • DC2R
    CBC Senator XXL
    • 06.12.2005
    • 334
    • Perth Australia

Od tih navedenih auta gore mislim da je CRX najstabilniji, kovceg?? cuo sam to i pre ali vise sam cuo takvih prica za swifta gti

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

A zasto se ti nerviras.

Ja od kako imam CRXa ljudi me pitaju "je l to onaj nestabilan" to je jedna stvar, a druga "kako ti toliki stanes unutra"... Pokusavao sam da objasnim kako u dvosedima napred ima vise mesta nego u bilo kojoj limuzini, ali ne vredi, a i o stabilnosti sam nesto pokusao, ali tek to ne ide.

Cinjenica je da automobili tog doba ne mogu da se pohvale ni pasivnom ni aktivnom bezbedoscu, ali je isto tako cinjenica da mozes da pogines bilo gde, pa i u tenku. Pitanje je samo pod kojom si zvezdom rodjen i, jos bitnije, sta imas u glavi...

Samo kazes ljudima: tanak lim, skupi delovi, honda... Pa oni nek uzivaju u svojim kadetima i golfovima ili fiatima dobijenim na nagradnoj igri, a ti vozi ono sto ti se vozi ...

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

swift gti se prevrce... svi su bili prevrtani...

crx je nizak pa se podvuce lako

a o kadetu nemam reci,on se jednostavno RASPADNE...

Comment

• sn00py
          CBC Senator XXL
          • 15.08.2005
          • 851
          • Belgrado

CRX ima strasno lose rasporedjenu tezinu, zato ga zovu kovceg na tockovima...

BMS team

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

ako ti tako kazes onda ti verujem....
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Fox Predator
              CBC Član
              • 12.06.2006
              • 29
              • Zemun

Originally posted by sn00py
              CRX ima strasno lose rasporedjenu tezinu, zato ga zovu kovceg na tockovima...
              maaaa daaaaj molim te.... crx-u je tezina odlicno rasporedjena... Jel mozesh da malo obrazlozish na sta si mislio, ili si to cuo od nekog levog lika...
              Respect men's car, and men will respect you...

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Sva kola koje ste spominjali su poznati pod nadimkom "mrtvacki sanduci...". Zato sto su lagani, a jaki.
                Hondu ljudi cesto ne znaju da voze, napale se na pocetku, ne mogu da procene ubrzanja, zaustavni put, a pre svega subjektivni utisak brzine i tada se najvise desava nesreca. Ko prodje prvi period bez udesa, proci ce ostatak bez problema.
                Koliko se samo ljudi zabolo na semaforu u auto ispred njih jer ljudi krenu, zaborave (se) koliko ona brze poteze na semaforu od ostalih kola i tako cuknu branik ili haubu. I pri tome radi se o normalnom kretanju za Hondu, ali "nenormalnom" za druge. Uostalom i sami znate koliko ste puta krenuli, a onda morali da malo kocite jer ste poceli da se pribilizavate onom ispred.
                Inace, posto sam probao Swift GTI i Kadett GSi 16v i to u ostrijoj voznji slobodno mogu da kazem da su to opasnija kola od Honde. Swift nije bas zdravo voziti preko 160km/h, sve nesto leluja u autu. Kadett je zver cija jadna karoserija bez dodatnog ojacavanja uopste ne moze da izdrzi taj motor. Ali, ni Honda nije naivna...moze biti stvarno opasan auto.

Comment

• DC2R
                  CBC Senator XXL
                  • 06.12.2005
                  • 334
                  • Perth Australia

Ja mislim da je to sve zbog popularnosti tih auta, pogotovo CRX, mnogi mladi su kopovali te aute i sa njima ludovali a nisu znali kako da ih kontrolisu, dolazilo je do nesreca i odatle taj glupi naziv.

Comment

• marinac
                    CBC Senator
                    • 13.03.2006
                    • 277
                    • Beograd
                    • Alfa 156 JTS

Pa ja sam cuo, da po evropskim statistikama, honda crx je prva po broju poginulih u njoj, pa zatim pezo 205, a na trecem mestu je bmw 3. E sad koji su razlozi, ne znam. Ja licno mislim da su ih vozili dosta vozaci - pocetnici, i mladi ljudi. Sigurno je da ces u renou 5 biti sigurniji, jer neces ni pokusavati da ga vozis preko 110.

Comment

• Danilo
                      CBC Senator XXL
                      • 02.10.2004
                      • 908
                      • Beograd, Dorcol

Originally posted by marinac
                      honda crx je prva po broju poginulih u njoj, pa zatim pezo 205, a na trecem mestu je bmw 3. E sad koji su razlozi, ne znam..
                      Za prva dva su razlozi sto su automobili ultra lagani i mali, jako brzi za tu skoljku, a za kocku je razlog sto je RWD i isto dosta snage na tockovima a vecina vozaca nema iskustva sa takvim pogonom i eto...
                      Koliko smo sigurno svi bili puta svedoci razlupavanja BMW-a zbog neiskustva...
                      www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Flavio
                        CBC Senator XXL
                        • 13.06.2006
                        • 1926
                        • 012 Centar
                        • KaraWagon 1.4T.Spark

Ma to su sve price neupucenih i prvenstveno neskusnih.To su sve nabedjeni strucnjaci za aute!Verujem da je Honda jako dobra kad je vozi neko svestan njenih kvaliteta(ali i mana sobzirom na starost).A i statistika...najvise izginulih u CRX.Bas cudno to je veliki,trom i spor auto. c c c

p.s.
                        U Swiftu GTi 16v 180km/h i 'ladno nas obilazi neki ludi Turcin u istom samo crvenom.I ode bre ******!A oba su oni stari,k'o Maruti izgleda.

Sta reci...mladost-ludost!
                        Nebih rekao sanduk!

Comment

• sisa ki
                          CBC Član
                          • 12.04.2006
                          • 90
                          • Kikinda

bas zato sto je najvise ljudi izginulo u njoj.jer ide brzo,lagana je i kada kocis otklizava napred.znaci moras znati kada da pocnes da kocis da bi stao gde zelis.

zato su je prozvali mrtvacki kovceg,i ne mogu posle da te izvade napolje iz nje kada se zguzva.

taj naziv za nju potice jos iz davne 86........

ja sam imao 5 komada i jos sam ziv i nisam slupao ni jednu,zato samo gassss...

Comment

• PINHEAD
                            CBC Senator XXL
                            • 30.03.2005
                            • 373
                            • BG, Vidikovac

sve cekam da neko pomene pokojnog Gonzu i njegovog CRX-a...eto zato se zove mrtvacki kovceg!

uzgred, ne pricamo o "neiskusnom vozacu". Zove se kovceg zato sto ako lupis propisno, dobijas limeno odelo....
                            EI9, EJ9, EK9......

Comment

• driver
                              CBC Član
                              • 17.01.2005
                              • 63
                              • Beograd

CRX jeste jak u odnosu na svoju tezinu pa se pogubish i izgubish osecaj a kasno je kada vidish da vozish 150 u gradu Treba vremena da se naviknesh na njega i ukapirash da su svi oko tebe mnogo sporiji. Ali, CRX zahvaljujuci svojoj masi i dobrim kochnicama, kochi kao lud. Ne moze se poverovati dok se ne predje sa nekog drugog automobila koji shatro dobro kochi. Mene su te kochnice spasle vishe puta (ne zivot, nego auto ), a nekoliko puta su me udarili od pozadi za 3 godine jer ja sam uspeo da zakochim, ali onaj iza nije.
                              It aint about power dude! It's all about balance (Keiichi Tsuchiya)
                              Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)

Comment

Working...
                              X