@ivvan, 206:
mislm da znam o kom se autu radi (sigurno nema dva slant nose-a na ks table) )
ukoliko je to auto koji mislim da jeste, njega je vozio ranije jedan beogradski krimos , Duca, auto je bio crvene boje i imao neki jeziv motor od 500-600 ks.. kasnije, kako to vec biva sa takvim automobilima, pukao je motor i ubacen je "obican" 3.6. auto je izmenjao nekoliko vlasnika i sad se trenutno nalazi u Krusevcu, cini mi se da je covek trazio za njega poslednji put nesto oko 15k eur....
znaci nije kopija, bar ne neka ovde radjena, takav je stigao, a i ne verujem da je u nemackoj neko radio kopiju pa ubacivao takav motor, rekao bih da je original RUF. sad, sigurno je ovde imao manjih i vecih havarija, pa je verovatno tu i tamo "krpljen" sa delovima koji se majstoru nadju pri ruci
@smarac07
Nije preterani jeres staviti gas na njega?
( Kakav uredjaj, venturi ili ubrizgavanje)
zasto jeres ?? na atmosfercu sam imao najprostiji venturi (otisao na bubanj i kupio , ugradio, vozio ) i to je bila tako slatka voznja na gas
gubitak snage je bio u granicama tolerancije, ionako atmo verzije i nisu bas neki trkaci (160 ks i 1200kg)
Dosta ljudi koje znam imaju gas u 944 /924, jednostavno se ne isplati voziti ih na benzin osim onih koji ih voze samo vikendom, pa im ne predstavlja preterani izdatak.
U oglasima se vrzma svasta, od 2000e do 5000e, mada su ovi, koji deluju kao novi, restaurtirani ( ponavljam deluju) su placeni oko 3000-3500e.
Reci mi, sta je neka cena o kojoj vredi razmisljati.
cene su dosta sarolike, a uglavnom su krsevi u pitanju ti "restaurirani" se uglavnom svode na zamazane krseve, koje je neko polupao, onda zakrpio, ofarbao, nabacio mrezice, grilove na rupe od maglenki i neke buvljak tjuning lampe i ostala chuda i muda, i onda sad kao to je restaurirano ) toliko puta odem na takav oglas, i kad vidim auto jednostavno puknem od smeha, obicno su to ljudi koji ne znaju sta je porsche i kako treba da izgleda pa uhvate i rade ga kao da je neki japanac (spojleri, krila,tribali, karboni, neoni itd...) to jednostavno ne ide na ove automobile.
evo primera kako 944 NE TREBA da izgleda: ( a covek se bas trudio )
sad, koliko se para isplati dati je diskutabilno, ali uvek je bolje malo vise platiti dobar i u originalnom stanju, nego ici logikom da se kupi jeftiniji a losiji pa da "se sredjuje"... ovo je iz mog licnog iskustva i iskustva drugih ljudi
recimo da dobar primerak mozes naci za 3-4k eur ili nesto vise za turbo varijante, ali poenta je da to nije golf, pa otvoris oglase i naci ces sigurno bar jednog dobrog, ovde ponekad mora da se ceka malo dok ne izleti neki dobar, jer je mala ponuda i potraznja. Ako nadjes nekog koji bi ti bio zanimljiv mozes doci da ga pogledamo da vidimo sta je u pitanju.
taj 968 za 5000 mi je malo sumnjiv, jer koliko vidim na mobile.de najjeftiniji su 8000 ('92, 200-300.000km), a prosek preko 10000... jos uvek je to relativno skup auto..
A kazite mi na ovom crnom......vidjao sam po netu identicne primerke sa oznakom ruf,samo su imali farove na iskakanje,koja je ovo fora sa farovima u branicima?
vidjao sam po netu identicne primerke sa oznakom ruf,samo su imali farove na iskakanje,koja je ovo fora sa farovima u branicima?
...pa sve je pocelo 1976 sa Porscheovim trkackim modelom 935 poznatim kao "Moby Dick" , specijalno doradjenom automobilu na bazi 911. Od napred je izgledao kao ovaj na slici sa pijace, dakle nije bilo farova na dizanje, samo okrugli u braniku. ova varijanta je poznata kao "flat nose".
trkacke verzije Moby Dicka su imale 800+ ks , imali su ogroman turbo i bili veoma teski za voznju, jer je veliki turbo bio prilicno nepredvidiv, ogromna turbo rupa i odjednom strahovita isporuka snage na tockove, praceno vatrenim loptama iz auspuha
Fabrika je 1981 odlucila da kupcima ponudi varijantu sa ravnim nosem, ali sa farovima koji se otvaraju, prvenstveno na turbo modelima, i ova varijanta je poznata kao "slant nose", ili fabricka oznaka 930S. 930 je bila fabricka oznaka za 911turbo.
Nakon ovoga mnoge aftermarket tuning firme su pocele da nude slant i flat nose konverzije za 911, i na prvi pogled je tesko razlikovati da li se radi o fabrickom automobilu ili konverziji, tek detaljnim pregledom se moze utvrditi. Fabricki slant nose spadaju u jako retke i skupe automobile, dok su aftermarket konverzije naravno jeftine i ima ih dosta .
Moguce je da je crni porsche sa slike cak i Kremer varijanta jer su oni radili flat nose:
do kolio konja moze fabricki turbo na 944 ???
citao sam negde , izmenom wastegata , downpipe ,kompjutera i dizanjem boost-a moze se ozbiljno podici snaga .
prvenstveno izmenom turbine, pa onda odgovarajucih chipova ili standalone ecu-om se ide max do nekih 350-400 ks koliko je znam...
za nesto ozbiljnije, se ide na 3.0 blok, 16v, JE klipovi, Carillo klipnjace itd...
saljem par linkova sutra..
hehe, nisam ni sumnjao da ces naci neku alternativu
meni licno je taj nivo tuninga (upgrade internih delova motora) jos prilicno daleko tako da se nisam ni interesovao sta sve konkretno ima, ali eto lepo je znati
info o tuningu 944 uglavnom skupljam sa americkih sajtova, jer su cini mi se jaci dosta od nemaca (ili ja neznam nemacki, pa se ne snalazim po nemackim sajtovima ).
ima u karavukovu(selendra kod odzaka) jedna skoljka od 924 koriscena u strong man takmicenju da se prevrce ima jedan isto 924 za delove i jedan koji se do skoro vozio ali je sada taze slupan sve kod istog coveka a bio je i jedan na prodaju ne znam u kakvom stanju i ne znam gde je sad ali ako nekog zanima videcemo
Comment