Pre mesec dana otprilike, prolazim pored interventne, naravno zaustavljaju i krece drndanje, prica, itd...
U jednom trenutku pita "sta radis, cime se bavis?". Ne radim nista, nezaposlen sam. On gleda mene, gleda auto koji se bas ne uklapa u profil koji voze nezaposleni, zbunjen...Kako nezaposlen? Tako, lepo, ne radim nigde, ne radim nista...Pa auto na firmu, kako to, jel' radis tamo? Ne radim. Pa kako? Tako lepo, dali mi da se vozim...Imas nalog? Nemam. Kako, zasto? Ne treba mi, Zakon u BiH vise ne zahteva putni nalog...Pa ovde zahteva! Pa bas me briga, auto iz BiH, ja iz BiH, sta me briga sto vama zakon to zahteva...itd itd...Naravno, mrstio se jos minut dva i sta ce, da me pusti da idem na miru...
Sta njega ZABOLE ko sam, sta radim, cime se bavim, odakle mi auto...? Svasta sebi dopustaju.
Naravno, ista prica se ponavlja i sa radarom, samo sto ta pitanja uvek prilicno tendenciozno postavljaju kad treba da im platim neku kaznu. Sta radis? Eto, vozim direktora, kasnim, bla, truc Dooobro, ajd' teraj...
The difference between men and boys is the price of their toys
Uffff, pa ko to jos zna Trougao, prva pomoc, sajla za vucu, rezervne sijalice, guma, dizalica, zimi lanci, ovaaaaaj... Pojma nemam, sta jos?
znam da u RS redovno provjeravaju sve sto si naveo
u PL, recimo, u obaveznu opremu spada prva pomoc, trougao i PP aparat. nema nikakvih drugih obaveza tipa "zimska oprema" - ako volis da vozis na ljetnim gumama po ledu tvoj problem!
jedna pricica sa povratka sa rostiljanja:
izlazim na cestu sa neke njive gdje sam parkirao (pokraj rijeke) i skrecem lijevo. 10m dalje stoji policija i odmah me zaustavljaju.
- dobar dan!
- dobar dan! nesto se desilo?
- ne, rutinska kontrola. moze vozacka i saobracajna?
- izvolite.
- osiguranje?
- izvolite.
- imas opremu?
- imam.
- ajd pokazi.
i onda ga sj*bem posto imam uvijek sve moguce gluposti u autu, cak i vise nego sto treba (komplet alata npr. )
pa onda svjetla, zmigavci i sl.
i onda poslije 10min kad nije mogao nista da nadje (bio rostilj a nisam popio ni malo pivo ) gleda na auto i pita:
- a zasto suvozac nije vezan? a ja bukvalno preparkirao sa jedne strane ceste na drugu...
zavrsilo se bez mita
Originally posted by 206
Da znas
U jednom trenutku pita "sta radis, cime se bavis?". Ne radim nista, nezaposlen sam. On gleda mene, gleda auto koji se bas ne uklapa u profil koji voze nezaposleni, zbunjen...
kolega isao za ZG jednom prilikom po neke dokumente. stari mu je jedan od zastupnika MB za RS i imao je novog C200K koji je bio registrovan na njega.
granica u gradiskoj i pitaju cije je auto. njegovo. ima li ista da prijavi? ne.
ajd otvori gepek! prazan... i onda pitanje - cime se bavite? nicim, studiram!
"aha, a ovo si kupio za stipendiju razumijem?"
mislim, bas kretenizam...
Da znas
Naravno, ista prica se ponavlja i sa radarom, samo sto ta pitanja uvek prilicno tendenciozno postavljaju kad treba da im platim neku kaznu. Sta radis? Eto, vozim direktora, kasnim, bla, truc Dooobro, ajd' teraj...
Ta fora u 99% slucajeva pali. Ja uvek kad vozim caletov sluzbeni auto kad neso zgresim (redovno prekoracenje) "vozim viceguvernera" ili nekog iz viceguvernerove familije (npr moja devojka nikako ne moze da prodje kao viceguverner). Probao sam i sa "vozim direktora" ali viceguverner je ipak bolja fora - brze vracaju dokumenta .
Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
Zakon kaze da se brzina ne moze ograniciti na manje od 40 km/h a tabla vazi od raskrsnice do raskrsnice
to znaci sledece: idem, naidjem na znak, vozim i ne smanjujem brzinu do sledece raskrsnice gde smanjujem brzinu prema ogranicenju ako me uhvate izmedju znaka i raskrsnice ne mogu mi nista zar ne?
P.s. obratite paznju na belog golfa II taj snima u odlasku i javlja patroli da vas zaustavi, bio je cesta pojava iza buvljaka prema blokovima i iza batajnice prema prema aerodromu, obicno je negde pored puta sa pandurom unutra.
Rubi, a cuveno pitanje "Gde radite?" si zaboravio....
sta ga boli k**** gde radim
To je njihovo cuveno trik pitanje. On nema prava to da te pita. To nema nikakve veze sa bilo cime, a ponajmanje sa trenutnom situacijom u kojoj se vas dvojica nalazite.
Kada mene pitaju cime se bavim, redovno odgovorim: "Gledam svoja posla".
Proletos, vozimo se moj advokat i ja njegivm autom, inace Peugeot 407. U Sarajevskoj, on malo uspori u desnoj traci, u nadi da ce mozda naci parking mesto kod jedne zgrade. Tu ga zaustavlja pandur, totalno bez veze.
"Dobar dan, dokumenta molim", kaze pandur, sa sve saobracajac navlakama na rukama.
"Izvolite" kaze advokat i daje mu, a zatim pita: "Izvinite, a zasto ste me zaustavili?"
"Ne znate? " mudro pita pandur.
"Pojma nemam", kaze moj advokat.
"E, nepropisno ste se prestrojili, i usporili ste u desnoj traci, cime ometate ravnomerni tok saobracaja", kaze pandur, verovatno sav ponosan sto je sve uspeo da kaze ispravno.
"Jel' tako?" pita moj advokat. "E pa kada je tako, molim vas prepisite iz mojih dokumenata sta vam treba, i posle toga mi odmah dajte vas broj. Pred svedocima" pokaze na mene i na prazno zadnje sediste, "vas obavestavam da cu protiv vas licno, a ne protiv policije, podneti krivicnu prijavu zbog nepropisnog zaustavljanja, cime ste ugrozili bezbednost saobracaja, moju licno i mojih putnika."
Pandur trepce, sagne se i pogleda, u kolima samo ja, pozadi nema nikoga.
"Kojih putnika, pa pozadi nema nikoga?" pita, sada vec ozbiljno uzdrman.
"Kako kojih, pa trojice drugara koji sede pozadi", kaze moj advokat.
"Kojih drugara, pa pozadi nema nikoga?" zblanuto ce pandur.
"E, ja tvrdim da ima, tako ce pisati i u tuzbi, dovescu trojicu svedoka sa zadnje klupe, a po zakonu, na vama je teret dokazivanja da oni nisu bili prisutni. Upozoravam vas kao advokat da se time izlazete dodatnoj tuzbi za krivokletstvo sa moje strane, a da li ce i vasa sluzba da vas krivicno goni zbog tog teskog krivicnog dela, to ja ne znam i ne tice me se".
Nikada nisam video pandura da tako brzo vraca dokumenta, samo sto ih nije bacio unutra, i udaljio se bezmalo trcecim korakom.
Scena 2. Nebojsina Kula, ispod Kalemegdana, pored koje prolazim jako cesto. Vidim, saobracajna patrola plus kombi interventne. Krenu sve da zaustavljaju. Uredno stanem i ja, ionako sam vozio 50, bila je guzva, da sam i hteo brze, nije moglo. Predvece.
Ipak primetim, da je kombi interventne ISPRED vozila saobracajne, i da pandur zaustavlja tek kada se prodje kombi.
Pridje mi jedan pandur, saobracajac, otprilike moj vrsnjak, odmah iza 50, i onako osiono: "Dokumenta!"
"Dobro vece i ja vama zelim! Izvolite."
On me onako popreko pogleda, gleda mi dokumenta, i pita me: "Znas li zasto sam te zaustavio?"
"Ne znam i zanima me" kazem ja, "Napisite sta imate, nista ne potpisujem, ali ce mi biti zadovoljstvo da sudiji kazem kako ste em nepropisno prakirani za posao koji radite, em kako ste bili "ljubazni" prema meni. A da prica ne ostane prica ..."
Izadjem lepo iz auta, iz torbe izvadim digitalni foto aparat i krenem da slikam. E ljudi, u polumraku se videlo kako je lik prebledeo. Posle prve slike, iz kombija intervente iskace lik i dovikuje saobracajcu da dodje, mase mu rukom. Kao poslusno kuce, ovaj odlazi, kratka konsultacija, saobracajac se vraca, dodaje mi dokumenta o kaze:
"Hvala i sretan put! Hajde sada, pomerite se, ovde se vrsi sluzbena duznost!"
to znaci sledece: idem, naidjem na znak, vozim i ne smanjujem brzinu do sledece raskrsnice gde smanjujem brzinu prema ogranicenju ako me uhvate izmedju znaka i raskrsnice ne mogu mi nista zar ne?
Ne, to znaci da saobracajni znak vazi od mesta na koje je postavljen, do prve raskrsnice. Mora da bude postavljen sa desne strane puta na svakoj raskrsnici, da bi vazio i za one koji su se upravo ukljucili. Naravno, ostala pravila vaze - nema preticanja preko pune linije, iako je znak za zabranu preticanja prestao da vazi cim si prosao raskrsnicu. Znak 40 vise ne vazi, ali vazi ogranicenje vezano za naseljeno mesto i tako dalje.
(\__/)
(='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
Pitao sam zato sto sam cuo da se nesto promenilo u postupku i da se navodno vise ne ide kod sudije za prekrsaje vec direktno u SUP,a ko bi tamo trebao da saslusava ne znam
To si cuo zato sto je u Nisu prvostepena instanca suda za prekrsaje, zaduzena za saobracajne prekrsaje izmestena u prostorije SUP-a na Bul. 12 februar, preko puta duvanske industrije.
Bio sam tamo nekolko puta i ne ispituju te panduri, vec sudija Isto kao sto je nekad bilo u zgradi suda za prekrsaje....samo malo uredjeniji prostor
Comment