ale je 100% u pravu kupovina polovnog auta nije sigurna ni na zapadu a ovde je poznato da se uvoze slupana kola ili sa službena sa ogromnom kilometražom ,a čak se i teretne verzije npr punta i corse prepravljaju na putničke.Možeš samo da izgubiš.Razmisli o kupovini udobnih guma a sve ostalo što si naveo te čeka i sa kupovinom polovnjaka
Sta posle Fabie...
Collapse
X
-
Originally posted by sri98Ako ides na dizel, onda treba uzeti 2.2, to je Renoov motor i kvalitetniji je od Nissanovog TDI.
.
Comment
-
-
@car:
*vozio sam se u jednom od uvezenih auta (156 1.8TS 16V, 2001.) preko jednog uvoznika (da ne reklamiram, koga interesuje, na pp). automobil je uvezen sa 15.800km predjenih sa urednom servisnom knjizicom, u Italiji uzet na lizing, pa menjan po isteku istog za noviji, uz doplatu. na BG table je komplet izasao ravno 8.100e.
ljudi rade ozbiljno, daju auto na probu, probne tablice, ako na kraju neces, ne moras. hocu da kazem da ne mora da znaci da su sve Alfe krshevi koji su presli 200.000+km i ne kostaju sulude pare, naprotiv. svi se automobili inace gledaju direktno u italiji preko net-a, pa se tek onda dogovara cena i ostalo. potom sledi uvoz. i proba i ostalo da se ne ponavljam...
car, ajde prekini da pljujes po Alfama jer te Alfe nerviraju, nego daj pomozi ti coveku sa pravim savetom. ovo nije tema za raspravu vec za savet. nije bakara mentol on ce ipak odabrati ono sto mu najvise bude odgovaralo. primirjemoze?
@bakara:
ljudi imaju i lepe manje modele 146/147, njihove cene ne znam, treba pogledati. ja lepo procitao da ti treba veci auto, a ti mislio veci za par cm.hebiga nisam te skapirao na vreme...
poz.
Comment
-
-
Originally posted by CarOriginally posted by sri98Ako ides na dizel, onda treba uzeti 2.2, to je Renoov motor i kvalitetniji je od Nissanovog TDI.
.
Nije los izbor ni 1.5dCi motora, jeste da je lenj, ali su i troskovi ekspolatacije nizi.
Ja imam 1.5 benzinac (98KS) 2005. god, i autom sam zadovoljan.
@Bakara,
ako kupujes almeru pogledaj neke posle ristajlinga, daleko je lepsa unutrasnjost, i kvalitetniji su materijali. Ristajling su sve nakon 2003 god.
Ovo su slike moje, mozda ti pomogne u izboru:
Panonski Mornar
ALMERA 1.5S Tekna
Comment
-
-
Originally posted by ale944salim se, naravno svako ima svoje kriterijume, hteo sam samo da kazem da nekako uvek mi je bolja varijanta kad si prvi vlasnik (ako jesi) i znas svaku problematicnu sitnicu na kolima, nego da kupujes drugi polovan auto koji moze imati milion skrivenih problema iako je na oko sve ok.
kako ces naprimer utvrditi stanje lamele na tom drugom autu ?
ili kocnica, neces sigurno skidati tockove da gledas plocice...
ili zamena kaiseva/spanera, kome danas da verujes da je auto propisno odrzavan?
...skriveni problemi tipa svaki put kad je mesec pun i pada kisa, auto nece da pali)
naravno nista od ovoga ne mora da bude slucaj ali treba biti svestan takvih stvari..
postoje tako neke stvari koje se po pravilu rade kad kupis polovan auto (ulje, filteri, kaisevi itd...) pa treba i to uzeti u obzir kao dodatni trosak prilikom kupovine i dodati na onu cenu koja stoji u oglasu.
A i dosadila mi je fabia, voleo bih malo veci auto, nije da samo ja menjam auto zbog toga?pozdrav
Comment
-
-
svaka cast za otvorenost i iskrenost!
samo da dodam, ja sam pazario auto '95. godiste 71.100km za 3.300e
odmah odradio: viljuske, kaiseve spanere dihtung dekle, ulje filtere filter klime, kupio nove gume, kupio nove svecice (8 kom.), ugradio gas (benzinac, injection), atestirao gas, preneo auto na sebe, i odradio registraciju na kraju. usput sam imao jedan kvar (letva volana procurela). da ne duzim, sve na svemu - stigao sam do 5.000e. eto da znas sta sve treba da te stigne otprilike, da bi bio miran neki duzi period sa kolima...
pozdrav
P.S. sta god kupio, slicna je racunica. ako ti kazu drugacije, lazu!.
Comment
-
-
Originally posted by dekidekicar, ajde prekini da pljujes po Alfama jer te Alfe nerviraju, nego daj pomozi ti coveku sa pravim savetom. ovo nije tema za raspravu vec za savet. nije bakara mentol on ce ipak odabrati ono sto mu najvise bude odgovaralo. primirjemoze?
poz
Video sam na par tema da je nekoliko ljudi s foruma uvezlo alfe preko te neke proverene kombinacije, i ako je tako kao sto si napisao, sto da ne, moze biti dobar izbor. Samo sam hteo reci da se danas skoro sve manje-vise svelo na slicna resenja, i da je i kvalitet vozila iz te klase manje-vise slican.
Pa ne znam, tesko je dati objektivan komentar, nisam ja uopste izbacio 156 iz igre, s obzirom da za te pare dosta nudi (vise od stila), i jos ako je tako kako ti kazes, tj. da stvarno moze da se uzme nesto sto nije vozeno do krajnjih granica, onda sto da ne, moze biti vrlo dobra kupovina. Ja sam uporedjivao cene iz oglasa, i 98-99 je ta cena, ovo sto si naveo je ipak povoljnije.
Primirje
Comment
-
-
Sve ja to znam, ali mi je muka vise od skode i od skode i od WV, prekupog odrzavanja i skromnih automobila, nekako bih hteo da izadjem iz tog sveta...
Neznam zasto kazes da je odrzavanje skode skupo, ona ipak spada u jeftinije automobile po pitanju odrzavanja ?
da je skromna, jeste, ali to je ipak fabia. Octavie sa malo jacom opremom su ipak druga prica.
ako si vec resio da izadjes iz vw sveta, onda moj glas ide opelu
vectra, astra, omega...http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Ma SKoda uopste nije skupa za izdrzavanje u poredjenju sa drugim brendovima, a pogotovo ne Fabia... Ako uzmes bilo koju visu klasu od Skode, raste i cena amortizacije....
E sada, znam da ce se Alfisti ljutiti, ali Alfa pa i Fijat ne spadaju u sampione izdrzljivosti i niske cene amortizacije..., moja preporuka ti je neka mazga u vidu Japanca i uzivaj... Jesu do nekog godista 2001 malo bljutavi spolja, ali i iznutra, ali za pare koje das za njih dobijes mnogo vise... Ja glas dajem Hondi Accord, pa Mazdi 626, pa onda Toyoti Avensis... Nisam nije losa kombinacija takodje, ali imas relativno malu ponudu, pa ti se izbor suzava!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Ako si BAS resio da izadjes iz VW sveta, onda - Toyota Prius Hybrid Synergy Drive! Ne znam za koliko moze da se nabavi...(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
Comment
-
-
probaj blize da definises sta ocekujes finansijski od promene auta.
Fabia (i Skoda generalno) spada u econo (citati jeftine za odrzavanje) aute i izlet u jednu klasu gore, u C segment, gde su Audi 4, MercedesC, BMW3, Alfa 156 i drugi podrazumeva i visi finansijski momenat pocevsi od potrosnje goriva, skupljih redovnih servisa, skupljih delova, skupljih ruku majstora, i veceg gubitka na ceni prilikom prodaje u apsolutnom iznosu.
rastu i godisnje takse jer su i veci motori po pravilu.
ako je auto za porodicnu upotrebu ja ne bih razmisljao manje od 4,5 metra kategorije, neki minimum minimuma pomenuta C klasa a da moze da se iole udobno putuje.
za po gradu je ionako svejedno sto se prostora tice osim potrosnje.
pogledaj Mondeo (jako obiman paket opreme za tu cenu) , Laguna, Vectra, Kapa, 406 Pezo i slicne pomenute japanske ponude.
Pasata koji je VW zaobilazimo posto VAG grupa nije u vidiku.
malecni auto (poput Fabie) je nekompatibilan sa komforom u voznji i prostorom za familiju.
veci auto je nekombatibilan sa malecnim motorom i time malim registracionim taksama.
potrosnja goriva danas nije toliko razlicita kao nekada kod velikih i malih a opet to zavisi od kolicine upotrebe i km tokom godine.
osim marke i modela razmisli i o tipu karoserije koji ti najvise odgovara, karavan je po pravilu znatno prostraniji od limuzine a po pravilu je i iste duzine ili vrlo slicne pa je u voznji isto.
karavan je i nesto skuplji u nabavci i trosi nesto vise goriva ali je registracija i takse isto u odnosu na limuzinu istog modela.
odredi sta je pretezni kriterijum, finansije ili prostranost/komfor upotrebe pa onda proces eliminacije model po model.
pri tome, estetiku i slicno bih ostavio za kraj, auto je nesto mnogo vise u praksi od modnog detalja koji stoji na parkingu (u salonu).
tu je i faktor koji je ale jasno naveo- kupujes nepoznat set mana u odnosu na resavanje tebi poznatih mana.
mozes i da nadjes auto bez mana, samo su sanse prilicno skromne u nasoj ogranicenoj ponudi.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Evo da se javim kao trenutni vlasnik Fiat Stila 1.6 (troje vrata)
Potrosnja u gradu se ne spusta ispod 10l, tu je negde 10-11 litara ali priznajem da moze i neznije da se vozi... Sto se plastike tice Stilo je daleko ispred Bravo/Brave i to sto ti pricaju da je problem sa njom nije tacno, sad su ubacili kao neku gumiranu, ne mogu bas sad da ti opisem... Sto se voznje tice, lagan je za voznju, lako reaguje na komande i volan je toliko lak da city servo do sada nikada nisam upalio... Toliko je lagan onda da se cak gubi bilo kakav osecaj u voznji... Cinjenica jeste da je malo nepregledniji zbog velikog C stuba, doduse pricam o modelu sa troje vrata, sa petoro zaista ne znam...
Sto se otvorenog puta tice, zaista je udoban, evo pricam ti ja koji je presao iz Kappe (a zna se kakva je njena udobnost) i nije neka velika razlika, prevalio sam za jedan dan 600km sto auto puta sto lokalnog i vijugavog puta bez nekog velikog napora (uzmi u obzir da sam visok 197cm)
Sto se dizajna tice, znam da je sve to subjektivni sud ali ja niotkoga nisam cuo da mu je stilo ruzan ili da je dizajnerski promasaj, sto od ljudi sto od testova i casopisa... Ok, slazem se da je karavan ruzan, sa petoro vrata je pravi porodicni auto a sto se tice ovog sa troje tu se nikako ne mogu objektivno sloziti...
Ok ajde sad malo i mane... Evo mom stilu je na 40 000km crkla jedna bobina cija je cena 50e... Doduse moj je 2001 godiste ali opet, dosta je malo presao za tako nesto ali receno mi je da je to boljka...
Elektronika: zeza i to dosta, vec sam jednom 3 sata proveo u servisu da bi saznali gde je prekid u senzoru za air-bag i na kraju je popravljeno ali ni sam majstor ne zna kako je uspeo... Ne verujem da ce ti ta elektronika sad ugrozavati voznju ali ce te nervirati jer ce ti stalno prijavljivati glupe greske...
Sto se servisa tice redovan (filter vazduha, ulja i klime ti izadje nesto oko 3-4 hiljade dinara)
E da i performanse, ovaj 1.6 ima 103 konja i na njegovu masu od 1100kg se sasvim ok ponasa, ne fali mu mnogo snage ni po gradu a ni na otvorenom, ide 200 po cajgeru i to sa upaljenom klimom...
Eto to je to, ako te jos nesto zanima pitaj
Pozdrav
Comment
-
-
Elektronika: zeza i to dosta, vec sam jednom 3 sata proveo u servisu da bi saznali gde je prekid u senzoru za air-bag i na kraju je popravljeno ali ni sam majstor ne zna kako je uspeo...
BMS team
Comment
-
-
Da ali kompjuter ne moze da obrise gresku ako se ona stalno ponavlja... kao sto je bio problem na mom autu, znaci privremene greske se na dijagnostici brisu dok ove "stalne" se ne mogu bez pravog majstorisanja...
Tako da to nema veze sa majstorima...
Comment
-
-
@ale944
Neznam zasto kazes da je odrzavanje skode skupo, ona ipak spada u jeftinije automobile po pitanju odrzavanja ?
da je skromna, jeste, ali to je ipak fabia. Octavie sa malo jacom opremom su ipak druga prica.
Naravno ne ocekujem da je jeftiniji za odrzavanje neki japanac, ali FIAT je sigurno (imao sam ga), e sad interesantno je uporediti jedan fiat stilo, sa jednom fabiom...pa sta bi ste vi pre uzeli, a razlika u ceni je minimalna?pozdrav
Comment
-
Comment