Nije to bas tako tesko. Moj komsija je za nepunih mesec dana uspeo da nadje Almeru 2001, na njegovo ime je izasla 6200.
Sta posle Fabie...
Collapse
X
-
mk1 i mk2 su skracenice i znace model karoserije (Englezi vole te skracenice i uglavnom ih samo oni koriste)
tj. koriste se za restajling odredjenog modela.
Comment
-
-
Nemci su generalno radni ljud, ali takodje i jako socijalno orijentisani i ovo je jedan od fenomena socijalne drzave....treba jos da se uce kapitalizmu i da se uvede fleksibilnije trziste rada. Svojom zastitom nezaposlenih i socijalnih slucajeva su postigli da imaju 12% (oko 5 miliona) konstantno nezaposlenih. Niko se od njih nesto preterano ne uzbudjuje, cak sta vise dobro im je - drzava plati 800e mesecno, zaradis na crno jos toliko i zivis bolje nego onaj sto radi u fabrici i zaradjuje toliko neto (ostalih 50% njegove plate izmedju ostalih ide i tebi).
Inace, meni se desava ne bas retko da 28.8h napravim za 2 dana rada...al kad pogledam mesecni obracun, vidim da mi je jedan od ta 2 dana pojela drzava i paraziti koji u njoj zive...
Comment
-
-
pa ovde niko živ nema manje od 40 h nedeljno radno vreme...
pisao sam ja o tome na drugome mestu, prosek naseg radnog efekta iliti rada je 42 minuta dnevno odnosno oko 3-4 sata nedeljno.
ostalo hm radno vreme, pa ne radi se posao efektivno vec se boravi (fizicki prisustvuje).
a i nije bitan broj sati vec rezultat tog rada.
ima nesto i u organizaciji rada ne samo kolicini
a mi smo tu u organizaciji vrlo tanki pa cesto radimo beskorisno u smislu krajnjeg cilja
@brabus- slazem se sa tobom samo sam naveo cinjenicu da se nesto pokrenulo (nabolje i po meni) iz mrtvaje i da je IGM sindikat progutao knedlu. a mislim da ti znas sta i koliku moc predstavlja IGM u Nemackoj.
ovaj presedan moze da deluje i da se primeni i u drugim firmama.
Auto Bild je bio preneo izjavu iz menadzmenta VAGa da jedan prosecan radnik VW kosta 64 eura svaki sat bruto.
64 eura x 6 sati dnevno ispada da je trosak dnevnice 380 eura po radniku bruto.
naravno i sve ono sto si naveo znatno vise je doprinelo finansijama ( i losem stanju VWa)
a opet VW je nedavno povecao (objavljeno kao gotova stvar, dogovoreno) ucesce u svedskoj Scaniji.
@bakara- ja sam ti iskreno obrazlozio rezon. da li je tebi prihvatljivo ne znam.
za 7.000 evra ja bio potrazio Hyundai koji je za te pare verovatno jos u garanciji (inace je 36 meseci ili 100.000km) Getz koji je veoma slican Fabiji po osobinama.
rekli smo da nesto vece otpada.
ali ja bih gledao na taj auto kao resenje koje ne bih menjao ubrzo pa da izgubim na njemu vec ga koristio tokom perioda amortizacije.
ako ti nije mrsko mozes da pogledas i Ladu Kalinu koja bi trebalo uskoro da krene sa prodajom i kod nas a tu je negde u toj klasi.
s tim da su Rusi tehnicki znatno napredniji (u osnovi) i od Skode i od Hyndaija mada je pitanje same izrade oduvek bilo bolno za rusku auto skolu.
Stilo Mk1 ili prva generacija, prvi model Stila.
Mk2, kasniji model druga generacija, naslednik Stila koji se opet zvao Stilo.
ja ih razlikujem po rasporedu svetala i izgledu 5. vrata.
koliko se mehanicki razlikuju motori, vesanje, uopste tzv sasija nemam predstavu/ nisam se trudio da saznam.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Izvini brick, ja na primer, a i drugi u mojoj firmi radimo otprilike duplo više od pomenutih radnika volkswagena, ali zapravo... a ne po onom sistemu "ne mogu toliko malo da me plate koliko ja mogu malo da radim". i stvarno, sada su većinom ipak privatne firme i mnogo ljudi koje poznajem radi i po 10-12 sati dnevno efektivno. čak i žene. evo jedna prijateljica radi u Rodiću, već tri meseca nije imala ni jednog jedinog slobodnog dana, znači ni subote ni nedlje, sutra joj je prvi slobodoan dan u zadnja tri meseca i raduje se kao kuče... a radi kao pčela radilica i bukvalno padne od umora kad dođe kući. a da ne govorimo što ona i drugi u Rodiću moraju ujutru rano da dodju, pa recimo ona radi do podneva, nekoliko sati sredinom dana je slobodna pa mora opet da dođe na posao i da radi do uveče... vreme kvazi komunizma i državnih i društvenih firmi je jednostavno prošlo.
no da se vratimo na temu... otkud su Rusi (konkretno kalina) tehnički napredniji od škode i hyundaija??
pa škoda- to je čista VW tehnologija, recimo octavia je radjena na platformi golfa V, imaju iste motore itd...
hyundai getz je svetlosnu godinu ispred kaline po svim parametrima i generalno hyundai je mnogo ozbiljniji proizvođač od lade, neuporedivi su...
kalina je trebala da se pojavi na tržištu još 1999., tada je već bila spremna ali je izvoz počeo tek nedavno.. ona je na tom tehnološkom nivou- malih automobila iz 1999. od 1999. nije ništa značajnije unapredjena osim što joj je motor prilagodjen da zadovoljava euro 4 norme... znači to je auto tehnološki star 7-8 godina, a ne nikakav novi model. getz je za nju veoma moderan auto. a baš me zanima i koliko bi imala zvezdica na crash testu, getz koliko ja znam ima 4. ne znam da li ste videli i koliko se naginje i diže joj se točak na testovima stabilnosti, te je maksimalna prolazna brzina vrlo mala, za razliku od getza koji te testove prolazi kao da ide po šinama.
pre bih uzeo logana nego kalinu...
Comment
-
-
He,he,he.....kao što se zna, ja vozim Oktaviju, a primećuje se da je još uvek nisam menjao.Kako je već punih godinu dana kod mene(čudo Božije) to samo po sebi nešto govori.....
Da ne idem u off, Fabija mi se takodje svidja i ne bih je menjao osim za novu ili Oktaviju!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Meni bi Focus bio favorit za te pare.
Najbolje ponasanje na drumu (na nivou sportskih automobila), ugodjaj u voznji odlican, jos uvek ima svez dizajn koji ce biti aktuelan u buducnosti, odlicna izrada, dosta prostora, neinteresatan za lopove.
Fordovi servisi u Srbiji nisu bas nesto, ali se zato auto ni ne kvari. Meni se licno ne svidja njegova salt tabla, ali presao bih preko toga...to je vise stvar ukusa. Izbegavaj americke Focuse, oni se ne mogu porediti sa evropskim po kvalitetu.
Gledaj 1.8 benzin ili TDCi, oba su vrlo dobri-odlicni. 2.0 benzin jeste brzi i jaci, ali ne mnogo od 1.8.
Po meni za klasu bolji auto od inace solidnog Stila.
Comment
-
-
Dooobar auto, starac je sve rekao, a ja bih jos dodao zanimljiv i nesvakidasnji enterijer.
Samo ne znam kakva je situacija sa servisima, ranije je bilo price da deru... ili je to neko pomenuo samo za grand motors... and then the damn thing gone wild!
Comment
-
-
Originally posted by bejbeJa sam skroz zadovoljna sa svojom fabiom i ne bih je menjala ni za sta na svetu, tako da svima na ovom svetu koji imaju ta kola preporucujem da ih ne menjajuLakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
ako se odlucis za stilo sa 5 vrata.. obavezno obrati paznju na prednji deo
vozila jer se kod vecine 2002-2003 godiste desava propadanje prednjih
amortizera i opruga.. to se lako primeti jer auto izgleda kao da je spusten
napred...
ja sam imao stilo sa 5 vrata i imao je taj problem.
njega sam prodao, pa sam kupio drugi stilo, koji je sa 3 vrata..
u oba su JTD motori.. u prvom sa 80, a u drugom sa 115 konja..
uglavnom dosta znam o ovim fiatima.. pa ako te nesto zanima, slobodno me pitaj...
Comment
-
Comment