MONDEO Iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Gde nadje za Toyotu Slucajno licno poznajem uvoznika Toyote, i to sto oni mozda pricaju je samo njihov stav, kao uvoznika, NE i Toyote. Mogu da daju preporuku kao uvoznik, ali da ne uvoze auto zbog ovoga ili onoga, ili daju manju garanciju, to NIKAKO nije zvanicna politika Toyote, kao nijedne druge firme prisutne kod nas.

Svaka firma prisutna kod nas postuje evropske uslove garancije koji su isti i kod nas i bilo gde drugde u Evropi.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Ali ipak ne uvoze vozila sa motorima 2.2 D4D sa 177KS.
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Mozda i ne uvoze, ali sigurno ne zbog toga sto na njih Toyota ne daje garanciju.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• alt+64
          CBC Senator XXL
          • 27.02.2006
          • 571
          • bgd

OK, al zasto onda ne uvoze. Taj motor je (bar na papiru) medju najboljima u klasi i realno, jako dobro bi se prodavao...tako da neki razlog svakako postoji

btw. ko snosi troskove popravke u slucaju kvara zbog loseg goriva, dok je auto u garanciji? Toyota il uvoznik?

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Verovatno kupac, pa je na njemu da se j*** sa NIS-om i slicnima i da dokaze da su oni krivi za riknjavanje motora.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• jaksa
              CBC Senator XXL
              • 23.10.2004
              • 701
              • Novi Beograd, SC

Odosmo u solidan offtopic, hajmo da pricamo o Mondeu

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

Slažem se, a delom sam i ja kriv.
                Elem, na nekom engleskom sajtu nahvališe Mondea u rubrici Used cars, ali kako kažu, preporučuju TDCi jer je TDDI, kao već prevaziđen etc...
                Nažalost, nisam imao priliku da lično probam TDCi, recimo 115 ks, kao što je moj motor, pa da vidim u čemu je razlika, osim verovatno tišeg rada?
                Baš me zanima da li je neko imao iskustva sa oba motora, ne mora kod Mondea, možda kod Focusa?
                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• jaksa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.10.2004
                  • 701
                  • Novi Beograd, SC

Nasao sam negde da za 1,8TD kazu "ancient"

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Antički

Za TDDi stoji "best avoid" - Ali ne važi za mene
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Pazite ovako, upoznao sam Mijaljevica, a jedan moj blizi rodjak je dobar sa vlasnikom MAG-a i obojica tvrde istu pricu: Nema uvoza tog motora sa 177ks, jer nase gorivo ne zadovoljava standarde!!!! Toliko o tome.

Zato je za nase prilike jos uvek bolje voziti dizele prethodne generacije kao gore pomenuti Mondeo. Brizgaljke imaju manje rupica na dizni sa vecim promerom i rade pod manjim pritiskom, samim tim je i manja sansa da se ostet nasim gorivom. A tek piezoelektricne brizgaljke... To je uzasno osetljivo na lose gorivo.

Ipak, situacija se sada izmenila i euro dizel je skoro kao u Evropi, pa ce ubrzo da se promeni i situacija sa uvozom!!!!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

off

posto je vec napisano koji se modeli ne prodaju na nasem trzistu zbog goriva, naveo bih jedan primer: reno megan, 1,5 ili 1,9 dizel, 'bem li ga.

coveku kola stala, odvezao na servis, jos je u garanciji, u servisu mu uzeli uzorak goriva iz rezervoara, rekli mu da gorivo ne zadovoljava euro 4(?) i da garancija vise ne vazi...sad se tuzaka sa njima.

ne znam licno coveka, vec preko poznanika. moguce da je u prici nesto oduzeto ili dodato. u svakom slucaju, verovatno ima jos takvih primera.
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dragon
                          CBC Senator XXL
                          • 15.11.2006
                          • 963
                          • Beograd

Originally posted by Eon
                          Ipak, situacija se sada izmenila i euro dizel je skoro kao u Evropi, pa ce ubrzo da se promeni i situacija sa uvozom!!!!

Ura, kad se to promeni, porelazim na TDCi

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Toyota ne zove svoje motore TDCI, pa ta promena politike nece uticati na tebe.

a sa dizelom je odavno situacija promenjena, ali trgovcima je lakse da pricaju staru mantru samo da ne priznaju garanciju.

onoliki euro 4 motori se voze, onoliki kamioni spartaju Srbijom a gle cuda koriste iste pumpe, isto gorivo, isti vazduh kao i putnicki program dizel motora

a vidjam na pumpama (doduse samo 2 do sada) da postoje i automati a tocenje Add Blue goriva/ aditiva za dizelase. (Mercedesi npr).

prica o losem dizelu je mogla nekada da se bezrezervno uzme zdravo za gotovo, u zadnje 2-3 godine samo vrlo uslovno a sada kada se vise ne zna poreklo zemlje iz koje potice gorivo tek nema nikakvog osnova.

osim, ako neko sipa loz ulje (D2) umesto euro dizela a to vec ne spada u slucajnosti..
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• Dragon
                              CBC Senator XXL
                              • 15.11.2006
                              • 963
                              • Beograd

Naravno da znam da Toyota ima motore D4D, ali nisam mislio sam na politiku uvoza Toyota automobila, vec ukoliko se poboljsa kvalitet eurodizela, preci cu na Mondeo TDCi. Mozda je situacija, kako vi kazete, vec promenjena, pa tim bolje.

Naravno, ne bih imao nista protiv ni da mi sledeci auto bude Avensis 2.0 D4D. To mi je uz Hondu Accord i Mazdu 6 jedan od favorita. Ali, moj dzep jos nije tako dubok.

Comment

• Dragon
                                CBC Senator XXL
                                • 15.11.2006
                                • 963
                                • Beograd

Nego, brick, vidim da si pisao o filteru za gorivo. To je po tebi jako vazna stvar u prevenciji, sto mi deluje vrlo ogicno. Koliko kapiram, ovde je veci problem voda nego sumpor. Posto sam nov dizelas, sta bi trebalo da radim sa tim filterom? Da li se on samo cisti ili je potrebna zamena i na koliko kilometara?

Comment

Working...
                                X