nesto mi slab torque 176nm malo
SAAB 9000 Turbo
Collapse
X
-
Originally posted by Wiznesto mi slab torque 176nm malo
i izvinjavam se zbog greske obrnuo sam vrednosti ona vrednost sto pise za snagu na tocku je obrtni moment a vrednost obrtnog momenta je snaga na tocku.
a sto se tice momenta 196.3 lb/ft a ne Nm znam da uvek zbuni posto su americke vrednosti. i nisam bas vidljivo stavio vrednost za mnozenjea da bi se dobilo Nm treba se pomnoziti sa vrednoscu koju sam napisao u donje desnom uglu na slici.
i treba kao i snagu da se pomnozi sa 1.2 ( doda 20% ) mada boost kaze sa 1.15 pa cu mu verovati.
znaci 196.3*1.15*1.35582=306Nm
a snaga 177.3*1.15=203Ks
priblizno
Comment
-
-
Vidi, nije samo servis u pitanju. Greska je na motorima 5 generacije u smislu niskofrikcionih motora.
Znam sve i malo vise nego li se sme prichati. Odluka SAABa jos nije zvanicna te necu da trcim ispred njih
BTW- gresku cine korisnici jer neprate instrukcije od SAABa date jos pre 2 godine, a jedno od resenja je upravo jedan segment povezivanja ventilacije (iberlaufa) iza kojeg stojim licno ja. SAAB je to prosledio kao oficijelni fix za problem uz izmenu instrukcija o periodu izmene ulja ukoliko je rezim exploatacije motora pretezno gradska voznja.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
boost mozes li mi objasniti kako se to odnosi na motor sa takvom (greskom)jer ovde nijedno osiguravajuce drustvo nije htelo da plati taj seris pa se fabrika ponudila...ocigledno pod pritiskom korisnika tih modela95...i jos nesto da li se to isto odnosi i na model 93 sport sedan?
Comment
-
-
Hehe.. dao GM Opel bazu SAABu da je prilagodi za premium klasu, kad su napravili 9-3SS odjednom se celokupna SAAB modifikacija nasla u OPELIMA sa TuRbom
To sve govori, ili?
Tu je vec Trionic 8 sad vec kod ime 8.2 i nema diskusije , SAABa sam zavoleo iz jednog razloga:
Uzimali su cesto kroz istoriju tudje baze i preradjivali na svoj nacin, da bi napravili nesto sto nema , a meni je to postalo izazov da idem jos dalje , nevolim graniceAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by RankoK"lose da losije ne moze biti" znas taj film...poucan naziv
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
Comment