Nagodbe sa saobracajnom policijom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Istina je negde na sredini, vise je stvar formulacije, obojica ste u izvesnoj meri u pravu, a sve to nema veze sa topicom.

Originally posted by stefanves
    E da meni tako nesto uradi, ne da bi ga oterao u p.materinu nego bi mu doveo crnju da ga naguzi! Mamicu ti, neces eure, aaa!
    A da ti prvo polozis voznju, steknes malo nekog iskustva, pa da shvatis koliko je ovo sto si napisao nebulozno?
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Ja znam jednog pandura koji vozi moped i ne nosi kacigu jer mu je vruce....
      I tako, idemo mi pored buvljaka, a drugi pandur (na motoru u patroli) uoci naseg pandura na mopedu bez kacige i "skrajne" ga pored puta...

Ne znam sta se dalje dogodilo...

Mozda @sri moze da mi pomogne, on sigurno zna ?!

OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Ja idem sad 1 aprila na sud, pa cu da vidim za sta me terete..

Pazi kad ne mogu da se setim...

Jedina situacija je iz oktobra prosle godine, ali mislim da nije..Bas me zanima...

Comment

• forster
          CBC Senator
          • 24.04.2007
          • 244
          • Beograd

Drugari,
          Upravo me je zaustavio pandur, na izlasku sa auto-puta prema hajatu. Zena i ja u kolima, ja iylazim sa auto-puta i vidim crveni svetleci sladoled svetli na jedno 100 m. Stajem ja i imam sta da vidim kad mi je pokazao radar.
          Samo jedan display radi pokazuje brzinu 104 kmh(??), isao sam max 75-80kmh.
          Ja ga pitam gde je dokaz, a on imam samo brzinu. Ja reko na kojoj udaljenosti i kako ja da znam da sam to ja kad su bila dva automobila, a on pa otprilike evo odavde pa do skretanja i da moram da mu verujem da sam to ja. Pitam koji je laser, kaze - Z-25.
          Em mi nije dao zapisnik, em meri otprilike, a bila su 2 automobila jedan pored drugog. I garant mi nije napisao u zapisnik ni da me je testirao na alko test (0.0)...

Pa sad hajde saveti jer ce mi biti prvi put da cu verovatno ici kod sudije.
          1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
          2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
          3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Ma nećeš ići...

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Z-25 spada u doplerove radare starije generacije i nema veze sa laserom.Vecina tih starih uredjaja kod nas ne pokazuje ni jedan drugi podatak osim brzine tako da i u slucaju da ti stigne poziv kod sudije imas dobre sanse da se izvuces =]

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

@forster
                Jel si potpisao nesto?
                Jel uopste neko nesto pisao pred tobom ?
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• stefanves
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2006
                  • 1351
                  • BG

@Sri, to je vise figurativno receno. Mislim, stvarno se izdrkavaju maksimalno. U pravu si ne vozim, ali stalno mi se desavaju situacije gde gospoda zuri pa upada preko reda, jer jelte Oni su na duznosti.

P.S. jesi i ti policajac?Ako jesi, nemoj nista licno shvatati.
                  Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                  Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Imao sam priliku da neki dan pricam skoro sat i po sa saobracajnim policajcem...

Covek drzi neki kafic i sedeli smo unutra on i ja i niko vise.
                    Rec po rec ... i zinem da mi je pun qrac i saobracajne policije, nepismenih haraclija u uniformi koji ne umeju da urade nista pametno vec se samo zabiju u zbunje i cekaju lakoverne vozace..

Rece covek da ne treba da mrzim celu profesiju zbog par idiota koji svoj posao rade tako kako ga rade. Ipak je njih 90% sasvim odgovorno.
                    Rekoh da me svaki 5-i pandur izmaltretira posteno, na pravdi Boga, eto tako jer mu se moze i jer pokusava da mi izbije neku kintu iz dzepa.

Dakle, prica on:

Dva papira resavaju celu pricu. Ukoliko policajac napravi gresku prilikom zaustavljanja vozaca (sakrije se, ne da signal za zaustavljanje dovoljno daleko da se vozac bezbedno zaustavi, prijavi neku tupavu kilometrazu, nepristojan je, ma sta god...) uzmite papir i olovku, napisite tuzbu protiv policajca na licu mesta, zapisite sve njegove podatke, napisite jos jedan papir na kom je njegov potpis da je preuzeo tuzbu protiv sebe i da je duzan da je u toku sutrasnjeg dana da svom komandiru.

Ukoliko policajac ne napravi gresku (sto je, ipak, cesci slucaj) i ponasa se po pravilima sluzbe, poklopite se usima, recite "Da, kriv sam" i pokusajte da izmuvate manju novcanu kaznu. To obicno uspeva.

Ako, vec, dodjete u sukob sa saobracajnim policajcem i tuzite ga, ili on napise prekrsajnu prijavu protiv vas, slobodno pisite tuzbu i trazite suocenja.
                    Policija (pogotovo u unutrasnjosti) je limitirana gorivom i kojecim, pa ne moze sebi da dozvoli luksuz da se vozika ovamo i onamo da bi vama izbila 1000 din iz dzepa. Jedostavno, preskupo je.
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• MOSLER
                      CBC Senator XXL
                      • 27.05.2005
                      • 1064
                      • Niš

To zaista lepo zvuci,ali kako ces naterati saobracajca da ti potpise tu tuzbu.Po mom misljenju sve ces dobiti time je da ga jos vise iznerviras i da ti napise jos vecu kaznu.To bi bilo isto kao kada bi te on zaustavio i rekao ti da si prosao na crveno svetlo iako je bilo zeleno, a ti potpisao njegovu prijavu.
                      Inace po nasem zakonu za razliku od npr. Engleske nije zabranjeno meriti brzinu vozilima krijuci se u zbunju, tako da zalbom na to neces mnogo postici

Comment

• CannoN
                        CBC Senator XXL
                        • 15.09.2007
                        • 485
                        • Beograd

Bilo bi lepo da uvek u kolima imas spremnu tuzbu na par osnova pa ga dodatno zbunis i uplasis spremnoscu i poznavanjem zakona...

Samo kako obican gradjanin da napise tuzbu ako ne poznaje pravnu formu ili to nije bitno u ovakvim slucajevima?

---

Tacno je da ima i normalnih policajaca ali dovoljno je da samo jednom naletis na pokvarenog primitivca ili neku njegovu varijantu pa da onu cuvenu sa kim si takav si instant prepoznas kao istinitu.
                        Ljudi su subjektivni i puno generalizuju sto je u neku ruku normalno ali nikako ne ide u korist onim endemicnim postenim policajcima.

---

U globalu policija je opravdala "mukotrpno" stvaran imidz devedesetih a vecina njih jos uvek i zivi u tim godinama tj. tako se ponasa.

---

Sigurno nije slucajno sto javno mnjenje ima krajnje negativan stav prema policiji a sve te price koje cujemo i dozivimo su odraz mnogo korenitijeg problema - korumpirani prasinari su samo slabosvesni pioni u toj masineriji.

Sta su kada dodju kuci i skinu uniformu ja se pitam?

Comment

• CannoN
                          CBC Senator XXL
                          • 15.09.2007
                          • 485
                          • Beograd

Originally posted by CLD
                          poenta mog pisanja je da ako ne moze tacno da se utvrdi koliko je neko vozio preko ogranicenja, ipak taj neko biva kaznjen za ugrozavanje javne bezbednosti, cim je policija upalila rotacije znaci da je ugrozio javnu bezbednost.

Ne bitno da li je policija imala dokaz preko radara ili je policija ustanovila da neko ugrozava javnu bezbednost (vozi brze od dozvoljenog).
                          Ovo je apsolutna nebuloza.

Po kom to zakonu, clanu, preciziraj leba ti..

Comment

• nikolaf7
                            CBC Veteran
                            • 23.12.2007
                            • 181
                            • beograd

Ne CLD, ako policija ne ispostuje zakonski propisanu proceduru ne treba vjerovati, nego znati da ces se izvuci bez kazne.
                            Ta procedura je tu bas da bi tebe kao vozaca stitila od nekog policajca kome se digo k*** da ti pise kaznu za nesto sto nisi ucinio ili za vise nego sto si ucinio
                            If God rides a Harley............
                            The Devil rides a Duke!

Comment

• mugos
                              CBC Senator XXL
                              • 18.09.2007
                              • 555
                              • BG/sada Novi Beograd

[quote="prolupator"]
                              Dakle, prica on:
                              Ukoliko policajac ne napravi gresku (sto je, ipak, cesci slucaj) i ponasa se po pravilima sluzbe, poklopite se usima, recite "Da, kriv sam" i pokusajte da izmuvate manju novcanu kaznu. To obicno uspeva.

Izgleda šašavo ali deluje. (mene leđa više ne bole)
                              Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• forster
                                CBC Senator
                                • 24.04.2007
                                • 244
                                • Beograd

Originally posted by forster
                                Drugari,
                                Upravo me je zaustavio pandur, na izlasku sa auto-puta prema hajatu. Zena i ja u kolima, ja iylazim sa auto-puta i vidim crveni svetleci sladoled svetli na jedno 100 m. Stajem ja i imam sta da vidim kad mi je pokazao radar.
                                Samo jedan display radi pokazuje brzinu 104 kmh(??), isao sam max 75-80kmh.
                                Ja ga pitam gde je dokaz, a on imam samo brzinu. Ja reko na kojoj udaljenosti i kako ja da znam da sam to ja kad su bila dva automobila, a on pa otprilike evo odavde pa do skretanja i da moram da mu verujem da sam to ja. Pitam koji je laser, kaze - Z-25.
                                Em mi nije dao zapisnik, em meri otprilike, a bila su 2 automobila jedan pored drugog. I garant mi nije napisao u zapisnik ni da me je testirao na alko test (0.0)...

Pa sad hajde saveti jer ce mi biti prvi put da cu verovatno ici kod sudije.
                                Originally posted by deki-ascona
                                @forster
                                Jel si potpisao nesto?
                                Jel uopste neko nesto pisao pred tobom ?
                                Nisam nIsta potpisivao, niko nije nista pisao dok sam bio tamo, ali mi je rekao "to cete videti sa sudijom", tako da ocekujem poziv.
                                Supruga je bila samnom u kolima i ona mi je jedini svedok (no uvek mogu da nadjem jos jednog ili dva).

Da li se supruga racuna u svedoka?

Da sam imao kinte kod sebe dao bi mu iljadu da se manem bede (ionako sam vozio 75-80km/h).

Kada sam kriv onda sam kriv i to je to.
                                1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
                                2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
                                3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

Working...
                                X