Pauk

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Pauk

Danas, ili bolje recno juce, pauk mi je "pokupio" auto u Kumodraskoj ulici (kod kafica Escalera, ako neko zna gde je to). Do sada nisam cio da su tamo ikome digli auto. Posle prvog a "nema mi ga auto" okrenem 92 koji me upute na parking servis i tamo me jedan mrgud obavesti da mi je auto na Slaviji. Inace je bio parkiran na trotoaru e sad da li je bilo 1.6 metara do ograde stvarno nisam merio ali metar je sigurno bio (suvozac je bez problema izasao).

Odem ja tamo i tu me doceka umereno ljubazni sluzbenik sa namrgodjenim pandurom i tu krece moje natezanje (bio sam resen da im ne platim nista ali se pokazalo da sam veoma naivan). Krenem ja u raspravu sa pandurom zato sto znak za zabranu parkiranja ne postoji uopste a on krene da mi objasnjava kako ne mora da postoji jer je moj auto bio na trotoaru i nije bilo 1.6m od ograde. Na to ja krenem da tvrdim da je biilo i trazim fotografiju koju naravno nisu imali "ukinuli smo fotografije to je ranije bilo ali nema potrebe, nasi sulubenici su savesni." A na pitanje kako to da su neki automobili ostali tu a neki pokupljeni "pa ne mozemo mi sve da stignemo da pokupimo" (oni koji su ostali nisu dobili ni "cestitku" ispod brisaca).

Onda sam trazio da vidim auto da nije ostecen (naravno znao sam da jeste i tacno gde ali to oni nisu mogli da znaju). I onda "pregledam" auti vratim se da trazim zapisnik u kom stanju je auto bio pre "dizanja" - na sta su mi rekli da tako nesto ne postoji ali da je "sluzbeno lice" napisalo da postoji "par ogrebotina." Na moje pitanje "a ulubljenja" - "nije navedeno." Ja onda izvedem lika iz kucice i pokazem mu ostecenje (na zadnjem desnom krilu tik ispred tocka) a on ce "moram sada da zovem seva."

Posle 20-tak minuta dolazi "sef" (Cherokee-jem) i stvarno je bio krejnje fer i korektan mada me je i on nervirao. Pogledali smo i on je rekao "to tesko da je od nas" a ja kada sam pitao zasto nije popisano "pa ne mozemo mi bas sve da vidimo." Kada sam mu objasno gde je pokupljen samo je rekao - jbg oma nas raznih, jeste lesinarski ali je bilo nepropisno. I tu ja krenem u natezanje da hocu da platim kaznu ali ne i "uslugu" do okoncanja spora jer cu da ih tuzim za ostecenje.

A on ce "ok" - a onda sam naravno trazio da potpisem da sam uzeo auto pa da platim ako sud odluci da nisam u pravi "e to ne moze, moraces da placas lezarinu za auto..."

Tu meni pukne ..... i onda pridjem nekom saobracajcu i trazim da podsnesem krivicnu prijavu protiv NN pocinioca za kradju vozila i iznudu. A on ce "ma nema sanse" cak i na moj zaghtev da podnese pa ako ih sud oslobodi da me tuze za klevetu (inace je to sto Parking Servis radi direktno krsenje ustava odnosno povreda privatne svojine).

Na kraju poludim i platim i 4000 "usluge" i oteram u PM, zapalim gume na parkingu i odem.

Sada razmisljam da pokrenem inicijativu za ocenu ustavnosti jer mi je bilo muka da gledam ljude koji sa malom decom tu dolaze da podugnu auto (naravno isto bio parkiran kao moj, nije ometao saobracaj) a cak ni ne pokusavaju da se bune.

Ne buniim se da ga odnese ako ga parkiram na tramvajskim sinama i ometam saobracaj ali na trotoaru je dovoljno da mi prilepi kaznu ispod brosaca pa da ukapiram da 2000 din za sat i po parkinga nije jeftino i da trazim druugo mesto. Najvise sam poludeo zato sto sam se iscimao posle do slavije a zutrio sam dalje.

Da li ima jos neko zainteresovan da sakuplja potpise ?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Ajde malo da palamudim
    Hteo sam bas skoro da napisem da svi koji bleje po kaficima obrate paznju na Eskaleru jer sam ih video skoro i slog me je strefio ,zamisli kako je onima sto zive tu!!!

Jedno pitanje za tebe i druge cannovce(naravno bez ljutnje):
    da li si ikad razmisljao o tome kad se parkiras na trotoar da mogu ,recimo ljudi u invalidskim kolicima ili mala deca koja se voze u kolicima ,da prodju izmedju objekta i tvog auta?!

Pitanje vazi za sve vozace!!!

Ja cu prvi da ti odgovorim ,ne ja nisam do skoro razmisljao na takav nacin ali od septembra meseca itekako vodim racuna o tome!!!
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

E yebemti ... U koliko se sati desilo? Mislio sam da je Eskalero previše daleko od njihovih "parkinga".

Što se ostalog tiče, nisi ni prvi ni posledni prema kojima su se tako ponašali i koji si prošao najgore kada si se najmanje nadao. Isto tako nisi ni prvi ni koji se vadi na ustav, zakon, ali nažalost, još nisam čuo da je iko išta povodom toga uradio - ljudi imaju druge probleme, plate harač i idu dalje...

A Laki jeste lepo to što ti pričaš, ali bre napisao si da živiš na Voždovcu, daj leba ti reci mi i jednu ulicu na Voždovcu gde možeš da se parkiraš, a da može da prođu kolica. Pa ne budi utopista. Transport je bre prioritet, ne luksuz, bez njega nema ni kolica, ni dece, ni leba, ni mleka, ni ničega.

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Mazda 6 2.0d

Razmisljam to me itekako, nikada nisam parkirao kod onog dela gde je trotoar spusten da se kolica popnu, niti kod Maxija kod dela za penjanje kako invalidskim tako i drugim kolicima i obicno pazim da mogu pesaci da prodju pored auta (po cenu da kada je "koso" parkiran "****" viri metar vise od ostalih.

Ali kada je na trotoaru parkirano preko 20 vozila da li bi moje (ne)parkiranje nesto promenilo. A ja se slazem da je ok da treba obezbediti i pesacima prostora ali onda jedan crveno-plavi znak mnogo toga resana a jos kad ispod pise "i na trotoaru" onda mi je jasno i negih se bunio da mi neki dogne auto kada tu parkiram. Ali kada znak ne postoji rukovodim se onime "sve sto nije zabranjeno, dozvoljeno je."

Razumeo bih da u takvim slucajevim aostave "cestitku" i da mi lepo drapnu kaznu ali ne i da me teraju da idem do Slavije, Ade ili Brankovog mosta po auto - ima ljudi kojima se zuri... Nije problem kazna niti pare - kriv sam plati cu pa ako me menogo odrape necu vise da radim to sto sam uradio ali je problem sto oni nesto sto je MOJE UKRADU (u zakonu se kradjom smatra uzimanje imovine bez znanja i odobrenja vlasnika, ili se ja to varam).

A ja sam lepo hteo da podnesem krivicnu prijavu pa ako ispadne da sam ih oklevetao neka me tuze ali pandur nije hteo cak ni olovcicu da uzme. To sam hteo cisto iz zezanja - da se malo vucem po sudovima u svojstvu svedoka i ostecenog .

@Bane na "obavestenju" (kojim su me inace "obavestili" da imam 15 min fore da premestim auto) pise da je postavljeno ispod brisaca u 17:22. Nemam pojma da li je istina jer sa iz kafica izasao u 18:20

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

U pravu si ali mislim da to sto hoces jeste borba sa vetrenjacama,bilo je vec ovde reci o tome

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Mazda 6 2.0d

Pa u crnoj gori su koliko znam uspeli da ustavni sud donese odluku da pauk nije ustavan. Ali je lose sto su oni nastavili da rade mada tad uvek imas na osnovu cega da se zalis pa ako ti odnesu auto i ne mrzi te mozes da trazis da ti vrate pare i daodgovaraju. Ovako nemas ama bash nikakva prava. "Imate pravo da cutite, i da platite kaznu. Sve sto budete izgovorili bice baceno niz vetar i nokarakterisano kao tracenje vremena. A nasi dispicari imaju sve vreme ovoga sveta..." To bi bio monolog nasek paukasa

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394
              • tu iza coska(Milwaukee USA)

cekaj , sta se ti sada bunis , bilo ti ljeno da hodas koi metar vise , i frajer parkira na trotoar , bilo je vec price o tome ...
              ajd svi da parkiraju po trotoarima , nema znakova da se nesme parkirati , kao da gledam neke , parkira se , zakrci nekom put , osoba ceka , vlasnik dolazi , mase rukom , kao izvinava se i smeje se u sebi , kao je ispao pametan , treba sva nepropisno parkirana auta kupiti i drati kazne , jos se ides raspravljati , kud znas da si parkirao gde se nesme tu jos ides da se raspravljas , znaci opet si upravu , da su ti dali auto da nemoras platiti smejao bi se i rekao a jesam ih sj... , bas ti je fazon ...
              _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• alexa05
                CBC Senator XXL
                • 23.07.2006
                • 1769
                • Smederevo
                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Laki 55: "Jedno pitanje za tebe i druge cannovce(naravno bez ljutnje):
                da li si ikad razmisljao o tome kad se parkiras na trotoar da mogu ,recimo ljudi u invalidskim kolicima ili mala deca koja se voze u kolicima ,da prodju izmedju objekta i tvog auta?!"

UVEK, a vozim od '92, verovao ili ne.

SAAB kod mene u SD-u su dzukci 90% do skoro slobodnih parking mesta u centru grada poceli da naplacuju (ni dinar nije ulozen u njih osim znakova za naplatu parkinga, zimi ih ne ciste od snega pa na parking mozes da stanes ako imas traktor ili neki off road) i ni jedan parking slican onima u BG-u nisu napravili-mislim na podzemni ili nadzemni. Na ostalih 10% povrsina kao sto su trotoari zabranjen je parking.

Jel to u redu!? Dok ima ovaca bice i shishanja,a!? Ni dinar ulozen a lova do krova-pa ni to nije bas posteno. I onda sto da ih covek ne za**** ako moze. Ja sam uvek ZA!
                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Laki GSi
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2006
                  • 2426
                  • Beograd-Vozdovac

Kako sad svi odjednom razmisljate.....

Tacno je da su dripci i da prave ljudima opasne zaebancije ali ovi nasi nikad to nece zabraniti jer se od pauka itekako mlate pare!!!

Sta mi tu mozemo osim da se nerviramo i da pizdimo?!

Dokle god im to donosi kintu do tad ce nam nestajati automobili sa raznoraznih mesta!!! Tuzno i glupo ali tako je to...

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Pazi...mrzi me da citam sve ali imao sam veoma slicnu situaciju i natezanje i na kraju mozes jedino da se izvuces sa 4 soma umesto 6,5
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• kankkunen
                      CBC Član
                      • 15.06.2005
                      • 69
                      • Beograd

Sli?nu situaciju sa "metar i šezdeset" sam i ja imao pre dve nedelje. Evidentno je da pauk radi stihijski i da im je funkcionisanje saobra?aja me?u sporednim ciljevima. Masovno parkiranje u desnoj traci u Bulevaru revolucije je dovoljan dokaz. Podržao bih svaku akciju koja bi dovela u red njihov rad.
                      FIRE STARTER

Comment

• jaksa
                        CBC Senator XXL
                        • 23.10.2004
                        • 701
                        • Novi Beograd, SC

Jednom me je odneo pauk, i tada sam sebi rekao da to nece vise nikad da mi se ponovi.

Parkiram samo na obelezenim mestima u parking zonama, ili u garazama.

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Mislim da ne postoje gore bacene pare od placanja pauk servisa

Cak je bolje i baciti ih na ulicu pa da neko nadje i usreci se na trenutak nego dati njima

Doveli su me u situaciju da parkiram na sred ulice.....nosili me i pisali mi kazne vise puta i od tada ne ebem parkiram na sred ulice ispred radnje i nikada nemam problema.
                          Znaci prave samo veci nered nego red.
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• ToNcA
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2006
                            • 868
                            • Mazda 6 2.0d

Originally posted by jaksa
                            Jednom me je odneo pauk, i tada sam sebi rekao da to nece vise nikad da mi se ponovi.

Parkiram samo na obelezenim mestima u parking zonama, ili u garazama.
                            Saamo kako na primer na Vozdovcu naci parking zonu ili garazu.

A za one koji tvrde da sam xznao da je bilo zabranjeno - NISAM, NIJE BILO ZNAKA!

Comment

• Laki GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2006
                              • 2426
                              • Beograd-Vozdovac

Sto je najgore ja sam bas nekoliko puta,od kad sam video da nose, gledao da li ima znaka negde i verovali ili ne nepostoji znak!!!

Ma oni se drze one logike u fazonu valjda znas da nesmes na trotoar da parkiras....

E zamisli ti njihov mozak,dodju na Vozdovac da bi nosili kola ,to uglavnom rade po periferiji kad ima manje posla u centru

Comment

Working...
                              X