Zamislio sam se oko stavki uradi sam. Koliko je to uopste ustaljeno , procentualni odnos sam svoj majstor vs. musterija?
Pitam se pitam
Collapse
X
-
Dokle god vozim auto koji je jednostavan kao moj sadasnji svaku stvar na njemu cu da radim sam, izuzev u slucaju da nesto ne mogu da uradim sam zbog nedostatka neke alatke ili masine (var aparat, strug, presa, neka specificna ili retka alatka i sl.), uslova za rad (kada mi treba kanal za nesto a trenutno sam bez njega) ili tako nesto .
Na mom i na autu moje devojke smo rasturali u principu sve (i vracali na staro posle), bilo da je u pitanju kocioni sistem, motor, trap, upravljanje, limarija, enterijer, struja, kako god...
Uvek sam se gnusao likova koji su bojazljivo i brizno u fazonu "nemoj sam, pokvarices". Polako i postepeno sve, gledam sta odakle skidam i ne radim na pamet nikad, ukljucis mozak i ako imas i malo smisla za taj posao neces zajebati, ako nisi siguran pitas/slikas/zapises.
Comment
-
-
sitne gluposti (promjena pakni, filtera, svjecica i sl.) uglavnom radim sam. nazalost u PL nemam garazu pa nemam bas mjesta za neke vece manevre - inace sam sa poznanikom vadio nekoliko puta motor iz lade i rovera a sa starim (inace masinac koji se tim nikad nije bavio a od njega se zarazio benzinom, uljem i garazama...) sam cackao sve zivo od kad sam napunio 7-8 godina
inace u gepeku imam dovoljno alata da mogu da uradim generalku na vecini autaZovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Pa eto ugradio sam samostalno plin u svoj auto zahvaljujuci ovom forumu koji i nakon 20000km radi bez greske i jednog kvara.Atest je naravno prosao bez primjedbe.
U zivotu sve sto mogu radim sam ne samo sto se tice automobila vec i vezi kuce(struja,zidanje,gletovanje,vodovod........) ali prije svega dobro proucim materiju i dobro se pripremim.Najveci mi je problem alat ali srecom ni on vise nije tako skup pa se polako prikuplja.
Majstorima generalno nevjerujem jer imam dosta losa iskustva od ranije,tako da sve sto mogu radim sam.
Krivac za to je vjerovatno moj stari,skupljao je Sam Svoj Majstor koji sam ja odmalena citao i tako se stvorila ljubav da nesto cackam,popravim ili pokvarim
Zasad mi dobro ide,neki zivotni san mi je velika garaza sa dobro opremljenom radionicom da ima covjek gdje da pobjegne od zene i djece kad prigustii da ubijam kratke zimske dane.
VW 1200 1972god.
VW Golf 1.3 1988god.
FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.
Comment
-
-
Ja bi bio sam svoj majstor da imam uslove.
Doduse uslove i imam, ali imam i nadredjenog, koji je sam svoj majstor, za sve radnje od gradjevine, preko stolarstva, tapaciranja, mehanike, elektrike... Za divno cudo uglavnom radi uspesno
A kako ne mogu da budu dva sam svoj majstora u kuci, ja sam sam svoj šegrt, zadnjih 15 godina. Ponekad budem i VD sam svoj majstor kad mi cale nije tu
Vremenom cu valjda i ja dogurati do majstoraTurbos make torque,and torque makes fun
Comment
-
-
Evo sada sam u crtanjima temelja garaze, pripremam se da kupim i neku od polovnih dvostubnih dizalica...
P.S. El ima neko plan dobre garaze, onako visina - sirina - dubina. Razmisljam sta je optimalno. Nemam neka ogranicenja ali ce da me ubije zena ako preteram Sta mislite?
Comment
-
-
Pa mogao bih da kazem da sam na svim poljima, sem oko kola (nazalost), sam svoj majstor. Volim da radim sve i svasta sto se tice majstorisanja, jer mi se dopadaju sama sredstva, a posmatrati rezultat je nesto super. Oko kola sam dosta prckao dok nisam dosao do onih sa "kompjuterom" gde diram samo ono sto mogu. Opet, ne mogu da radim stvari za koje je potreban kanal, mada dosta mogu da zavrsim u garazi.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Paaaa ja isto volim da budem sam svoj majstor, jedino se malo oko kola ustrucavam pa ne diram ono sto smatram da necu uspeti da sredim, oko juga sam petljao stalno a oko Alfe se ne usudjujem bas...ipak sam ja strucnjak na polju IT-a i kompjutera uopste a ne automehanicar.
Comment
-
Comment