Originally posted by ToNcA
Presretaci i u Srbiji
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
-
Originally posted by EonIskopirali smo sluzbu iz zemalja u okruzenju, primenili na pogresan nacin i sada cekamo efekte. Sto se mene tice, kazne bi morale uvek da se naplate kada presretac odradi svoje, da bi imalo efekata, a ne da oprastaju kao ovi prasinari. Takvom politikom, sama pomisao na presretace bi redukovalo krsenje propisa.
Bezbednost, to je posebno pitanje. Mislim da bi kamere resile neke stvari. Pa cak i integrisan sistem na naplatnim rampama, gde bi placao kaznu ako imas vecu prosecnu brzinu od dozvoljene...
Sećaš li se predloga od pre 5-7 godina da se skupoceni auti privremeno oduzmu tipa 10 dana na parking pa platiš kaznu i parking.( tada su kazne bile nešto smešne), kako bi izjednačili kazne sa recimo nekim ko vozi keca, juga i mnogo mu je da plati i te niže kazne.Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.
Comment
-
-
Kamere i automatski radari. Nema podmicivanja, korupcije. Preteras s brzinom i stigne ti cestitka na kucnu adresu sa sve uplatnicom.
Evo grubog troskovnika:
1. Presretac: 50.000 EUR-a
2. Oprema: 10.000 EUR-a
3. Godisnje odrzavanje reg. osig.: 5.000 EUR-a
4. Gorivo (nek predje bar 200km dnevno): 8.000 do 10.000 EUR-a
5. Plate zgubidana (sest po vozilu) nek budu 2 smene: 50.400 EUR-a
Suma okvirna: 125.000,00 EUR-a
Nek ih ima 5 to je 625.000,00 EUR-a.
Predpostavljam da nece lomiti auto svake godine te ce svake naredne da se izdvaja "samo" 70.000 hiljada eur-a.
KOLIKO KAMERA I RADARA moze da se postavi za 600.000 EUR-a
Comment
-
-
Malo ga pretera,
a šta misliš o ovome?
STARTNO VREME
KOMŠIJE u Hrvatskoj otići će i korak dalje - umesto „presretača“ uvešće merenje vremena dolaska od jedne do druge naplatne kućice na autoputu. Ovakva kontrola već postoji u Italiji i Holandiji. Kada se vozač uključuje na autoput, automat učitava njegovo startno vreme. Ukoliko prebrzo „doleti“ do izlaza, službenik u naplatnoj kućici ima policijsko ovlašćenje da ga „udari po džepu“. Čeka se samo baždarenje vremena na naplatnim mestima u Hrvatskoj.
iz večernjih novosti
Ovo je sigurnije
A pošto voliš presretače malo da zasladiš
Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.
Comment
-
-
Ovi nasi izgube dnevno xxx kamiona od nisa do beograda a jos da mi mere vreme...
Ma daj i te rampe bi uklonio i lepo stavio vinjetu za strance....
Comment
-
-
Originally posted by mugos...umesto „presretača“ uvešće merenje vremena dolaska od jedne do druge naplatne kućice na autoputu....Kada se vozač uključuje na autoput, automat učitava njegovo startno vreme. Ukoliko prebrzo „doleti“ do izlaza, službenik u naplatnoj kućici ima policijsko ovlašćenje da ga „udari po džepu“....
Komotno vozis npr. 200 km/h, i onda svratis na neku pumpu, i u njihovom restoranu ''ubijes'' bar 20-tak minuta, i kad dodjes na naplatnu rampu...sve ok...
Comment
-
-
Originally posted by djukicZato je mene i zanimalo po kom osnovu su oni uopste formirali odeljenje presretaca?
Ovo je po meni samo povratak na partizanske metode, jer da je njima bezbednost saobraćaja važna ne bi presretači bili neobeleženi.
Kao što po gradu hvataju na glupim mestima samo da bi naplatili kazne, tako će i po autoputu.Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Ovde u Holandiji ih zovu civilne patrole i ne voze nesto ekstra automobile uglavnom, vec i one iz srednje klase samo sa jacim motorima. Na auto putu te nece zaustaviti osim ako prekoracis +30km/h od ogranicenja. Sve lepo snime, kaznu dobijes na adresu a ako si sa stranim tablicama placanje na licu mesta ili u najblizoj posti.
Ovo sa rampama koje mere pocetno i krajnje vreme je postala sve cesca stvar ali te merne kamere mogu biti bilo gde, tako je na ringu oko Amsterdama gde je razdaljima izmedju rampi ( koje ne moraju biti rampe nego su samo konstrukcija iznad puta na kojoj su postavljene kamere ) nekih 500m, uslika tablicu na jednoj i drugoj i samo preracuna vreme, a nema nikakve pumpe za odmaranje izmedju. Video sam ih u Roterdamu i Utrechtu i ima ih svuda sada. Kod nas je zaustavljanje palicom na auto putu bilo krsenje zakona o bezbednosti i zato su morali postaviti krstarece patrole koje sve mogu da snime. Nije sve to toliko rigorozno, uvek se vozi svuda malo brze +20 +30 ali divljanje vec treba sankcionisati. To je kao edukacija, kazne te jedom, pa opet, pa jos jednom... pa onada shvatis kako to jednostavno funkcionise, nema izuzetka, zastarele ili zagubljene prijave, pa onda sve to preracunas na godisnjem nivou, pa vidis da si za te pare mogao da kupis set dobrih felni sa sve gumama i amortizerima , e onda pazis gde parkiras, i ako treba parkiras malo dalje ili ulaganis tamo gde treba i tako.
Comment
-
-
a sta mislite o ovoj ideji:
vozis noralno autoputem, preteknes ili te pretekne presretac koga provalis po vozilu i 2 lika unutra, pustis ga da ode 200 metara, onda das gas do 180 recio i prodjes presretaca u brisucem letu (on ne moze da reaguje i da krene odmah za tobom jer mu ipak treba vremena da provali da ides brzo), onda se vratis na 120 i cekas da te prodje presretac koga si upravo izlozio.
da li ti nesto mogu?
Comment
-
Comment