Presretaci i u Srbiji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banebg81
    CBC Veteran
    • 26.06.2008
    • 195
    • Beograd

Re: Presretaci i u Srbiji

Na ibarskoj mogu i sa mojim yugom da presreću a o onim pežoima da i ne govorim...Mislim da ih tamo neće biti u toj funkciji, možda ako neko krene da beži pa da ga jure sa tim, ali da presreću, ne verujem.

Oni inače mnogo para troše na sve i svašta i lično mislim da je GLUPOST kupovina TOLIKIH automobila. Treba to, da ako neko baš divlja i beži po auto putu ali za to im je dovoljno 5 - 6 auta kolika nam je zemlja a oni ih imaju bar 20 Uzimaju pare a za ništa. Koliko sam se puta vozio kroz CRO i tamo ih ima, vidiš ih, ali i dozvoljeno je, viđao sam da ljudi voze i do 200 ali u kraćim intervalima i ako nema saobraćaja i ne ugrožava nikoga, ni oni ne diraju.

Ovi naši sve NAOPAKO !!!!

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

U Hrvatskoj te zaustavljaju ako te snime da vozis preko 150, jos ako imas Slovenacke tablice... Veselje...

Comment

• Snejk
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2008
        • 704
        • BG

Kako relativno često idem za HR mogu reći da se drastično smanjio broj ljudi koji idu preko 150-160. Video sam par ljudi koje su presretači zaustavili pored puta..

Comment

• mishkom
          CBC Senator XXL
          • 07.08.2007
          • 591
          • N/A
          • N/A

Aj sto stu kupili tolike automobile, kupili su. Ali gorivo!!!! To sve v6masine, nema teorije da piju ispod 12l, jos ako jure nekoga, ode na 20... Ko to placa, uzimaju procenat od kazni,a?

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pa najbolje da su kupili takve automobile sa nekim 1.6 motorima unutra, pa da njima pokusaju nekog da stignu.

Ne preterujte, presretaci ipak sluze nekoj svrsi. Mislim, OK, i ja licno gledam da ih izbegnem i nastojim da ih za**bem kako god mogu, ali objektivno sklanjaju sa puta ljude koji BAS prekardase, sto staticna patrola jako retko nije u prilici da ucini odnosno da ih uhvati u vreme cinjenja prekrsaja. Drugo, cinjenica da ipak imaju dosta tolerancije (pustajuci neka normalnija prekoracenja brzine tipa 30-40 na sat) govori da ipak nije primarna poenta da se otmu pare, nego prevencija onoga sto bi moglo biti. To se nikako ne moze reci za hajduke parkirane pored puta sa radarima koji pecaju iz zasede i jedini cilj im je naplata kazni pa makar za najmanje moguce prekoracenje. Da je cilj prevencija - pa parkirajte se na otvorenom, obelezite patrolu da se vidi sa kilometar i SVAKO ce da uspori, i imate efekat. A ne k'o haraclije da pecaju iz zbunja...
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

od reci do reci

Comment

• ToNcA
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2006
                • 868
                • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                • Mazda 6 2.0d

@206 svaka ti je ka Njegoseva!

U potpunosti se slazem. Ako je cilj prevencija zasto ne obeleze patrolu tako da se VIDI i da ljudi USPORE. U nekim zemljama prave kartonske "patrole" kako bi ih ljudi videli sa kilometar i usporili a kada shvate sta je po sredi onda je kasno - efekat je postignut a kod nas gledaju da naplate bar pojas!

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• nikola_gti16v
                  CBC Član
                  • 14.01.2008
                  • 35
                  • Beograd

Sto se tice te prevencije i obavestenja pre merenja, to se potpuno slazem, i to vezano za kartonska kola... Pa ti misli da li iza tog laznog mozda stoji i pravi..... Nije cilj sankcionisanje, nego smanjenje brzine svih ucesnika u saobracaju.
                  A sto se tice presretaca, to je samo jos jedna u nizu gluposti.... Ne znam tacno ko je pre mene ovde rekao, ali zar nije bolje da su postavili pet brzinskih kamera na deonici BG-NI, i na taj nacin preventivno delovali, nego da se placaju toliki automobili, gorivo, odrzavanje, oprema, a da ne pominjem plate i sutra penzije tih koji rade kao presretaci....
                  Ali j*bi ga, to su nase pare o kojima oni odlucuju.... Zato su nasi panduri najopremljeniji na Balkanu.... Niko od komsija nema lasere, ili ako ih ima to je u jako malom broju. Svi imaju radare koji sasvim lepo funkcionisu za regulisanje saobracaja. Ali ne, radarom ne moze da te tako brzo izmeri i da ti tako brzo uzme pare... More

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

O cemu li ti pricas?

Sve "komsijske" policije imaju i lasere i recimo Multanove koje ne mozes zeznuti na glavu da se nasadis, jammeri ne deluju, a detektori ih ne otkrivaju dovoljno brzo. Presretace imaju maltene svi u okruzenju i to odavno. A 5 brzinskih fiksnih kamera - svi koji pored njih prolaze bi im za dan naucili lokaciju i usporavali samo kad prolaze pored njih, i cemu onda sluze?

Presretaci funkcionisu, itekako. Znam da ja konstantno razmisljam o tome da li je auto kojem se na autoputu priblizavam presretac ili ne, i ta cinjenica je dovoljna, ipak se razmislja o tome...

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875
                      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Mislim, dobro je sto postoji neki "spisak" pa odprilke se zna sta se vozi kod presretaca. Idem po dva puta nedeljno siguno do bg i deonica je uvek Batocina-BG, teram.........koliko u tom trenutku mogu, uvek nekih 40-50 km/h preko ogranicenja od 120 (iskreno ako nema guzve po normalnom vremenu teram i do 200-210) i samo pratis ispred tebe vozila ( naravno na ukljucenju na auto-put pogledas da nema nekog passata, BMW, Audi, Peugeot, Skoda), posto iza tebe obicno na toj brizni nema nikog i teraj. Uglavnom ta vozila su JAKO upadljiva i ko zna sta se vozi za njega nije problem da auto-put predje malo brze i da stigne na cilj, a da se ne smori ili zaspi od dosade na auto-putu. Ipak, cim je malo veca guzva za presretace nema posla jer od indijanaca, kojima leva traka sluzi za turisticko razgledanje okoline, ne moze da se stigne ni do 120 km/h a vecoj brzini i da ne pricam. Tako da mislim da svoju svrhu imaju, pre svega zbog ljudi koji ipak preteraju pa i u uslovima kada to nije dobro voze (obicno snazne automobile) koliko mogu da idu, a tek su motociklisti prica za sebe, kada prodje pored tebe (a ti na nekih 180-190) ko da stojis e tada su itekako neophodni. Kao sto 206 rece, imaju svoju svrhu za razliku od 'ajduka iz zbuna.
                      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• nikola_gti16v
                        CBC Član
                        • 14.01.2008
                        • 35
                        • Beograd

Sto se tice komsijskih zemalja znam da Hrvati imaju presretace i verovatno i lasere, ali nemaju sve patrole lasere, neki imaju i radare. Da ne pricam o tome da sam prosle godine treci put isao od BG do Marmarisa kolima i da su me ukupno do tamo tri puta merili (jednom u Bugarskoj i dva puta u Turskoj) i sva tri puta je bilo radarima.... U Turskoj, koja je daaaleko ispred nas panduri voze neke stare Reno-e, koji su sasvim dovoljni, jer te on ne juri tako sto ima mnogo jaci auto od tebe, nego tako sto ima motorolu.... A pored toga, za razliku od nasih rade svoj posao.... Desilo mi se dva puta da posle nekog pravca gde mozes da vozis i 200 naidju krivine u koje ne mozes da uletis sa vise od 50, i na tim mestima, na kraju pravca stoji pandur na sred puta koji SAMO upozorava da usporis da ne bi izleteo.... Pri tom napolju je bilo 50 stepeni....... Znas kad bi neki nas pandur tako stajao na vrucini znajuci da ne moze nikome da uzme pare...NIKAD...
                        Sve sto hocu da kazem da je najvaznija prevencija, koja uopste ne mora da kosta desetine (da ne kazem stotine) hiljada evra...

Comment

• mugos
                          CBC Senator XXL
                          • 18.09.2007
                          • 555
                          • BG/sada Novi Beograd

Da li bi prevencija bila uopšte potrebna kada bi svi poštovali zakon, zamisli zemlju Srbiju gde neko ne pokušava da prej... nekog.

Originally posted by mishkom
                          Aj sto stu kupili tolike automobile, kupili su. Ali gorivo!!!! To sve v6masine, nema teorije da piju ispod 12l, jos ako jure nekoga, ode na 20... Ko to placa, uzimaju procenat od kazni,a?
                          Sve pare idu u budžet, pre 20 godina je procenat išao za opremanje policije. ( setite se samo kako je bilo po Vojvodini, najbolji automobili, i strogo poštovanje propisa)

Originally posted by nikola_gti16v
                          Sto se tice te prevencije i obavestenja pre merenja, to se potpuno slazem, i to vezano za kartonska kola... Pa ti misli da li iza tog laznog mozda stoji i pravi..... Nije cilj sankcionisanje, nego smanjenje brzine svih ucesnika u saobracaju.
                          A sto se tice presretaca, to je samo jos jedna u nizu gluposti.... Ne znam tacno ko je pre mene ovde rekao, ali zar nije bolje da su postavili pet brzinskih kamera na deonici BG-NI, i na taj nacin preventivno delovali, nego da se placaju toliki automobili, gorivo, odrzavanje, oprema, a da ne pominjem plate i sutra penzije tih koji rade kao presretaci....
                          Ali j*bi ga, to su nase pare o kojima oni odlucuju.... Zato su nasi panduri najopremljeniji na Balkanu.... Niko od komsija nema lasere, ili ako ih ima to je u jako malom broju. Svi imaju radare koji sasvim lepo funkcionisu za regulisanje saobracaja. Ali ne, radarom ne moze da te tako brzo izmeri i da ti tako brzo uzme pare... More

Koliko bi trajala kartonska kola

Ajmo sada pošteno, koliko puta ste prekršili propise a koliko puta su vas pustili ???
                          Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Originally posted by nikola_gti16v
                            Sto se tice komsijskih zemalja znam da Hrvati imaju presretace i verovatno i lasere, ali nemaju sve patrole lasere, neki imaju i radare.
                            Svi u okolini imaju lasere, i to par razlicitih modela za razliku od nasih, koji uglavnom koriste ProLaser.

Imaju i radare - koje radare? I laser je vrsta radara, lidar. Ako mislis na one stare, Cajavec ili Vinca radare, to niko zivi vise ne koristi. Ali i Multanova je radar, u smislu da radi na tom principu, samo sto je nju teze zeznuti nego laser, i kosta kao 5 lasera jer je mnogo bolji sistem merenja.

Comment

• Jesse Jane
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 355
                              • Zemun

Originally posted by 206
                              To se nikako ne moze reci za hajduke parkirane pored puta sa radarima koji pecaju iz zasede i jedini cilj im je naplata kazni pa makar za najmanje moguce prekoracenje.
                              Opet ih ima na autoputu BG-NI..
                              Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• nikola_gti16v
                                CBC Član
                                • 14.01.2008
                                • 35
                                • Beograd

@206
                                Ne, nemaju svi lasere... Kada kazem radar onda mislim radar, a ne laser. Laserski i radarski merac brzine jedino zajednicko imaju to sto mere brzinu. Rade na potpuno razlicitim frekvencijama, i na potpuno razlicite nacine. Prema tome kada sam rekao da u Bugarskoj, koja je sused, imaju radare, mislio sam upravo to... znaci X zraci koji se postepeno pojacavaju kako se priblizavas meracu. A za Multanova radare nisam siguran da li ih iko u Evropi koristi (ako si mislio na Multanova Speed camera).

A i nije sad to najbitnije... Ono sto sam hteo da kazem ranije je to da se ne smanjuje broj poginulih u saobracaju tako sto ce ogromne svote novca da se daju policiji za najnovije limuzine i za najsavremeniju opremu.... To je ipak dosta slozenije od toga... To se resava i zakonom i prevencijom i marketingom i boljom signalizacijom........ pa tek na kraju sankcionisanjem. a sve ovo o cemu smo pricali je samo alat za sankcionisanje.... Na kraju ispade da ode vise para na to, nego na sve ovo ostalo sto je mnogo vaznije i efikasnije....

Comment

Working...
                                X