VW vs. Skoda vs. Seat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

VW vs. Skoda vs. Seat

Moja majka je konacno, posle pune dve godine, dobila invalidsku penziju kao 100% invalid (100% telesno ostecenje). jedina da kazemo sreca u nesreci je sto cemo pomocu povlastica kojece ona imati prilikom kupovine novogautomobila docido istog!
    Koliko sam upucen trebalo bi da bude oslobodjena carine (20%), PDV-a (18%) + sto cu auto kupovati za vreme trajanja sajma automobila, a poznato je da tada skoro svi proizvodjaci daju popuste od 5-10% na kupovinu njihovihautomobila utoku trajanja sajma. Znaci auto skoro pa upola jeftinije ako se ne varam...
    Mene interesuje vase misljenje i iskustvo kod sledecih modela:
    Skoda Octavia
    Seat Leon ili Altea
    VW Jetta
    Toyota Auris

Inace svi automobili su sa 2.0 TDI agregatima i ako nefull onda bar briblizno full opremi....
  • zola_
    CBC Senator XXL
    • 24.06.2006
    • 319
    • Novi Beograd

svakako octavia, to su sve isti automobili a octavia je najjeftinija, a da pare nisu problem onda leon

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Znam da su svi na isti kalup sto se kaze ali opet...
      Svidja mi se Jetta ali opet postoji problem jer je trazena od strane lopova! Za SEat sam cuo da je preslikani Golf, a po mom skromnom misljenju za klasu ispod njega, a sto se Octavie tice fino deluje, robusno, veliko, mocno....ali nikada se nisam vozio u istoj pa ne mogu nista da kazem...

Comment

• Alekre
        CBC Senator XXL
        • 12.09.2005
        • 780
        • Smederevo

Ja bih se opredelio za Jetty. Kada je kasnije budes prodavao, prodaces je za vise novca od ovih koje si naveo.
        Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

a zasto ne uvezes neki auto na invalidsku, mozes da kupise extra auto i da platis realno....
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• MOSLER
            CBC Senator XXL
            • 27.05.2005
            • 1064
            • Niš

Od svih ponudjenih najradije bi uzeo Jettu.Octavia mi se ne svidja a i dosta je neudobna za moj ukus.

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

No. 1 .....u odnosu cena-kvalitet svakako Oktavija.Ako imaš dovoljno "vremena" ,naravno Oktavija "A-5",a ako to nije slu?aj izmi Oktaviju "Klasik" što je u stvari model "A-4" koji se zbog izražene tražnje još uvek proizvodi!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Kenno
                CBC Senator XXL
                • 21.08.2006
                • 460
                • Zenica, BiH

Octavia (A5, a i prethodna generacija koja se prodaje kao Octavia Tour) je best buy. Uostalom kupuješ auto da se voziš ne da ga preprodaješ.

Comment

• Laki GSi
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2006
                  • 2426
                  • Beograd-Vozdovac

Toyota Auris,definitiva!!!!!!

Vozio sam i oktaviju i nju,ne moze to da se poredi uopste,nemoj niko da te laze
                  Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

Ja se takodje slazem da je Skoda Oktavia best buy, napredak u odnosu na stariju seriju je primetan

Comment

• Nenad
                      CBC Senator XXL
                      • 06.01.2005
                      • 1364
                      • BBgd/Mow

Oktavija,

tim pre sto ti je majka invalid pa ce joj biti najlakse da se smesti u kola kroz siroka vrata Oktavije a takodje najvise mesta u salonu, za majku, je u Oktaviji.
                      Boost or bust...

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Alekre:
                        Slazem se sa tobom...jeste da uzimam nov auto ali zavrsicu i ja fax i nadam se imati neki pristojan posao, a samimtim biti u situaciji da za nekih 6-8god. usmem npr. neku noviju Jettu.

zverko:
                        I da hocu da uvezem nemam od koga, tj. nemam pouzdanog coveka koji se u sve to razume i koji je u tim vodama sto se kaze. greota je da ove benificije ne iskoristimo, a priznaces nov auto je ipak nov auto!

TETAK:
                        ja i jesam mislio na Octaviu A-5, mada vidim sada na sajtu Auto Cacak ima neka Octavio L&K i nisam skontao ocemu je rec tj. razlika.

Nenad:
                        Moja majka ima dozvolu aliretko kada vozi jer od mene i oca ne moze doci na red, atek kad se kupi nov auto....pazi ti tu ironiju, ona vlasnik, a mi vozimo!

Inace ni jedan od navedenih modela nikada nisam imao prilike da vozim tako da ne znam kakav je osecaj! Jetta mi se svidja jer nije mnogo velika, dizajn joj je odlican, kvlatitet pretpostavljam ok...., Octavio klasicna limuzina koja ce i posle 5-6god. biti IN, Seat moram priznati dame je dizajn oduzevio, a sto se Toyote tice reci su suvisne...

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

Na tvom mestu uzeo bih u razmatranje i novi Ford Mondeo.Auto je odlican i dosta pruza za ulozeni novac a sto je jos bitno nije omiljen medju lopovima za razliku od VW grupacije.Dizel verzija sa 100 ks kosta oko 22300 evra sa carinom i PDV-om a to je dosta konkurentna cena.

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Jetta, pa Octavia, sve zavisi koliko hoces da platis!!!!

Mondeo dobar izbor, ali brze pada cena...
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Nemoj me drzati za rec ali mislim da i Jetta i Octavia u full-u kostaju priblizno isto...
                              Svidja mi se i novi Mondeo ali on je i skuplji od navedenih modela.

Znam da je na Ostaviji prve generacije (danasnja Tour) unutrasnja plastika bila veoma loseg kvalitete i da je posle predjenih par desetina hiljada km skripala i krckala na sve strane, a i vizuelno i na dodir nista bolji utisak nije bio. Da li je to slucaj i za A-5??
                              Za Seat sam takodje cuo da ga kao polovnjaka izbegavam....da li to znaci da su skupi delovi u nekoj kasnijoj fazi upotrebe ili je tezi za prodaju?? Takodje sam u par navrata citao da je zvucna izolacija motoraveoma losa...

Comment

Working...
                              X