I automobili ne izgledaju atraktivno, nego glupavo s upaljenim maglenkama.
Kazna za maglenke???!!!
Collapse
X
-
Ma i po tom pitanju je Zakon odredjen u p**** m*******
konkretno moj slucaj od prosle godine (novembar-decembar):
vecernji casovi, oko 22-23h, odredjeni delovi naselja u kojem zivim (kosutnjak) su bili u potpunoj magli, a odredjeni u nekoj nazovi "izmaglici"
naravno upalio sam maglenke i nakon 2-3km. nailazim na patrolu kod bazena kosutnjak (maglenke su fabricke, nikakva budzevina koja izbija oci ili nesto slicno)
cika plavi me zaustavlja i kaze: dobro vece, vasa dokumenta molim, znate li koji ste prekrsaj napravili
ja: siguran sam da nisam nijedan
cika plavi: vozite sa upaljenim svetlima za maglu
ja: pa?
cika plavi: to je prekrsaj
ja: hocete da mi kazete da po magli treba da vozim bez svetala za maglu?
cika plavi: nije ovo dovoljna magla da bi koristili maglenke
ja:
cika plavi: kazna je *.000 dinara (nisam siguran da li je tada bila 1.000 ili 2.000), mozete da platite odmah, ili da u roku od 8 dana
ja: platicu kad mi pokazete uredjaj kojim ste izmerili intenzitet magle, i kad mi pokazete dokument u kojem se navodi minimalna "koncentracija" magle dovoljna za upotrebu maglenki (imao sam i svedoke sa sobom)
cika plavi:izvolite dokumenta, srecan put
ja: hvala
Magla je bila i to poprilicna, a lopuza je morala da ispuni normu, posto sam bio vezan, nikakav prekrsaj nisam napravio, on se uhvatio za maglenke, pa kao mene ce da o**** (znaci da sam vozio i bez maglenki on je po Zakonu mogao da mi pise kaznu)
I taj ce da mi zavodi i odrzava red, chibe bre, ne bi me zacudilo da pocnu da traze pare ako smo upalili brisace, a po njemu je kisa slabog intenziteta da bi je brisali
Inace maglenke palim stvarno samo kad je magla, jer su vise nego korisne, posebno zadnja, odnosno nikada ih nisam palio da bi mi auto izgledao smekerski
Inace sam Zakon je bas odredjen:
smanjena vidljivost????????, relativan pojam, kako odrediti koji su uslovi smanjene vidljivosti
Ali kao i uvek Zakon se tumaci onako kako njima odgovara
Comment
-
-
ma nisam ja nikoga za*ebao (opet sam se iznervirao, a vec sam zaboravio na ovaj slucaj), ali ne dam ni da me neki indijanac
u zdrav mozak
inace kad sam kriv kazem OK daj da platim to sto sam zgresio i da palim, ali ovo je stvarno prevrsilo svaku meru
"nije to dovoljna magla da bih ja upalio maglenke", pa u kojoj je bre on ustanovi bazdaren da odredjuje gustinu magle, da nije mozda ovlascen od strane hidrometeoroloskog zavoda srbije da daje kratkorocnu vremensku prognozu, odredjuje temperaturu i vlaznost vazduha
ko bre postavi ovu temu, sad sam se svega podsetio i iznervirao, idem malo da iskuliram
Comment
-
-
Posebno volim volim atraktivne automobile na pozicijama i upaljenim maglenkama sa gumom 135/80 R13 i najnizom tackom od samo 28cm od zemlje... Ali on je baja jer ima upaljene maglenke i tako ima smekerski auto. Uzas.
Hvala bogu da su to poceli da kaznjavaju.
Comment
-
-
Evo skoro sam polagao pa sam svez, maglenke je dozvoljeno koristiti kada se vidljivost usled magle smanji na 50m uz ogranicenje brzine na 50km/h.
Ukoliko se vidljivost smanji na 50m usled kise, dozvoljeno je koristiti maglenke ali samo prednje. Zadnja se koristi iskljucivo po magli.
Ogranicena brzina na 50km/h vazi za sve vrste smanjene vidljivosti na 50m. Tako kaze prirucnik.
Comment
-
-
Cudi me da nisi znao da je kaznjivo, ima i zasto i treba da se kaznjava. Probaj da vozis iza nekog ko po normalnoj vidljivosti ima svetla za magluPrednja takodje umeju da smetaju nocu.
Danju su totalno bez funkcije, osim ako neko to smatra za "sminkerisanje". Naravno zakon ne priznaje takvu funkciju....
Jedini problem kod nas sa maglenkama je u policiji. I meni se desavale slicne stvari kao zux-u. Vozis recimo kroz maglu i odjednom je nema, ali je logicno ocekujes malo dalje, pa ostavis svetla...kad ono pandur zaustavlja i hoce da te kazni. Mene su na ulazu u Kragujevac toliko iznervirali da sam ga zamalo uvukao kod mene u kola i vozio 3 km u pravcu iz kog sam dosao, da mu pokazem da je magla kao sir. Slicno i u Sicevackoj klisuri. Za neverovati da mi se to kroz Austriju i Hrvatsku nikad nije desilo, a takve situacije sa maglom su 10 puta cesce
Comment
-
-
sve ste napisali ja bih samo da dodam, vi koji palite maglenke danju, palite samo prednje posto manje isteruje oci tj pre mogu da vam pobegnem pa mi manje smeta. i jos nesto ajde maglenke manje vise ali nenastelovani farovi... uzas.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Meni je pre par godina pandur hteo da naplati kaznu za upaljene maglenke, istina nije bilo magle, ali je bilo neverovatno nevreme... Minut posto je stala oluja me zaustavio i zezao... prosao sam sa kaznom za pojas...
To je bio jedini put da sam ih upalio...
Inace, interventni kerovi non stop voze sa upaljenim maglenkama, jednom prilikom sam im rekao da to ne bi trebalo i zamalo dobio batine...
Gamad, bre... za njih propisi ne vaze...
Comment
-
-
Preterujete!
Pricate kao da su maglenke reflektori sa stadiona pa se kace napred.. Uopste ne smetaju toliko, bar meni, x puta mi je dolazilo vozilo u susret sa upaljenim mag i nikad mi nije zasmetalo u toj meri da ugrozi bezbednost. I vec sam rekao da to palim ponekad danju kada NIKOME sigurno ne smeta, a nocu ih palim samo kad je magla.
I meni jeste smekerski i lepo izgleda to, ne mora da znaci da je svima tako..Alfa Romeo 147 1.9JTD
Comment
-
-
Ja sam se jednom vozio sa drugom kome je to bila fora, kao upalis maglenke i auto ti je odmah opasniji! I onda smo se mimoisli sa pandurima, koji su se okrenuli i stigli nas u nadi da ce uzeti lovu! Kada su videli ko je vozac (lokalni preduzetnik), samo su ga upozorili i nastavili smo dalje. Inace, same maglenke meni i ne smetaju toliko jer su skroz dole, i mnogo su korisne kada idem negde gde nema obelezenog puta sa spoljne strane, i gde je ivica puta ostecena (90% puteva u Srbiji)!Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...
Comment
-
Comment