Kazna za maglenke???!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Originally posted by Hermes
    Kad su oba vozaca zaslepljena i ne vide nista , automobili jure i dalje, zar ne? Mislite o eventualnim posledicama....kad vratite istom merom, ugrozili ste i svoju bezbednost.
    slazem se sa ovim gore, moze da bude mnogo zahebano do te mere da se debil zakuca u tebe posto bude zaslepljen pa iz ne znanja reaguje tako sto ce da skrene u vasu traku. doduse ove se bas retko dogadja ali nikad ne znate ko vam dolazi u susret.
    za sve te fore postoji jednostavan lek, ako vam neko ide u susret i zaslepi vas kratkim, dugim ili bilo kakvim farovima samo skrenite pogled u vasu desnu stranu puta, naj bolje je recimo ako je desna izvica puta obelezena, gledajte u belu liniju dok kreten ne prodje.
    poz
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• zola_
      CBC Senator XXL
      • 24.06.2006
      • 319
      • Novi Beograd

meni maglenke smetaju kada mi idu u susret, ali mi najvise smetaju degenerici sa upaljenim maglenkama i pozicijama nocu, izgledaju retardirano zato sto to uglavnom i jesu, a sto se tice paljenja maglenki danju, to je jedna od najglupljih stvari za koje sam cuo u poslednje vreme, sta ti znaci sto ti auto 'atraktivnije' izgleda kada ti to ne vidis, koga ces time da impresioniras, to mi je ekvivalentno nosenju rudarskog slema sa lampom po ulici da bi bio atraktivniji

Comment

• Driver_GT
        CBC Senator XXL
        • 04.07.2007
        • 368
        • Beograd

Nemoj da si bezobrazan i da vredjas!
        Niko ovde nije retardiran
        Ako se tebi ne svidja tvoja stvar, meni je to atraktivno, lepo izgleda i ne smeta mi danju kada mi u susret ide auto sa upaljenim maglenkama, tako da svi preterujete.
        Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• zola_
          CBC Senator XXL
          • 24.06.2006
          • 319
          • Novi Beograd

meni je osoba koja nocu pali svetla koja osvetljavaju 10m umesto svetala koja osvetljavaju 50m retardirana, neko ko ce sebi i drugima uskratiti bezbednost na racun izgleda automobila ne moze biti inteligentan, koliko sam ja shvatio ti ih palis samo danju tako da ne znam zasto si se osetio toliko prozvanim.

Comment

• Driver_GT
            CBC Senator XXL
            • 04.07.2007
            • 368
            • Beograd

Palim danju, i to ponekad..kad mi padne na pamet..kad je recimo onako oblacno, pred mrak..tad je najlepse
            A svakako je glupo paliti samo maglenke i poziciju nocu, ja to iskreno jos nisam nigde video
            Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Originally posted by Cepa D
              Mislim da Hermes pricha o osveti sa dugim svetlima, odnosno ovo shto prolupator propagira.
              Ne propagiram osvetu, da je tako ugradio bih neke reflektore i zaista zaslepljivao dolazece vozace/ice.

Vecinu nateram da smanje svetlo, ako je to ikako moguce, a ostale da uspore i dobro gledaju gde idu. Dosta mi je da budem "glup" zato sto postujem pravila, ne qrcim se, odrzavam auto i pazim da ne smetam nikom.

Uvek oborim svetla pre nego sto izadje iz krivine auto koji ide u susret, palim duga samo ako moram, po auto-putu i naselju nikad itd. A svi "inteligentni" bi mogli da provere usmerenost svojih farova kad bi hteli. Kad bi im svi (zaslepljeni od njihove strane) bacali svetlo u oci, mozda bi to i uradili, kad vec panduracija ne radi svoj posao.

Taj auto je tehnicki neispravan i moze se bez problema iskljuciti iz saobracaja, kao da mu ne radi ni jedno zadnje svetlo.
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Driver GT, ti ocigledno pripadas novopecenim "fenjserima", znaci ako je tebi nesto lepo i atraktivno treba da bude i drugima, mislim ako to ozbiljno mislis ti imas problem, tj.fali ti puno tolerancije...
                Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• greywiendog
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2006
                    • 421
                    • Stara Pazova

Originally posted by Driver_GT
                    A svakako je glupo paliti samo maglenke i poziciju nocu, ja to iskreno jos nisam nigde video
                    Kod mene ne mogu da se upale maglenke bez kratkog svetla!
                    Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• Superbird
                      CBC Senator XXL
                      • 06.02.2006
                      • 384
                      • Sabac ---> Novi Sad
                      • Audi 100 Typ 43

Ni ja nisam nikad video auto sa upaljenim maglenkama, a bez oborenog svetla... Doduse, jednom mi je u susret naisao W124 kome su samo maglenke bile upaljene, bez pozicije ili oborenog/dugog svetla, a znam 100% da ih je nemoguce upaliti tako, sad da li je liku crkao osigurac/sijalice to ne znam...

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

maglenke bez oborenog svetla mogu da budu samo vidjene na neispravnom autu (pošto je širom Evrope zakonom definisano kako to radi).
                        a auto kome su neispravna svetla ko zna šta još ima neispravno i za šta ne haje vlasnik. nažalost ne tako retka pojava kod nas da su svetla samo ukrasni pojam

maglenke mi ne smetaju ni malo, vise mi smeta na primer rastelovan far
                        maglenka jeste (opti?ki) raštelovan far.
                        dakle, smeta ili ne smeta....
                        ne može i jedno i drugo istovremeno da važi kao opredeljenje.

maglenke su namerno i sa razlogom (saobra?ajnim ,medicinskim) zabranjene za vožnju danu u odli?nim uslovima vidljivosti.

kao što im i ime kaže namena po konstrukciji i obliku svetla je samo i iskilju?ivo pri veoma lošim vremenskim uslovima (kada su zbog toga ina?e jako prigušena) jer su pravljena da jako "probijaju" i da jako zalepljuju radi ozna?avanja teško vidljivog vozila.

u normalnim uslovima namerno paliti svetla za maglu je isto što i namerno paliti duga svetla- bezobzirnost prema kolegama voza?ima po svaku cenu radi inata ili ?ega ve?.

osnovna svrha postojanja svetla na autu je da se vidi i bude vidjen, i shodno tome pravilna upotreba namenski ugradjenog prekida?a za namenska svetla.

to valjda ne bi trebao da predstavlja nerešivu zagonetku za voza?a
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Koliko sam samo puta vozio kola sa upaljenim maglenkama,
                          zar i ti sine brute

ako si dugo voza? nije mi jasno kako još do sada nisi ?uo za tu osnovu pravila upotrebe auta, koja opšte važi.
                          dakle, nije stvar našeg zakona ve? svih zakona svih zemalja bliže i dalje oko nas, i to barem od 1969. godine pa naovamo.

vožnja auta tako da ugrožava bezbednost drugih radi ?efa, hira, dopadanja ili tako nekih "razloga" je ma? sa dve oštrice.

pretpostavljam da ti ne voliš da naidješ u saobra?aju na nekoga sa takvim osobinama stila i na?ina upotrebe vozila, bilo da je re? o zloupotrebi svetala, ko?nica sa naglim ko?enjima da bi se eto igrao, ili isecanja putanje uletanjem u makazice da bi proveravao dozu adrenalina, bacanje opušaka kroz prozor, i raznorazne stvari neprimerene za civilizovanu kulturnu vožnju sa obzirom prema sebi i prema ostalima koji se zateknu na putu.

nije teško biti fin za volanom, ne boli
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• Bane R
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2006
                            • 1769
                            • Beograd

Originally posted by Driver_GT
                            tako da svi preterujete.
                            Ma samo si ti pametan.

Comment

• ibiza
                              CBC Senator XXL
                              • 16.03.2005
                              • 304
                              • Beograd
                              • Renault clio sport 172

Originally posted by sw.brick
                              maglenke bez oborenog svetla mogu da budu samo vidjene na neispravnom autu (pošto je širom Evrope zakonom definisano kako to radi).
                              Moracu da te razocharam,kod mene na sva 4 automobila svetla za maglu mozes da upalis i kad je pozicija upaljena.

Comment

• zola_
                                CBC Senator XXL
                                • 24.06.2006
                                • 319
                                • Novi Beograd

provereno znam da na rav4 mogu da se upale maglenke i pozicija, sto je logicno za koriscenje po gustoj magli, oborena samo osvetljavaju maglu dok je maglenke probijaju, a bez upaljene pozicije nema osvetljenja na tabli

Comment

Working...
                                X