Kazna za maglenke???!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bane R
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2006
    • 1769
    • Beograd

Maglenke služe da osvetle linije, ne da probiju maglu.

Comment

• zola_
      CBC Senator XXL
      • 24.06.2006
      • 319
      • Novi Beograd

pa nije bas, zato sto sa maglenkama vidis par metara puta ispred sebe dok sa oborenim vidis samo maglu

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Ova tema vec prelazi granice dobrog ukusa, tako da svaki izlet van teme ce dovesti do momentalnog zakljucavanja iste!!!!!!

Inace, maglenke i imaju takav nadimak jer sluze da osvetle put (bocne linije i prvih 1,5-2m puta u slucaju smanjene vidljivosti izazvane maglom). Svaka upotreba van propisanih uslova predstavlja prekrsaj!!!! I ko pali iste zbog look-a, a takvih je gomila u ovom gradu, treba da plati kaznu, koja je stvarno minimalna za taj prekrsaj.

I da, maglenke ne bi trebalo da smetaju po danu, jer bacaju ka asfaltu, ali zakon nas obavezuje drugacije, da ih palimo samo u slucaju smanjene vidljivosti!!!!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

maglenka pozadi baca snop bar 30 ako ne i 50m, i uopšte ne osvetljava kolovoz/ asfalt ve? je namena da bije u o?i voza?a.
          baš radi upozorenja u magli kada je vidljivost veoma loša, da bode o?i,da bude uo?ljivo (tada se jedino i vidi, pozicija je prakti?no nevidljiva u ja?oj magli) kao jedino vidljivo svetlo pozadi.

ve? sama crvena boja daleko više iritira nego bela/ žuta sa prednje strane, sa razlogom odabrana baš takva dre?e?a.

zašto svi ne mogu da ispoštuju jednostavna pravila, doneta as smislom i svrhom upotrebe-

ima magle upaliti svetla za maglu
          nema magle ne paliti ta svetla.
          jedan on - off prekida?, tako jednostavna operacija za nau?iti..
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

kod mene isto tako mogu maglenke i pozicija
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sn00py
              CBC Senator XXL
              • 15.08.2005
              • 851
              • Belgrado

Meni smetaju i danju i seljačke su.

BMS team

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Drugara je pandur zaustavio i napisao mu kaznu "zato sto ih je upalio u gradu".

Pandur rece da su maglenke u gradu zabranjene uvek, cak i po magli.

?!?

Cisto info, ja nemam pojma, ne palim ih nikad, problema nemam
                work in progress

Comment

• slh011
                  CBC Početnik
                  • 19.07.2007
                  • 6

Problem je sto masa automobila ima automatska svetla za voznju po danu, koja su smestena bas kao maglenke u branicima.Doprinose boljoj uocljivosti, inace ja sam pobornik voznje sa upaljenim svetlima danju, dokazano je da je uocljivost dvostruko veca.U skoro svim zemljama u Evropi ovo je zakonom regulisano.

Comment

• spanjeli
                    CBC Senator XXL
                    • 17.09.2005
                    • 532
                    • Nis

Ja sam kaznjen pre 3 meseca,mislim napisana mi je kazna od 3000din za voznju sa upaljenim svetlima za maglu,koju jos nisam platio i samo tako sam se iznapsovao sa pandurima...vracam se sa auto puta,ulazim u grad iza nekog kamiona cisterne koji dimi kao da nosi zapaljene gume,ja naravno upalim maglenke i vozim ko ****** iza njega jer ne smem da ga preteknem na toj deonici jer znam da tu uvek ima pandura,i tako umesto da majmun njega ukloni iz saobracaja on zaustavlja mene i jos kaze: "maglenke su dozvoljene samo po magli",ma jebite se rekoh i tako nastade sranje,on napise kaznu ja sednem u kola,upalim maglenke opet tu ispred njega i odem...
                    Nadam se da ce uskoro biti donet zakon po kome ce morati da budu upaljena svetla ili maglenke i danju i po gradu i gde god...
                    Ne razumem kako nekome mogu da smetaju svetla koja su smestena najnize na vozilu,ne biju u snop nego se rasipaju i to na samo 2m od vozila,kome to smeta neka poseti ocnog lekara...
                    Zadnja maglenka je druga stvar i to mi se ne svidja...
                    kola sa upaljenim prednjim maglenkama su mnogo bolje uocljivija,ne smetaju ako su iza tebe i izuzetno su potrebna pri osvetljavanju nepreglednih ivica ovih nasih sjebanih puteva...
                    Ne mogu da verujem kakvih sam se glupih komentara nacitao ovde,pa jos ovaj sto pali svima duga svetla iz inata,necu ni da komentarisem...
                    Da se razumemo,sve ovo pricam za fabricka svetla za maglu a ne neka sranja koja se kupuju na pijaci i ugradjuju po sistemu "uradi sam"
                    Uh koliko sam se iznervirao zbog gluposti,i ne pada mi na pamet da se prepucavam,to sto sam mislio to sam i rekao...
                    Toliko od mene
                    Ajd`u zdravlje!
                    Originally posted by Sheta_Junior
                    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• greywiendog
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2006
                      • 421
                      • Stara Pazova

Originally posted by ibiza
                      Originally posted by sw.brick
                      maglenke bez oborenog svetla mogu da budu samo vidjene na neispravnom autu (pošto je širom Evrope zakonom definisano kako to radi).
                      Moracu da te razocharam,kod mene na sva 4 automobila svetla za maglu mozes da upalis i kad je pozicija upaljena.
                      U pravu si! Nekoliko postova iznad sam rekao da ne moze bez oborenog svetla, ali sam juce proverio i moze! Ne mogu zadnje maglenke bez prednjih, to jedino... mada mi se ucinilo da pre nisu mogle da rade bez kratkog...
                      Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

Originally posted by spanjeli
                        Ja sam kaznjen pre 3 meseca,mislim napisana mi je kazna od 3000din za voznju sa upaljenim svetlima za maglu,koju jos nisam platio i samo tako sam se iznapsovao sa pandurima...vracam se sa auto puta,ulazim u grad iza nekog kamiona cisterne koji dimi kao da nosi zapaljene gume,ja naravno upalim maglenke i vozim ko biiiip! iza njega jer ne smem da ga preteknem na toj deonici jer znam da tu uvek ima pandura,i tako umesto da majmun njega ukloni iz saobracaja on zaustavlja mene i jos kaze: "maglenke su dozvoljene samo po magli",ma jebite se rekoh i tako nastade sranje,on napise kaznu ja sednem u kola,upalim maglenke opet tu ispred njega i odem...
                        Nadam se da ce uskoro biti donet zakon po kome ce morati da budu upaljena svetla ili maglenke i danju i po gradu i gde god...
                        Ne razumem kako nekome mogu da smetaju svetla koja su smestena najnize na vozilu,ne biju u snop nego se rasipaju i to na samo 2m od vozila,kome to smeta neka poseti ocnog lekara...
                        Zadnja maglenka je druga stvar i to mi se ne svidja...
                        kola sa upaljenim prednjim maglenkama su mnogo bolje uocljivija,ne smetaju ako su iza tebe i izuzetno su potrebna pri osvetljavanju nepreglednih ivica ovih nasih sjebanih puteva...
                        Ne mogu da verujem kakvih sam se glupih komentara nacitao ovde,pa jos ovaj sto pali svima duga svetla iz inata,necu ni da komentarisem...
                        Da se razumemo,sve ovo pricam za fabricka svetla za maglu a ne neka sranja koja se kupuju na pijaci i ugradjuju po sistemu "uradi sam"
                        Uh koliko sam se iznervirao zbog gluposti,i ne pada mi na pamet da se prepucavam,to sto sam mislio to sam i rekao...
                        Toliko od mene
                        Ajd`u zdravlje!
                        brate u pravu si skroz a kome smeta radi fore- jer nema sanse da smetaju po danu kad je bilo kakvo vestacko osvetljenje zanemarivo naspram jacine sunceve svetlosti- ima ili problema sa vidom ili sa egom, a ovo drugo bih rekao da je u pitanju...
                        i nije tacno da maglenke sluze samo da bodu ochi- osim ako nisi zhaba, ili zhablji princ...

Comment

• Darko
                          CBC Senator XXL
                          • 29.03.2005
                          • 528
                          • Beograd

Pa ne znam ko ima problema sa egom, ja koji ne palim maglenke ili ti kojis palis?

No sve dok vas tu i tamo kaznjavaju ja sam miran. I kad se dozvoli voznja sa oborenim svetlima, sto svakako podrzavam, maglenke ce i dalje biti zabranjene tako da ste opet u problemu...

Ali bitno je da ste vi veci frajeri od nas sto ne palimo maglenke... Uzas.

Comment

• jaksa
                            CBC Senator XXL
                            • 23.10.2004
                            • 701
                            • Novi Beograd, SC

Potpuno se slazem.

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Originally posted by spanjeli

Ajd`u zdravlje!
                              Upravo i smetaju jer ne biju u samo u snop nego se rasipaju i to ne na 2 m od vozila vec dosta sire. Magla je najredja na ~30cm od tla i maglenka se postavlja tako nisko da bi omogucila vidljivost ruba puta (da ne sleti vozac) kao i da bi bacala dobar deo svetlosti rasprseno iznad same maglenke u maglu da to vozilo vide i dolazeci vozaci, a na taj nacin se ostvaruje i bolja vidljivost puta jer opet, zbog efekta ogledala deo "snopa" se reflektuje (od magle) dalje na put. Upravo zato sto kratka svetla (a duga pogotovo) budu rasprsena u magli a dobar deo se vrati i vozacu u oci (efekt ogledala na cesticama vode koje lebde u vazduhu) maglenke i postoje, ali ih ne treba zloupotrebljavati.
                              Za tvoju informaciju redovno idem kod ocnog lekara a tebi preporucujem da posetis lekara neke druge specijalnosti, a koje - odluci sam

A ovo sto neces da komentarises pa to ipak radis?! opet neodlucan?
                              Neko ce mozda i tvoj komentar okarakterisati kao glup?

.... ma samo nek' vas kaznjavaju ... i treba da vas kaznjavaju...
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Originally posted by Darko
                                Pa ne znam ko ima problema sa egom, ja koji ne palim maglenke ili ti kojis palis?

No sve dok vas tu i tamo kaznjavaju ja sam miran. I kad se dozvoli voznja sa oborenim svetlima, sto svakako podrzavam, maglenke ce i dalje biti zabranjene tako da ste opet u problemu...

Ali bitno je da ste vi veci frajeri od nas sto ne palimo maglenke... Uzas.
                                ja nemam maglenke ali mozda ih i stavim

Comment

Working...
                                X