Jbem li ga. Neveruem da jos takvih taksista ima
Zarada i automobili taxista
Collapse
X
-
Eh, izadji jedan dan na ulicu kao musterija, provozaj se malo po spicu taxijem pa dodji i iskreno nam prenesi svoje utiske
PozOptimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.
Comment
-
-
Jbem li ga. Neveruem da jos takvih taksista ima
da provedes jednu udarnu smenu kontrolora radio mreze / reklamacije stranaka na telefonu svasta bi mogao da cujes sto ti ne bi palo na pamet.
veruj mi na rec, nikakvih dokaza nemam osim ociju i usiju.
upravo zbog tog sto jos ima nesredjenih stvari taxi i treba da se uredi da bi oni normalno poslujuci taxisti dosli do izrazaja, popravio se imidz, popravili se uslovi rada (ko ne bi voleo da ima manje lufta a vecu zastitu od musterija koje npr okrenu 3-4 taxi udruzenja i naruce 3-4 voznje sa iste adrese pa uskoce u taxi koji prvi stigne)...
ima i toga, ima i taxista koji promase komplet opstinu gde treba da pokupe stranku, itd...
normalno je u svakom biznisu da ima ljudi koji rade svoj posao za 5 ali i za 1. do sada se o tome nije vodilo racuna, ko jednom dobije taxi firmu na krovu moze da radi sta mu se cefne.
ako bi bilo nekih pravila ali koja se cvrsto primenjuju bez ustupaka i bez popusta prema nekima verujem da bi vrlo brzo doslo do toga da nama zapravo nedostaje kvalifikovanih taxista u gradu.
samo sam posmatrac sa strane, i tu se vidi ponekad jasnije ugradjena u sistem anomalija.
anomalija je i da taxista nema status sluzbenog vozaca, i nema prioritet policijskog nadzora (za slucaj pomoci) i nema prakticno nikakvu zastitu od sistema u slucaju da je napadnut.
prakticno je na izvolte sa vezanim rukama.
isto tako i vozaci autobusa...
naravno nista ne treba preko kolena, preko noci, niti na silu...
taxi nije lako zanimanje, ali nije ni bez nagrade za obavljeni posao.
balans interesa taxija, musterija i drzave omogucava da svi budu zadovoljni biznisom i da se posao u kontinuitetu razvija.
cim neka strana trougla izvuce deblji kraj usled neravnoteze dugorocno taxi sistem nazaduje i gusi se.
niti mogu taxisti da funkcionisu ako nemaju koga da voze, niti oni koji bi da se voze ne mogu da biraju ako nema ponude.
a grad tj drzava nece naplatiti porez od obe strane i nece sacuvati obraz kada jedan turista/ poslovan covek pozeli da (ocekivano) najnormalnije koristi taxi u BGD kao sto bi to bilo u npr Cirihu ili Madridu.
namerno ne pominjem Moskvu, London ili neka druga mesta gde su taxiji specificno uredjeni i imaju neka svoja pravila igre.
nazalost, niti grad objasnjava taxistima kompletan tzv road map, odnosno korake u promenama sistem, niti taxisti rade sami na sebi planski da isprate ocekivanja.
cast izuzecima, po obicaju svi se iznenade kada casovnik otkuca da je vreme za pripreme isteklo...
gradski saobracaj u BGD je izgleda uspeo da se unormalizuje posle 25 godina haosa i uteraju vozaci autobusa da vise voze a manje se bave politikom ( i strajkovima radi strajkova, citati rekla kazala bajkovitim obecanjima ). jos kada bi i prigradski saobracaj kompletno usao u sistem, sto je vec odlagano 2 puta od strane grada bez nekog rezona pa da BGD postane metropoliten zona i da pocne ozbiljniji razvoj privrede i po obodu van Novog BGD i Zemuna gde se skoncentrisalo najvise novih ulaganja.
onaj plan grada do 2020. godine koji je javno izlozen na sajtu beograd. org jako fino zvuci na papiru, a gotovo nista gradska uprava jos nije uradila od ugovorenog/ napisanog/ obecanog razvojnog plana tj investicija.
jos 2006. je trebao da bude zavrsen novi ekspresni magistralni put Zeleznik-Lazarevac sa 4 trake, pare za to u budzetu odavno odvojene ( i valjda isparile) da bi pokrenuo i juzni krak BGD zone.
a tu zivi poprilican broj ljudi kojima bi takodje trebao taxi kada se malo pokrene privreda kroz nove investicije i pocne otvaranje firmi.
da ne davim, taxi biznis je mnogo ozbiljniji posao od proste voznje A do B u krugu dvojke tramvaja.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
U potpunosti se slazem sa tobom. Ovih dana su u mom udruzenju pocela masovna izbacivanja kolega zbog nedolicnog ponasanja prema strankama. Juce izbacena dvojica i prekjuce isto. Jedan je izbacen uz obrazlozenje da pre zapocete voznje nije pitao stranku kojim putem zeli da se vozi a drugi zato sto je stranci nalupao par samara jer mu je ista iz sve snage zalupila vrata novih kola [Skoda Oktavija]. Sta je i dali je istina - neznam. Pozz
Comment
-
-
Originally posted by petar inMeni je drago da na ovom forumu postoje clanovi koji su taxisti, ali ih je vrlo malo.Ne bih da vredjam, ali isto tako malo njih zna da koristi racunar i net(na zalost).Vecina se truje zutom stampom i kladionicama, i takvi jedva docekaju neku blokadu grada, cisto da razbiju svakodnevnu monotoniju, a ni sami neznaju sta ce ispred skupstine.
Mislim da će takav pasivan odnos kad tad da im se olupa o glavu.
Što se tiče primedbi na taxiste ima svega ja sam dve godine bio u kontroli u mom udruženju i nagledao sam se svega i naslušao svačega, i mislim da trenutno jedino dva ili tri udruženja vode računa o disciplini u samom kolektivu.
Odnos taxiste i stranke će još dugo vremena biti zategnut jer smo dugo živeli u nekim divljim vremenima nema obostranog povernja i poštovanja. Primera ima mnogo da ih ne nabrajam, veliku krivicu snosi sam grad koji nikada neće da reši probleme nego samo odlaže.
Verovatno neznate:
#Estetski pregledi vozila nikad nisu bili strožiji, trenutno su prekinuti i nema objašnjenja zašto, tako da će te i dalje da se vozite u krševima.
#Sam pregled je obavljala jedna starija gospođa koja je već nekoliko godina u penziji ko da nema mlađih.
Comment
-
-
Da se nadovezem ali na ovo poslednje. Ta starija g-dja je jedna vestica sa imenom Zvezdana. U penziji je poodavno a jos radi [?]. Pre dva meseca je bila afera za koju mozda mnogi neznaju. Dok smo radili estetski pregled, morali smo da uplatimo po dve uplatnice i to u nekoj posti ili u banci. osto smo dobili uplatnice i racune, sve smo to uradili kako treba [Pink taxi], uzeli nove dozvole i vozi kume. Ispostavilo se da je na jednoj od uplatnica bio ziro racun od privatne firme cerke te gore navedene Zvezdane. istog dana je prekinut estetski pregled, nije radio 7 dana da bi se sve nastavilo kao da nista nije bilo. Neznam, ali verujem da se sve zataskalo jer vlast je vlast. I nemoj da krijes imena niti Zvezdane niti bilo koga. Zasto bi ? Pa mi taksisti nismo prevaranti. Radimo svoj posao i nismo u politici a svi treba da znaju sta se nama radi, koliko nam para uzimaju za taj estetski, sta nam traze i gde ide lova. Zasto da se i to nezna. Mi samo pricamo kakvo je stanje na ulici i o ponasanju a o ovim jbacinama niko nepominje. Pozz
Comment
-
-
Kad već iznosimo prljavi veš da dodam:
Dotična starija gospođa je svakog taxistu koji je došao na estetski pitala gde je prao kola, ako ste oprali auto u Petoševiću u Omaldinskih Brigada i ako imate račun da pokažete prolazite estetski bez problema.
Comment
-
-
Suska se da izdrkani Miskovic sprema 1000 vozila marke Skoda!?
U pitanju su ili Octavie ili Superbi,tako da ce sigurno grad odobriti jos hiljadu dozvola jer je ipak ovaj smrad monopolista u svemu i urednik zakonskih propisa!
Sreca pa se upustio i u taxi sluzbe jer tamo ipak ima mnogo krimosa,dileja itd.kojima se nece svideti tako nesto pa ce ga valjda nego vise sklonitiVozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Ima logike ako razmislis. A sto nebi uzeo da zastupa i skodu i reno i mercedes....
Za neku godinu svi ce mo mi raditi lepo u Delti...
Ili ce neki antimonopolista da prekine ovu agoniju....
Comment
-
-
Skodu je, kako cujem odvojio sa strane Velja Ilic i planira da se prosiri na Kraljevo, Kragujevac i okolinu. Ovo je pouzdana informacija. Nebih sirio dalje jer sam covek od poverenja i nebih drukao izvor mojih informacija. A lepo je Danica Draskovic juce u Kuriru iznela sve o Miroslavu Miskovicu. Bolje da mu se odmah prepise vlasnistvo nad Srbijom da nebi ljudi stradali jer ce i onako on poslati vlasnik hteli mi to ili ne. Ko nezna, Miskovic je trenutno u Parizu i leci se jer je dobio rak prostate. Kazu da ce se izvuci jer je na vreme konstatovano. Ja verujem da ima onaj "inzinjer" gore i da gleda........
Comment
-
-
Nema veze sa zaradama i automobilima taxista, ali posto je vec cela tema krenula ka off-u, ovo bar nije totalni off
Comment
-
-
Nisam ni znao da postoji ovoliko taxi udruzenja.Ali jedna stvar mi je skoro privukla paznju,da stavimo ovu pricu o BGD taxistima sa strane.
Naime, u Pancevu,svi znamo koliki je to grad(ic), postoje par taxi udruzenja a skoro se pojavila taxi sluzba LADY, vlasnik je veovatno lik sto drzi i istoimenu pumpu za metan.Vozila su na leasing Intese.Pa zar se njemu isplatilo da uzme nova vozila,zaposli ljude i sve sto ide uz to i to u Pancevu?
Comment
-
-
Originally posted by Laki 55Suska se da izdrkani Miskovic sprema 1000 vozila marke Skoda!?
U pitanju su ili Octavie ili Superbi,tako da ce sigurno grad odobriti jos hiljadu dozvola jer je ipak ovaj smrad monopolista u svemu i urednik zakonskih propisa!
Sreca pa se upustio i u taxi sluzbe jer tamo ipak ima mnogo krimosa,dileja itd.kojima se nece svideti tako nesto pa ce ga valjda nego vise sklonitiI'm not caucasian, I'm championship white
Comment
-
Comment