Originally posted by tojeto
Zarada i automobili taxista
Collapse
X
-
-
-
Ako je vama konkretno stresan i tezak posao taksiranja, sto ga uopste radite? Zasto se ne zaposlite kao raznosaci pica ili kao vozaci u nekoj firmi?
Mozda ima neko ko ce bolje da se izbori sa rizicima posla? Mozda nekome nece smetati boja koze putnika i tako dalje.
To je jedan od vas dvojice napisao kao odgovor sta treba da rade ovi sa liste cekanja, koje vi nazivate divljaci.
Divljak je onaj koji samo sa "B" kategorijom danas taksira a ima takvih. A to ste mu vi omogucili tj vase gazde i predsednici udruzenja a ne grad Beograd, oni su ih primili bez poznavanja grada,saobracajne skole itd, samo im je bila bitna clanarina, zarada od prodaje stanice itd.
Niko ne komentarise od vas da li su divljaci ovi sto voze kola koja iznajmljuju od udruzenja, na koga su ona registrovana i kako se to njima isplati da rade ako placaju 20,30 eura?
Hocete da vozite nova kola bez carine i poreza, jel bi hteli mozda i benzin da kupujete kao diplomate po 41 dinar?
Malo je sto ne mora carina a mnogo je 5 godina? Ovo ne razumem uopste.
Izgleda da taksistima nista ne odgovara, osim kafenisanja po pumpama i poneka kvaka po 3. tarifi, ovo ne mislim konkretno na vas dvojicu nego generalno na beogradske taksiste.
Comment
-
-
EDIT: NE CITIRAJ POST TIK IZNAD!!!
Po tvom pisanju, mozda je najbolje da ni milicija nenosi pistolje ni pendreke. Ako im je tezak i stresan posao nek budu raznosaci pica i sl. Mi netrazimo pistolje. Samo pojas da nevezemo i to u gradu. Gde si cuo da je taksista napao stranku jer je bio ushmrkan ? Suprotno jesi sigurno. Ovo za "divljake" si u pravu. Alfa, Gold i Alo taxi su puni divljaka. Gazde od njih uzimaju debelu smenu a deo kolaca imaju i saob.inspektori. Ovo sigurno znas i da ti nisam napisao. I za kafenisanje nisi u pravu. Normalno je da za vreme svoh 8-casovnog rada napravis kafe-pauzu. A to za trecu tarifu.....ima toga. Ali trazite racun, prijavljujte. I mi [sebe smatram postenim] nevolimo takve dripce. Sada su dobre cene i netreba preko leba pogacu. Nema ljutish. Pozz
Comment
-
-
I ne treba da nosi onaj ko nije za to, problem je sto bas svako i moze da ih nosi, primaju svakoga ko ispuni minimalne uslove, pa se cude kad policajci cine krivicna dela sa znackama i sluzbenim pistoljima.
No, to nije za ovu temu.
Divljaka ima u svim udruzenjima a ne samo u ova tri koja stalno pominjes.
Nisam cuo, par puta sam video veoma agresivno prikupljanje musterija.
Potseticu te na slucaj pre par godina kada je taksista osamario coveka na dolaznom peronu beogradske autobuske stanice jer je ovaj obrusio kako nije lud da se vozi po toj ceni, ispala svadja, prvo verbalna pa je pao i samar, covek je pao i nikada nije ni ustao, umro je.
Legalni taksiti kao hoce da se rese divljaka a divljaci haraju na aerodromu i autobuskoj i zeleznickoj stanici. Sto se ne organizuju pa ih oteraju?
Sto ne prijavite inspektore i te gazde?
Poenta price je da se vecina onih koji su se dokopali kviska legalno (taksi dozvole), svakog buduceg kandidata gledaju kao najveceg protivnika,konkurenciju, otimaca hleba iz usta,jer pojavom zdrave konkurencije morace i oni sami da se menjaju na bolje a to im u ovom trenutku ne odgovara.
Comment
-
-
Comment
-
-
Originally posted by dintel011Ako je vama konkretno stresan i tezak posao taksiranja, sto ga uopste radite? Zasto se ne zaposlite kao raznosaci pica ili kao vozaci u nekoj firmi?
Mozda ima neko ko ce bolje da se izbori sa rizicima posla? Mozda nekome nece smetati boja koze putnika i tako dalje.
Svaki posao nosi neki rizik kao i naš i netražim da me razumeš samo smo objašnjavali detalje, mogao bi da ti napišem kroz šta sam ja sve prošao ali nije baš pametno.
Evo primer bio sam uhapšen zato što sam vozio stranke koji su verbalno napali policiju kad nas je rutinski zaustavila. (ovo je ništa za ostale detalje)
Originally posted by dintel011Divljak je onaj koji samo sa "B" kategorijom danas taksira a ima takvih. A to ste mu vi omogucili tj vase gazde i predsednici udruzenja a ne grad Beograd, oni su ih primili bez poznavanja grada,saobracajne skole itd, samo im je bila bitna clanarina, zarada od prodaje stanice itd.
Gazda Pinka je pokušao da napravi posao sa iznajmljivanjem kola za taxiranje i nije se proslavio i nisam siguran da to funkcioniše u Beogradu možda u pojedinačnim slučajevima.
Originally posted by dintel011Divljaka ima u svim udruzenjima a ne samo u ova tri koja stalno pominjes.
Originally posted by dintel011Nisam cuo, par puta sam video veoma agresivno prikupljanje musterija.
Potseticu te na slucaj pre par godina kada je taksista osamario coveka na dolaznom peronu beogradske autobuske stanice jer je ovaj obrusio kako nije LUD da se vozi po toj ceni, ispala svadja, prvo verbalna pa je pao i samar, covek je pao i nikada nije ni ustao, umro je.
Legalni taksiti kao hoce da se rese divljaka a divljaci haraju na aerodromu i autobuskoj i zeleznickoj stanici. Sto se ne organizuju pa ih oteraju?
Sto ne prijavite inspektore i te gazde?
Comment
-
-
I shefovi inspektorima su sigurno upoznati. Mislish da bi ovi "divljaci" radili da radi inspekcija i da nije korumpirana ? Pa nebi sigurno. Kad te jednom klepe po dzepu za kaznu, razmislio bi dali ces sutra da izadjes da radish. Ovako izvadish 1.000-2.000 din, gurnesh u dzep i vozi dalje. Isplati se jer inspekcije nema ili skoro da nema. Ja je nisam video dugi niz godina [radim nocu]. Cuo sam price ali nepouzdane, da je jednom prilikom bila inspekcija kod hotela jugoslavija tamo kod parkinga za splavove, odvojila sve divljake sa strane a legalne oterala jer navodno tu nemoze da se stoji i da je svima uzela po 30 eura i pustila ih. Ovo je neproverena informacija, prica se o tome jer se divljaci s time hvale da su dobro proshli. Verujem s obzirom da znam u kakvoj drzavi zivimo !
Comment
-
-
Dintel vam je u principu odgovorio ono sto sam hteo gore-dole da kazem. Zakon mora biti isti za sve, ti si prvo ucesnik u saobracaju, pa onda profesionalac.
Nisam ja pao s Marsa, pa da neznam kako je rizican i opasan posao taksiste, ali je shodno tome i bolje placen nego drugi manje rizicni poslovi. Kome se ne svidja...
Poenta price je da se vecina onih koji su se dokopali kviska legalno (taksi dozvole), svakog buduceg kandidata gledaju kao najveceg protivnika,konkurenciju, otimaca hleba iz usta,jer pojavom zdrave konkurencije morace i oni sami da se menjaju na bolje a to im u ovom trenutku ne odgovara.
Comment
-
-
Originally posted by tojetoPre neki dan je kolega iz mog udruženja zamalo dobio batine na aerodromu na međunarodnim od onih (bogom danih) taxiste, jer su mu prišle stranke za vožnju spasila ga žena pandur naišla i pozvala kolege.
Comment
-
-
Ako je u talu sa divljacima prijavite je, veruj mi odgovarace.
Isto tako i saobracajca koji te tera sa taxi stajalista.
Ako je inspekcija tolerantna prema divljacima a vi lepo protestujte ispred 27.marta a ne ispred skupstine.
Nego najveci problem su ovi mucenici sto ne mogu da rade jer su oni najveci problem u oblasti taxi prevoza.
Sto se tice neprijatnosti kad su te zaustavili radi rutinske kontrole, ako ti je taxi tabla na krovu a taksimetar ukljucen, ti si samo vozac, jos ako nije kvaka, pa ti si cist ko suza, mogao je i banku da opljacka 5 minuta pre nego sto je usao, nekih vecih neprijatnosti nisi smeo da imas, ako je bilo suprotno, panduri su se ogresili od tvoja prava.
Sto se tice divljaka, poznajem ti gazdu pa mogu sa sigurnoscu da tvrdim da i u tvom udruzenju ima divljaka.
Comment
-
-
Originally posted by jerotijeOriginally posted by tojetoPre neki dan je kolega iz mog udruženja zamalo dobio batine na aerodromu na međunarodnim od onih (bogom danih) taxiste, jer su mu prišle stranke za vožnju spasila ga žena pandur naišla i pozvala kolege.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Sto se tice divljaka, poznajem ti gazdu pa mogu sa sigurnoscu da tvrdim da i u tvom udruzenju ima divljaka.[/quote]To je tvoje proizvoljno misljenje. Neznas ni u kojem udruzenju radim a da znas da ima divljaka. Ako i znas nabroj mi bar jednoga > Znaci SAMO JEDNOGA. Pozz
Comment
-
-
Originally posted by tojetoEvo daću ti ja moj auto sa tablom Maxissa i ti idi stani kod simpa na autobuskoj ili kod sata na železničkoj stanici ili još gore na aerodromu pa da vidiš u roku 5 minuta kad ti dođe policajac i počne da te masira za svaku sitnicu a ti regularan korektan znaš da ti ništa ne može a moraš da ga ispoštuješ.
Sto bi ti ja nabrajao, pitaj Neshu pa nek ti on kaze ako hoce.
Pozdrav i tebi!
Comment
-
Comment