Ja bih za turbo isao barem na polusintetiku neku 10W40
Motorno ulje - karakteristike, iskustva, proizvodjaci
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Imam Alfu 75 1.8 Turbo i do sada je vozeno u njoj Selenia HPX 20W50. Hteo bih da probam neko drugo ulje, pa me zanima sta je najbolje za turbo motore:
Sintetika ili mineralno, i koje?
BTW. 20W50 u turbo motor?!?
Comment
-
-
Ona je iz fabrike izasla sa AGIP Sint 2000 10W50 u njoj, medjutim, lik od kojeg sam je kupio, nije nasao to ulje pa je sipao SELENIU kao fabricku preporuku novijeg datuma.
SELENIA SPORT i RACING su mu bila skupa ulja, pa se odlucio za jeftiniju sint varijantu, tj. HPX 20W50.
Mislim da cu uzeti da probam Q8 F1 10W50 Synth...
Comment
-
-
Mineralno ili sintetika? FAKTA PART 2
Originally posted by pepeA sta sa modricom?
Kakva su njihova ulja?
Jedini i najveci problem je sto su 80% modricinih proizvoda na trzistu fush.Toga se strogo treba cuvati jer jedno sipanje neoriginalnog ulja moze unistiti motor totalno.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Jeste ima i to su realne cene za originalna optimina ulja sa minimalnom marzom.
Sve sto je jeftinije u proseku od tih cena znajte da je fush
To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
Cena polusintetike je oko 430din dok je mobilovo ipak preko 550din.
Cenom jedino moze da im konkurise, selenija, valvolin ili tako neka marka gde je optima HC barem u prednosti po specifikaciji. Na primer sa njom bi tek u klasi bila 20K koja je vec 600din.To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
E te radnje gde je mobil polusintetika (konkretno aktuelna super S 10W40) 450din, gledaj da u buduce obilazis u sirokom luku, a takodje i one gde je optima 470 jer su preskupe, pa verovatno i za sve ostalo.To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
Marketinski potez i navlakusa!
U merkatoru je za to ulje dobra cena ali to nije isto ulje
U brzini procitas Mobil super S a u stvari pise Mobil specijal S ulje slabije klasifikacije pakovano samo za metro, nema da se kupi u slobodnoj prodaji ni kod uvoznika sem samo u Metrou.
Isto vazi i za mineralno tacnije Multigrade koje je za motore proizvedene od 92god. stare zalihe zavaljane na veliko robnim kucama dok je aktuelno Super M mineralno ulje najviseg kvalitetnog nivoa za najnovije motore. I njegova cena je jaca za nekih 50-tak kinti po litru od multigrade koje se prodaje u merkatoru.To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
Da...sa njima jesu u cenovnom rangu a s obzirom da optima dodje prakticno domace ulje trebala bi biti dosta jeftinija ako misle da nesto prodaju na trzistu
Ja stvarno ne znam nijednog ko kupuje na pr. Optima magnum , 505 ili tako neko njihovo jako ulje.To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
Hmmm...nek me neko prosvetli, GDE IMA DA S EKUPI SHELL RACING???
Ja kad sam trazio NIGDE za naci...pa sam uzeo Seleniu Racing 10W-60.
Kad sam vec kod selenie,izasla me 750-800din.(nisam siguran) po litri, jel to prejeftino za nju ,bojim se da nije falsh?
Inace uzeo sam je u AB Motorsu u Dimitrija Tucovica."If in doubt, flat out"
Collin McRae
Comment
-
Comment