Motorno ulje - karakteristike, iskustva, proizvodjaci

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: Lukoil ulja? Iskustva?

kazete da su lukoil ulja jeftina?lukoil je relativno mlada kompanija koja osvaja trzište,a to se radi kao i uvek cenom i kvalitetom.oni,za razliku od drugih nemaju posrednika pa su time izbegnute velike trgovačke marze.odluku da promenim marku ulja doneo sam zbog sumnje u orginalnost poznatih marki(nekad sam koristio castrol gtx2,gtx3 1990,1991dok ga je prodavao jugopetrol na svojim pumpama,kasnije shell sam nabavljao iz austrije sad to više nisam u mogućnosti).moje iskustvo da motor tiše i finije radi kaze mi da nisam pogrešio.poznata ulja su kod nas mnogo skuplja nego u inostranstvu,čak i kod nas ima ulja koja nisu neka poznata i velika imena od tradicije i kvaliteta kao sto su omv i mol pa svoju orginalnost skupo naplaćuju.u izboru marke ulja rukovodio sam se specifikacijom za moj auto,cenom i velicinom kompanije-lukoil je jedna od najvećih svetskih naftnih kompanija i mislim da nebi doveli svoj ugled u pitanje. sto se tiče orginalnosti na našem trzištu trebali bi imati u vidu podatak da smo najveći uvoznik baznih ulja u regionu,pitanje je gde ona sve završe.da zaključim : lukoil ulja nisu jeftina,oni samo nemaju poznato ime koje bi skupo naplatili.

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Moj je izbor Selenia,ne zato što je bolje ulje nego zbog spokoja,a spokoj nema cenu.

Comment

• UkiMazda
        CBC Senator XXL
        • 16.11.2007
        • 444
        • Beograd
        • Alfa 156 2.0TS

2 godine lukoil mineral 15w40 i hvala Bogu nikakvih problema! Tako da potpisujem sve sto je kristina990 rekao.

Comment

• trispeed
          CBC Član
          • 28.01.2009
          • 13
          • Bor

Vrasnik sam forda fieste 1.8td 2001 god. po specifikaciji trebalo bi mi polusinteticko ulje 5w-30. Lukoil lux ima upravo plusintetiku 5w-40!Nije mi bilo tesko okrenuo sam centalu lukoila gde mi je receno da agangard ultra 5w-40 polusintetika je ulje bas kako i pise na flajerima koji se mogu naci na luk pumpama bas za savremene eko 3 i 4 dizel motore.Medjutim tog ulja nigde nema. Za lukoil lux 5w-40 receno mi je da je vise za benzince. Ima li neko iskustva sa tim uljem, gde da ga nadjem. Postoji li bre neka zamena adekvatna.Sta mislite. Pozzz

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

avantgard je za kamione i lakša komercijalna vozila stavi slobodno luoil luxe to je univerzalno ulje ima dobar tbn čak viši od nekih poznatih marki samo za dizele,stavi slobodno 5w 40 ali pazi polusintetiku 5w 40 api sl/cf a nemoj nikako sintetiku 5w 40 api sm/cf

Comment

• BARTONE
              CBC Senator XXL
              • 25.09.2006
              • 398
              • Bor

@kristina990
              gde se mogu naci podaci o TBN,CCS,Indeksu viskoznoti...za LukOil ulja?

Comment

• kristina990
                Banovan
                • 13.04.2009
                • 1066
                • Srbija

imaš za zn i p na jednom mestu na forumu pod lukoil ulja čovek je pitao fabriku i oni odgovorili a on te podatke postavio ,na sajtu lukoil cyprus ,lukoil ulja i maziva hr nisam ne znam gde sam sve gledao na castrolovom sajtu, shel krije te podatke ko zmija noge,ima jedan post test prenešen iz sat revije pretraži sve postove pod lukoil ulja i naći ćeš na jednom mestu tablice uporednog testa tu klikni.

Comment

• mixer
                  CBC Senator
                  • 13.04.2005
                  • 202
                  • Skopje

Dva puta sipano lukoil10-40mineralno(zadnje na 9000km),pre toga 10-40 semi synthetic.Ovo mineralno mi najbolje odgovara,a motor jedva popije pola litre za 6-7 hiljada km..pre toga razna ulja ,razna iskustva potrosnja je bila daleko veca.motor je presao preko 200.000 Zadovoljan! Cena kod nas Makedonija-11eu=660 den.mineralno 10-40,oko 15 eu=900den.10-40 polusinteticko.
                  Jahači magle

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

kod nas za te pare kupujesh od 5 Litara.

LUKOIL LUX 10W40 5 L 1193,29 din. semysintetic.
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Kao korisnik LUKOIL LUX-a moram da primetim da se sa 10W40 motor na asconi iz potpisa cuje jace i ruznije nego sa LUKOIL 15W40. Izgleda da starija kola vole losija (gusca) ulja.
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• kristina990
                        Banovan
                        • 13.04.2009
                        • 1066
                        • Srbija

novi podaci za lukoil lux 5w 40, 10w 40 api sl/cf new formula:TBN 7,5 ,Zn 0,11, P 0,11.iz toga prozilazi da oni koji koriste d2 kao gorivo skrate interval zamene ulja na 5-6 hiljada km za poređenje castrol magnatec diesel 10w 40 ima tbn 8 ,također kao i za sva nova ulja klasifikacije api sl/cf za vozila koja koriste d2 potrebno skratiti interval zamene ulja zbog ogromne količine sumpora u gorivu.računica je jasna koje ulje...

Comment

• kristina990
                          Banovan
                          • 13.04.2009
                          • 1066
                          • Srbija

http://lukoil-masla.ru/f/document/3c0l2 ... i_2009.pdf

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Ne mogu da otvorim post iznad...jeste da je van teme,ali konkretno za asconu ...zasto ne sipas opelovo ulje u nju,10w40 1300din...za 100din...original je original...i drugo pitanje,negde sam citao da ruska nafta ima veliku kolicinu sumpora u sebi pa je navodno losijeg kvaliteta od one iz saudijske arabije,a opelovo ulje proizvodi firma omar iz S.Arabije...opet drugi kazu da je to shell ulje...na kantici pise nesto na grckom, pa ako neko zna neka kaze cije je to ulje...

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Re:

Originally posted by Heinz
                              ... nema lošeg ulja ako je original.
                              Eto zasto sipam LUKOIL. Kad na pumpi pise LUKOIL najveca verovatnoca je da je i ulje u njihovoj maloprodaji original. Doduse, sve te pumpe su fransizna varijanta, al' ja cisto sumnjam da bi neko rizikovao biznis na taj nacin sto bi drzao pun raf fals ulja (pored toga i jevtinog ) .
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• legenda
                                CBC Senator XXL
                                • 28.03.2009
                                • 1345
                                • Beograd

Opelovo 10w40,Cirkom iz Zrenjanina ga uvozi i prodaje...po nekoj zdravorazumskoj logici verovatno je opelovo najbolje za opela...ne vidim razlog zasto bih kupovao i sipao rusko cudo tehnike...opet ne znaci da nije extra...

Comment

Working...
                                X