.... ja licno znam da je 60 minuta i manje do Nisa moguce, to sam samo hteo da navedem da ne davim dalje.
Teoriski - DA....ali prakticno.....hmmm......ici preko 230 i to KONSTANTNO (znaci nema spustanja) na nasim putevima....treba zaista da imas dobar i stabilan auto (recimo Skyline ).A drugo i da je put savresn (a daleko je od toga) imas onih pametnih koji sa yugicima preticu kamion a krecu se 100km\h.Znas li kolikom se brzinom ti njemu priblizavas sa tvojih 230+km\h naspram njegovih 100km\h.Ili jos gore kad sleper pretice sleper.E sad, ako si krenuo sa ciljem da obaras rekorde i gledas da sto manje vremena izgubis, mozes da koristis desnu-zutu traku (tamo gde je ima)...ali opet....
Ti kazes "prikocis malo das gas i vec si preko 200".Sto se tice ubrzanja-DA, ali ti moras da ukocis na 80-100 ili 120km\h i zadrzis se na toj brzini dok se sleper ili kolona koja pretice skloni i oslobodi ti traku, a to moze da potraje.A to je samo jedno kocenje, a zamisli koliko takvih situacija imas na relaciji od 230km
Samo jedna mala ispravka.Od jedne naplatne rampe do druge ima 220km ali od Niske naplatne rampe do centra Nisa imas oko 10-15km, a od BG rapme do (recimo) centra BG-a ima.....****m li ga, verovatno isto toliko (slabo stojim sa relacijama u BG-u).Tako da zavisi odakle-dokle meris.Ako gledas od rampe do rampe - 60min - ok, ali ako gledas od centra Bg-a centra Nisa - jako diskutabilno!
Sto se tice merenja kilometara.Tesko da ces uvek izmeriti istu kilometrazu.Nije isto ako uvek ides ISKLJUCIVO levom trakom i kad stalno setas (pretices) sa trake na traku!
Njaveci neprijatelj na BG-Nish su ne guzva, 240km/h nije problem za odrzanje proseka sto se tice saobracaja sa mocnim autom.
Problem je da nikad neznas koliko metara letis u gde ces da se spustis kad preleces preko mostica, ima ih rshum Boziji i stvarno su zastrasujuci
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Jeste druze, ali naplatna rampa nije isto sto i centar centar.
i moj cale je sa 190-ticom stigao od Pn-BG naplatna rampa za 50 min, ali od centra do centra????
zato sam i rekao da izbacis iz kalkulacije gradsku kreni-stani voznju u racunanje proseka.
meni treba do naplatne rampe od 15 do 40 minuta kroz gradsku deonicu autoputa zavisno do doba dana, metereologije, itd. a za svega 19 km voznje.
uvek je voznja po otovrenom putu daleko brza nego unutar grada, a pogotovu centra.
da ne bude zabune, ja sam rekao autoputem BG- NI u praksi (dokazano) moze manje od 60 minuta bez zavlacenja u centre.
pa to sam i rekao. iz prakse. i nije nikakav problem voziti 230 sa dobrim autom. pa obican auto nize srednje klase od 2000 kubika glatko vozi 200 bez ikakvih smetnji.
ogroomna je razlika u voznji dobrog (ovo je vazno) auta i prosecne konfekcije i postozivim brzinama krstarenja.
nemoj ni pominjati Juga u sitoj recenici sa autoputem, on tu ni po cemu ne pripada i prakticno se i ne moze voziti ako ima iole saobracaja, odnosno moze uz velike napore vozaca.
i iskustvo koje pominjem nije nikakvo obaranje rekorda vec uobicajena voznja doticnog gospodina koji tako vozi svaki dan, godinama i sada vec preko milion km.
nije da on nije imao blisek susrete lima nesto pocesto ali to je druga prica
nas put do Nisa je sasvim oko za velike brzine u dobrom autu, a sa Jugom je isti put opasan vec preko 100-110 km/h.
jako mnogo ima u izboru auta sto se brzine tice, mnogo vise nego u putu koji je uvek isti za sve. iskustvo
Problem je da nikad neznas koliko metara letis u gde ces da se spustis kad preleces preko mostica, ima ih rshum Boziji i stvarno su zastrasujuci
bilo boost nekada, sve je to sanirano, u zadnje 2-3 godine- posebno onaj cuveni iza Malog Pozarevca u desnoj dugoj krivini u smeru ka Nisu.
nisam pomenuo da neko ko vozi vrlo cesto tim putem i dobro ga poznaje zna i za mesta gde se malo uspori, a onaj koji je vozio tako brzo tu deonicu je to znao. a i voli covek da rizikuje u voznji, takav je.
ja samo znam da je odgovor na pomenutu dilemu oko minutaze voznje da moze ispod 60 minuta.
Ok oK Ok
A sto se tice iste deonice da dva puta predjes nece biti ista kilometraza, to znam iz praxe, kad smo vozili za Budvu odavde 564 km ja vozio, nazad potpuno isti put od istod mesta polaska drug vozio 539??
Nisam mogao verujem, ali desetak puta uleteli smo u direktne makazice, jer krivinu vozi sve levom trakom, tako da sam imao secke i pritisak mi je porastao otad.....
Pa to i mislim, zezam se. Na sta se misli opasan, opasan po druge ili opasan ako se slupas pri tim brzinama ili nesto trece. Nije mi bas jasno
opasan po sebe, po druge, u svakom pogledu.
a zasto- vesanje ocajno, auto nestabilan, motor slabasan i auto nema nikakvo ubrzanje za obilazenje, kocnice takodje ocajne i uvek debalansirane (narocito zadnje, vozio sam bar 7-8 Juga i svaki se zanosio pri ostrom kocenju ****tom), volan i polozaj volana kao u kamionu i jako nezgodan za voznju, upravljacki mehanizam indirektan, spor, sa jakim vibracijama koje ometaju voznju.
ovo je samo vrh liste problema sa upotrebom Juga.
pogotovu na kisi, Jugo je prelagan, poskakuje ko jarac, i veoma osetljiv sa malecnim gumama i tockovima na naervanine na putu i kolotrage odnosno na akvaplaning efekat.
jednom sam vozio Jugo 55 Bg- Vranje za par minuta ispod 3 sata voznje, sveukupno sa naplatnim rampama jer je bilo veoma vazno da se stigne do odredjenog vremena na neki (kao vazan) sastanak ali zato po izlasku iz auta u Vranju nisam mogao da dodjem k sebi od maltretmana dobrih pola sata.
a firma me poslala da ugovaram biznis tezak par desetina hiljada ondasnjih maraka. nije Jugo za dalje od 20 km lagane voznje
ako vec hoces da cujes poredjenje Volvo vs Jugo, razlika je sto kada Volvo vozi lagano 170km/h to je isti subjektivni osecaj za volanom kao kada Jugo vozi lagano 60km/h.
otprilike je to vrlo realan opisa razlike brzine za isto ponasanje vozila.
umesto Volvo ubaci bilo koji moderan auto slicnog kalibra konstrukcije/izrade/perfomansi.
Comment