Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Re: Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u EU (u prvom postu)

Pa koji je to sad fazon, ''smanji na benzinu dodaj na dizelu''... i šta si postigao? Još veći belaj
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Pa postizu sledece : budzet Republike Srbije nece biti "oslabljen" jer ce presuti iz shupljeg u prazno.
      Mozda ce povecati akceze na Tng za 2,5 din i na dizel za 2,5 din da bi za 5 dinara smanjila cenu beznina, a dobro znamo koliko se vozi na tng i dizel a koliko na benzin . Tu ce drzava jos i da zaradi , nego mi ovce za shishanje i dalje ...

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Do pre dve nedelje su pricali da ce se cena smanjiti, i pricali su o tome cela dva dana i ucutali se. I sad evo opet poskupljenje. Preterali su ozbiljno sa cenom, kad pogledas za 1000 dinara jedva dobijas malo jacde od 8 litara.

Lepo ste rekli, presipaju iz supljeg u prazno!

I love my

Comment

• vracarac
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2007
          • 364
          • Beograd
          • Opel Astra G

Dokle vise, samo lazu, mazu i vrte nas u krug...
          Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

A kad poskupi dizlo ... ode i sve s njim baš sve !
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Bas tako, sve ode i to u PM
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Mi smo nacija za posmatranje,za dnevnicu imamo da kupimo 10l benzina a niko ne izlazi iz kola,i u wc idemo kolima.Dosao mi drugar iz Australije gde radi kao vozac i kaze da za dnevnicu moze da kupi 160l benzina a npr. tetkica u osnovnoj skoli za dnevnicu ima 120l benzina,pa vi sad vidite kako mi zivimo.Inace taj drugar vozi HOLDEN HSV GTS 5.7 sto mu dodje kao opel omega sa motorom iz Corvette i kaze da ga bas mnogo zabole ona stvar za potrosnju!

Comment

• alexa05
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2006
                  • 1769
                  • Smederevo

Ma sto neko rece da mozemo 2-3 dana da bojkotujemo odlazak na pumpu valjda bi dalo efekta

Comment

• maliomladinac
                    CBC Senator XXL
                    • 21.11.2008
                    • 995
                    • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

E... Ovaj... Mozemo mi da pricamo u prazno ali niko od nas nece nista uraditi... Samo cutimo i cutacemo dok se svi redjaju na nama...Sa time sa se odavno pomirio...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                    061/665-94-23

Comment

• Laguna 2002
                      CBC Senator
                      • 13.12.2009
                      • 297
                      • Bačka Palanka

Ja ih bojkotujem više od pola godine. Sipam u Hrvatskoj i u Bosni, a uglavnom kupujem od kamiondžija. Neću bagru da finansiram.

Comment

• alexa05
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2006
                        • 1769
                        • Smederevo

Ma to treba da rade svi u pogranicnim pojasevima. Svi do jednog!

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Ja lepo naspem pun rezervoar u BiH, i imam taman dovoljno da odem za Bg, vozim se preko vikenda koliko mi je potrebno, i da se vratim nazad u BiH, u Srbiji vise ne sipam - nije sto je skupo, nego je skupo DJUBRE.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sasha015
                            CBC Veteran
                            • 29.02.2008
                            • 153
                            • LOznica
                            • Hyundai i-20

Trenutno je 101.7 dinara/l bezolovnog(Bosna,granicni prelaz Loznica),odma preko mosta.Dalje je jos jeftinije(ispod 100 dinara).Benzin je bolji od domaceg.
                            Bice benzin jos skuplji,dinar ce polako da klizi i to je to.... Ako pocne da klizi i nafta na gore na svetskom trzistu,bice veselo

Comment

• Kanarinac
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2004
                              • 2870
                              • BG,Weedikovac

Evo racunam sad cene u Moskvi. Cena je oko 29 rubalja za litar, a 1 evro je 39 rubalja... pa sracunajte. A Moskva je 3 puta skuplja od Beograda. E sad druga stvar je sto se ovde sve placa, dakle ne mozes u javni prevoz da udjes, a da ne platis kartu. Javni wc onaj prenosni kosta 20 rubalja (upravo video) sto mu dodje skoro 60 dinara, cak i obicna pvc kesa se placa skoro 10 dinara. Tako da oni pune budzet sa svih strana...

I ko je sad lud ovde?

I love my

Comment

• tomamega
                                CBC Senator XXL
                                • 19.03.2009
                                • 715
                                • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                                • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ovde se uvek iznosi niz proizvoljnih izjava. Upoređuje se cena benzina u 3. najvećem izvozniku nafte na svetu (Rusija, Moskva) sa cenom kod nas. Te države bukvalno "plivaju" na nafti, poput Saudi Arabije, Kuvajta.

Zatim, tetkica u školi u Australiji nikako ne može da kupi 120l benzina za jednu dnevnicu, jer to jednostavno nije tačno. Imam rođaka u Australiji i tamo je benzin izuzetno opterećen nametima. Ko želi neka pogleda cene:
                                http://www.fuelwatch.wa.gov.au/index.cf ... date=Today

Cene variraju od 1,34 do 1,57 dolara po litru. Stvarno, ko još veruje da tetkica može da zaradi 120*1,5= 180 dolara dnevno!?

Sunce uvek sija lepše na drugoj strani, i svima je lepše nego nama. Jednostavno, moramo shvatiti da je gorivo skupo u svim civilizovanim državama. Postoji snažna potreba za socijalnim i penzijskim izdvajanjima, gde građani smatraju da imaju prava na određene usluge. Uvek možemo otići u Indiju gde praktično ne postoji institut državne penzije. Tek ćemo mi videti šta je uređena država kad nas EU još više pritegne.

Moramo shvatiti da akcize idu u Budžet, koji od sada ima i državnog revizora. Pošto nam i EU sve više novca daje za tekuče reshode, i oni se uključuju u kontrolu, tako da taj novac ide našim očevima, dedovima za penziju, našoj deci kad besplatno koriste doktora. Jasno je meni da je benzin jako skup s obzirom na naš standard, ali mi nemamo nafte i moramo da plaćamo svetsku cenu. Ja sam odavno prešao na LPG i to je moj odgovor na ovaj problem.

Comment

Working...
                                X