Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mugos
    CBC Senator XXL
    • 18.09.2007
    • 555
    • BG/sada Novi Beograd

Originally posted by overspeed
    Nista onda, menjamo naziv teme...
    Ko što Nidža reče ne menjaj ništa i nebaksuziraj
    Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Do proleca mislim da niko ne moze da "izbaxuzira" ovaj trend. Tad se ocekuju prvi pozitivni efekti monetarnih "injekcija" i akcija koje SAD i EU trenutno preduzimaju kako bi zaustavili pad u recesiju... Sredinom sledece godine bi trebalo da ponovo pocne da raste potrosnja nafte, a time i njena cena...
      http://www.bmw.tv

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...ali, tada će porasti i proizvodnja, jer je sada namerno smanjuju kako pad cene nafte ne bi bio još veći...

Comment

• AlNik
          CBC Veteran
          • 18.07.2008
          • 144
          • Beograd

Originally posted by overspeed
          Do proleca mislim da niko ne moze da "izbaxuzira" ovaj trend. Tad se ocekuju prvi pozitivni efekti monetarnih "injekcija" i akcija koje SAD i EU trenutno preduzimaju kako bi zaustavili pad u recesiju... Sredinom sledece godine bi trebalo da ponovo pocne da raste potrosnja nafte, a time i njena cena...
          Ne, u to vreme ce Amerika tek otpocinjati pravu main street recesiju i usporavanje ce biti vidljivije, cak i u Evropi. Medjutim, zbog stampanja para i zaduzivanja Amerike, dolar ce u sledecih 4-5 meseci izgubiti na vrednosti, pa samim tim ce nafta ici gore u dolarima.

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

Originally posted by Horsepower
            Kod mene $2.25 galon ili 40 dinara litar.

Mada kako citam na netu u Texasu se moze naci i za $1.80 galon (32 dinara/litar).
            Cudi me samo zasto nije "mad max" sniman u Srbiji? Pa ljudi moji , OVDE je prava bitka za gorivo, ili je preskupo ili ga vitlamo po kantama i flasama !

Horsepower, ja imam prijatelja u Sakramentu, svakodnevno se vidjamo na skajpu, njega sam zamolio da me ne sekira vise sa cenama, pa ovom prilikom molim i tebe isto.

Hvala na razumevanju
            Originally posted by Valent Vudriga
            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• TAZZ
              Banovan
              • 30.05.2005
              • 1409
              • NBGD,SERBIA

Meni SAAB trosi 10-11 litara benzina i vozim se ko chovek... stalno kija turbo... zanimljivo mi... ALI...
              Ocu da ugradim si Plin... sikvent... i da se vozim josh jeftinije... a LUDJE nadasve

Comment

• madic
                CBC Senator XXL
                • 07.10.2007
                • 844
                • Beograd

Originally posted by deki-ascona
                Originally posted by Horsepower
                Kod mene $2.25 galon ili 40 dinara litar.

Mada kako citam na netu u Texasu se moze naci i za $1.80 galon (32 dinara/litar).
                Cudi me samo zasto nije "mad max" sniman u Srbiji? Pa ljudi moji , OVDE je prava bitka za gorivo, ili je preskupo ili ga vitlamo po kantama i flasama !

Horsepower, ja imam prijatelja u Sakramentu, svakodnevno se vidjamo na skajpu, njega sam zamolio da me ne sekira vise sa cenama, pa ovom prilikom molim i tebe isto.

Hvala na razumevanju
                Slažem se ajde da pričamo o cenama goriva u Holandiji.

Comment

• gti16v
                  CBC Senator XXL
                  • 05.08.2007
                  • 343
                  • BGD
                  • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Od subote bi benzin trebao da pojeftini za jos 2 din/lit... Samo da ne povecaju akcize

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

Nafta se strmoglavila, ići će cena goriva još dole ako ne povećaju akcize...

Cena ruske nafte ispod 50 dolara za barel
                    Politika - Pre 3 sata i 17 minuta

MOSKVA - Spot cena ruske nafte marke "urals" na Njujorškoj berzi je, prvi put od početka 2007., skliznula ispod nivoa od 50 dolara za barel, koji je rusko ministarstvo finansija prognoziralo kao prosečnu cenu za čitavu 2009.

Ta glavna marka ruske izvozne nafte je u jednom trenutku ugovarana po 49,83 dolara za barel, u poređenju sa zakljucnom cenom iz prethodnog dana od 50,77 dolara, objavljeno je na Internet sajtu polit.ru.

Ruski ministar finansija Aleksej Kudrin je u sredu predočio da je rusko ministarstvo finansija prognoziralo prosečnu cenu nafte u 2009. na nivou od 50 dolara za barel, što je bezmalo dva puta niže od cene ukalkulisane u budžet Rusije za iduću godinu.

Nova projekcija ministarstva finansija prognozira postepeni rast prosečne cene sa 50 dolara za barel u 2009, na 55 dolara u 2010. i 60 dolara za barel u 2011. godini.

U budžetskoj strategiji Rusije do 2023. godine, koju je pripremilo ministarstvo finansija, cena nafte je projektovana u rasponu od 65 do 70 dolara za barel.

Comment

• Joca*KANADA*
                      Banovan
                      • 16.02.2008
                      • 48
                      • Montreal-beograd

Uzmite u obzir da su akcize i ostale dazbine drzavi prosecno 55din.(akciza na gorivo oko 40 din/l + porez) tako da se cena ispod 70din/l nece spustati.

P.S. VISE DAJEMO DRZAVI PARA NEGO STO SIPAMO... u prevodu mi drzavi dajemo pare da nam oni poklone 30% tih para u gorivu

Comment

• AlNik
                        CBC Veteran
                        • 18.07.2008
                        • 144
                        • Beograd

Neko normalan bi se zaista zapitao kako ih do sada nismo sve pobili.

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

Krava nikada ne napada onog ko je muze, to joj je u prirodi.Isto tako je nama normalno da cutimo i trpimo dok nas drzava muze kroz razne poreze, takse i akcize.Razlika je u tome sto se krava ponekad ritne pa prosipa ono mleko iz kofe, dok mi...............

Comment

• Bane R
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2006
                            • 1769
                            • Beograd

Pa kad bi izlaznost na izbore bila 10% onda ne bi znali s kim imaju posla i imali bi određenu dozu straha. Ovako kad izađe 70% znaju da imaju 70% ovaca kojima treba čoban'...

Comment

• Tihomirce
                              CBC Senator XXL
                              • 06.09.2008
                              • 443
                              • Arandjelovac

ovcica ovcica ovcica ovcica ovcica

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Ljudi, gorivo nigde nije socijalna kategorija ... Shvatite da je voznja luxuz i privilegija a ne Bogom dano pravo ...
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X