Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Poskupljenje goriva + Aktuelne cene

Originally posted by zoranbg View Post
    mnogo otisao benzin,moram ugradim nekako gas pa makar nogom.
    I evrodizel BS! Danas na OMV za 3 mile po 163,90 RSD, a u HR INA do vrha po 10,25 HRK (Na ulazu u Osijek INA 10,22 HRK). Dođe mu isto, ali nakon OMV-ovog slabo vuklo. Promenom načina vožnje, skinuo sam potrošnju sa 6.0 na 5.0 L/100. Pre šestom 120-130 km/h, sada 100 km/h. Potrošnja 4.3 - 4.5 L/100. Prosek kvari vožnja kroz naseljena mesta i česta preticanja na autoputu.

Znači, promenom načina vožnje, ušteda oko 15%!
    Last edited by Franjo; 24.08.2012, 19:11. Reason: Ispravka navoda

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

dva po dva i nakupi se.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

izgleda samo ja vozim na benzin ili jedini pratim sta se desava

Na pumpama Naftne industrije Srbije danas je već pojeftinio benzin BMB 95 za 1,5 dinar po litru, rečeno je Tanjugu u NIS-u.

NIS je snizio i veleprodajne cene derivata za 1,5 do tri dinara po litru, što će se odraziti na pojeftinjenje goriva i kod drugih naftnih kompanija koji se snabdevaju derivatima kod NIS-a, istakli su u Udruženju benzinskih stanica Srbije.

Benzin evro premijum BMB 95 bi trebalo da pojeftini za tri dinara po litru, BMB 95 za dinar do 1,5 dinar, TNG za 1,8 dinara, a lož ulje za 1,5 dinara po litru.

U NIS-u podsećaju da na benzinskim stanicama te kompanije do 15. novembra traje akcija u okviru koje potrošač koji kupi motorno gorivo u vrednosti većoj od 1.000 dinara, dobija popust od tri dinara po litru za kupovinu dizela D2, a za evro dizel 1,5 dinara po litru.

izvor
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

vozim i ja ,al retko sipam pa i ne znam-neinteresujume cene
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• stevak
            CBC Senator XXL
            • 31.05.2009
            • 1215
            • Zemun
            • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Chubbs View Post
            potrošač koji kupi motorno gorivo u vrednosti većoj od 1.000 dinara
            Ovo što si naveo daje mi za pravo
            Naime, već smo ovde pričali o nekom bojkotu zbog visokih cena, a od tada sam počeo moj lični bojkot tako što gorivo sipam za 1000 dindži bilo plina, bilo benzina iako to zahteva češće odlaske na pumpe. Računam da neko kod njih prati i te iznose za koje se sipa a ne samo ukupnu prodaju. Takođe sam i maksimalno racionalisao korišćenje auta pa, iako i dalje obavljam sve kao i ranije, ušteda je evidentna a pumpadžijama smanjen promet bar što se mene tiče.
            Last edited by stevak; 19.09.2012, 12:18.
            ex SAABotražitelj

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

msm da njih to ne interesuje posebno za koliko ko sipa,bitno je da je auta sve vise...

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Možda si u pravu ali je činjenica da daju popust za iznose preko 1000 dinara a to ipak nešto može da govori.
                ex SAABotražitelj

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

to je jedan od onih "popusta". na 1000 dinara sto kupim benzin, dobijem 3 dinara kad kupim dizel.

Comment

• strela75
                    CBC Član
                    • 02.07.2008
                    • 64
                    • Krnjaca

Originally posted by stevak View Post
                    Ovo što si naveo daje mi za pravo
                    Naime, već smo ovde pričali o nekom bojkotu zbog visokih cena, a od tada sam počeo moj lični bojkot tako što gorivo sipam za 1000 dindži bilo plina, bilo benzina iako to zahteva češće odlaske na pumpe. Računam da neko kod njih prati i te iznose za koje se sipa a ne samo ukupnu prodaju. Takođe sam i maksimalno racionalisao korišćenje auta pa, iako i dalje obavljam sve kao i ranije, ušteda je evidentna a pumpadžijama smanjen promet bar što se mene tiče.
                    Bravo stevak. Isto i ja radim. Maksimalno sam preko leta redukovao voznju i sveo potrosnju na ~jedan rezervoar TNGa mesecno. Benzin sipam jednom u dva - tri meseca - po 10 litara. Kad god sam isao u inostranstvo, sipao sam radije tamo i to skuplje, samo da ne bih ovim nasima pravio promet. Kad bi vecina tako radila, cesali bi se oni, jer ipak oni zive od prodatog benzina/plina, a ne ja.

Pozdrav.
                    Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

• stevak
                      CBC Senator XXL
                      • 31.05.2009
                      • 1215
                      • Zemun
                      • Saab 9000 cs 2.0T

Jedno zrno peska ne čini plažu, ali milion zrna... eeee Svako od nas bi trebalo da uradi koliko i šta može u svom mikro svetu kad već ne možemo da se grupišemo i složimo.
                      ex SAABotražitelj

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

nema od toga nista, dok se raja ne dozove pameti i slozi... utopija.

inace, verujem da neko tamo prati detaljnu statistiku koliko se trosi dnevno, koji su najcesci iznosi itd. I mislim da su cene, ovakve kakve su, direktan odraz te statistike. Ima prostora da benzin bude jeftiniji ali zasto bi...

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

To i ja (već duže) pričam. Nema baš mnogo prostora ali bi zaista gorivo moglo biti jeftinije.
                          Ali zaista ... zašto bi? Ja lično na njihovom mestu (ne samo naftaši) ne bih (mnogo) bolje (ako bi uopšte).
                          Skoro da je cena "berzanska" i prosek onoga što bi (svi mi) uradili na njihovom mestu ... ili drugačije rečeno: koliko smo spremni da trpimo ... bez ikakvog pokušaja bar racionalizacije trošenja goriva što bi na duži rok (pad prometa 5-10%) dovelo do makar malo boljih cena. Pričam o "tihoj" većini. U koordinisane akcije ... slabo verujem (čak mi i Deda Mraz deluje uverljivije).
                          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• BOOST
                            Founder - Admin od Začetka
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

.

evo kod mene BF95 235 din/l.
                            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                            move your mind

Comment

• Ji 4Tze
                              CBC Senator XXL
                              • 04.05.2006
                              • 806
                              • bg
                              • Honda CR-V 4WD

al standard....

Comment

• BOOST
                                Founder - Admin od Začetka
                                • 29.09.2004
                                • 8726
                                • Gislaved//Sweden
                                • SAAB 9000 AERO R; SA

Mala vajda od standarda, kad spucas blize 20.000 din u rezervoar par puta mesecno ipak se zapitas da li je sve to toga vredno. Jedino sto vadi sve to je osecaj da se vozis na ringispilu i sve cini zabavnim, da nema mogucnosti uzivanja bilo bi neoprostivo. :banghead:
                                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                                move your mind

Comment

Working...
                                X