Originally posted by CannoN
skidanje katalizatora Fiat Bravo 1,2 16v
Collapse
X
-
I'm not beautiful,but I'm stupid
-
-
Inace BP cini i kompresiju cilindra i ne zavisi samo od grane,nego i od svih ostalih elemenata izduva.Ako nemas BP kompresija se brze oslobadja sto menja karakteristike motora.Istina Ona kompresija u trenutku kad su svi ventili zatvoreni je stalna ali ne cini samo ona rezim kako ce motor da se okrece.Ako oslobodis kompresiju lakse i brze fakat ce se i motor lakse zavrteti,ali zbog vremena provedemog bez kompresije koja ti je pobegla imace gubitak snage kroz takt.Zato se takvi motori rado vrte ali cim vide brdo,gube snagu.I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
Originally posted by mishio@shonsy jel ti pali lampicu sta se desava ? ja sam resio da vadim i stavljam malo lonac od ax na mesto cata ..Nije upalio lampicu... A to sto se tice lonca... koji ce ti? Opet imas situaciju da iz f45 gasovi ulaze u lonac, te se sire, kovitlaju, pa onda ponovo u f45. Opet imas nepotrebno zadrzavanje gasova na jednom mestu i usporavanje izlaska...
Comment
-
-
Moze li neko da kaze kako se manifestuje kvar karalizatora, a i kako se moze proveriti dal je ispravanTeorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment
-
-
Katalizator se sastoji od saca (mislim da su od staklene vune, u svakom slucaju ne valja udisati - kancerogeno je) i kvar znaci da se sace raspalo, a manifestuje se zveketanjem... Mozes da odes kod bilo kog auspuh servisera ili bilo kog majstora koji ima kanal - dizalicu i lemilicu. Odsece ti cat, pogleda sace, ako ne valja izbije ga, ako valja samo zavari natrag i to je to. E, da, neki otkupljuju zdrave katalizatore i to za fine pare, pa ako bi voleo da ga uklonis, a sace je ok sacuvaj ga!
Comment
-
-
Originally posted by bokijaOriginally posted by POTRNe znam kako se problem resava u slucaju sa dve lambda sonde.Za moj auto cak postoje Decat cevi da se kupe,pravi ih i Supersprint.Ono sto je sigurno bice bucniji i imaces malo vise snage na visokim obrtajima.Opet i to zavisi od motora.Ukoliko imas srednji lonac izbaci i njega
Brate ako hoces konjice kupi HGT-a...imam jedan jeftino ga dajem...kada dobro razmislim, tesko mi je da se shvatim....
Comment
-
-
Originally posted by shonsyKatalizator se sastoji od saca (mislim da su od staklene vune, u svakom slucaju ne valja udisati - kancerogeno je) i kvar znaci da se sace raspalo, a manifestuje se zveketanjem... Mozes da odes kod bilo kog auspuh servisera ili bilo kog majstora koji ima kanal - dizalicu i lemilicu. Odsece ti cat, pogleda sace, ako ne valja izbije ga, ako valja samo zavari natrag i to je to. E, da, neki otkupljuju zdrave katalizatore i to za fine pare, pa ako bi voleo da ga uklonis, a sace je ok sacuvaj ga!...kada dobro razmislim, tesko mi je da se shvatim....
Comment
-
-
Re: boli glava
Originally posted by Stojic Bobaimam fiat bravo 1.2 16v '99 vec nekih godinu i nesto i nista mu nije,ide kao metak za svoju snagu....
samo mi je otisao auspuh i to kada sam ga kupio bio je tako los da to nije normalno...
Ne bih ja nista menjao na nega niti skidao katalizator...I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
Comment