radar/kako ga izbeci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prle
    CBC Senator
    • 04.09.2006
    • 223
    • Beograd - Konjarnik

Evo da podelim iskustvo od jutros, kod sudije.

Bio sam u opštinskom sudu za prekršaje. Saslušali me, izjavio da nisam išao brzinom koja stoji u zapisniku, već manjom. Žena me je lepo saslušala, bila je ok, rekla da ako me kazne, a najverovatnije hoće, neće mi uzeti dozvolu, a da će kazna biti oko minimalne, 5 do 5,5K din. U principu, to je samo saslušavanje, a kasnije će valjda uzeti i izjavu tog saobraćajca i onda dolazi presuda na adresu. Mislim da klasičnog suočavanje ni nema više, nisu me ništa pitali na tu temu, samo kratko iskaz, i slobodni ste. Sad možda se od opštine do opštine razlikuje.

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

Pa nece sudija da gubi vreme i da ulazi u diskusiju sa tobom...
      Zamisli samo koliko ih danas udje u sudnicu i kaze da nije prekoracio brzinu i da trazi suocenje sa policajcem...

Resenje kako je pandur saslusan i da je potvrdio svoj iskaz i kako sudija nema razloga da sumnja u njegov iskaz ce ti stici na kucnu adresu zajedno sa priznanicom koju moras da platis...a mozes i da se zalis, ali obicno ne pomaze
      pozdrav

Comment

• DejanV
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2005
        • 682
        • Beograd

@Prle
        Ne od opstine do opstine, nego od sudije do sudije. I oni imaju neka diskreciona prava.

Dosta toga zavisi od toga pod kakvim okolnostima se sve odigrali i naravno koliko si ubedljiv. Ako je ona u glavi bila vec odlucila da te kazni, pa te je pozvala onako reda radi da ti smanji sanse ako se zalis, onda je to to, tu nema spasa.

I sta vozis. Meni je ipak objektivno lakse da se vadim u Yugu, formalno iz 1994. godine, nego nekom drugome koji vozi recimo BMW ili Audi. Od Yuga niko nista ni ne ocekuje, pa zvaka kako sam vozio 158 km/h i njima zvuci malo neverovatno, pa je onda lakse izvlaciti se.
        Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• prle
          CBC Senator
          • 04.09.2006
          • 223
          • Beograd - Konjarnik

@DejanV
          Ma znam ja sve to. Došao sam sa spremljenih 100 ubedljivih priča, koje su sve ili istinite ili vrlo moguće. Samo kratko pitaju to i to, i slobodan si, ne daju ti prostora da nešto bitno govoriš, iako sam ja krenuo u diskusiju. Ali shvatio sam da je njen stav bio, možeš ti da se braniš koliko god hoćeš, slušam ja takve priče godinama, i svi se brane na razne načine. Jedino što je bila ok, rekla mi da ne brinem za dozvolu i da će kazna biti minimalac, na rate. Auto je corsa, ali to nema uticaj. Jedan lik pre mene je uhvaćen sa 120, a pandur mu je pisao 70 i nešto. Meni su najveći problem ti panduri, jer rade šta hoće, nemaju radar sa fotoaparatom, a veruje im se.

@bakara
          ma sve mi je jasno, ali sam pomišljao da te možda pita da li tražiš sučeljavanje, pošto sam neiskusan

edit: jel neko zna da li oni proveravaju kompjuterski istorijat prekršaja, pre nego što napišu presudu, sumnjam da se oslanjaju na izjavu samo, a opet deluju mi kao da im treba uputstvo za uključivanje kompa.

Comment

• DejanV
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2005
            • 682
            • Beograd

@Prle
            Auto i te kakve veze ima sa time, Prle, veruj mi, iskusio sam to licno i to vise puta. Ja to osecam jer naizmenicno vizm Yuga i Nubiru, pa znam kakav tretman generalno na drumu imam u jednom, a kakav u drugom. Drugacije te gledaju i panduri kada si u velikom nego kada si u malom.

Sto se tvog slucajaj tice, na osnovu ovoga sto si napisao, zakljucujem da je ona vec bila donela odluku i da je tebe zvala samo reda radi.

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Svaki put kada sam bio kod sudije on bi izvadio fasciklu sa presudama ranijih prekrsaja sto znaci da ipak vode neku evidenciju

@DejanV nisam te bas razumeo,jel bolje prolazis kad si u vecem ili u manjem autu?

Comment

• bakara
                CBC Senator XXL
                • 29.01.2005
                • 977
                • nBGd

Originally posted by MOSLER
                Svaki put kada sam bio kod sudije on bi izvadio fasciklu sa presudama ranijih prekrsaja sto znaci da ipak vode neku evidenciju
                Pazi...evidencija tj. tvoj dosije postoji ali to zavisi od sudije i onda traze da odes do arhive da ti izvade dosije (listing) sa kojim ides kod sudije, ali to se jako retko desava, za mojih petnaest godina voznje svega jednom.
                Ali kad izadjes pred sudiju sa listingom svih prekrsaja...a na listingu sve sama prekoracenja brzine...jooj...

nisam te bas razumeo,jel bolje prolazis kad si u vecem ili u manjem autu?
                Pa u manjem normalno...
                LM: mene pre neki dan zaustavio pandur voznja u zutoj traci i nisam se vezao, trazi 3k dinara. Kazem da nemam, gde radite...kazem ne zaposlen, a ciji je auto...moj.
                Pa lepo, ne radite nista, nemate pare a vozite mazdu, kako ja radim pa ne vozim mazdu?
                Ja pruzio 1000din (valjda covek skuplja za kola... ) i nastavio dalje...
                pozdrav

Comment

• DejanV
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2005
                  • 682
                  • Beograd

@Mosler
                  Uvek u manjem autu ako se radi o prekoracenju brzine. Uvek losije u velikom ako su onako bez veze izasli da sakupljaju doprinose za plate.

Vec sam naveo primer za voznju 158 km/h u Yugu; a stvarno jesam vozio tu negde, ali slozis facu u fazonu "Sta, Yugo 13 godina star ide brze od fabricke deklaracije?" i uglavnom prodjem.

Gore u vecem kao recimo pre dve godine, odmah kod izlaza iz Pazove patrola sedi, zzystavlja samo novija vozila, samo sa BG tablama, navodno zbog prebrze voznje (a tada STVARNO nisam vozio brze od dozvoljenog), dok NS table ****ju pored nas. Covek dobio takav nalog, pa zaustavio trojicu Beogradjana, a Novosadisti samo napred, njih nije zustavljao.

Zavisi od situacije.

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

@Prle

Uvek se tako sudije ponasaju - hoce sto brze da odrade stvar. Na okrivljnom je da nametne svoju igru ako moze. Medjutim, posto ti je rekla da neces izgubit dozvolu, nije ni bitno, ali da znas za ubuduce...

Apropo brze voznje u Yugu, moj prvi odlazak kod sudije pre 15 godina je bio vrlo zabavan...
                    Uhvate me kod Zvezdinog stadiona u pravcu ka Banjici, vozio sam preko 140 i uslikali me otpozadi u trenutku kada obilazim drugog Yugica.
                    Gleda sudija sliku i kaze..."vas Yugo je malo nizi od obicnog...?"..."pa, jeste, malo..."..."a motor, jeste mu radili, imate 1.1 ili 1.3"...Osetim ja kao da sudija to pita iz radoznalosti (covek oko 40 godina). "Pa, 1.3, "malo" je radjen"..."pa sta ste radili..."... i mic po mic, ja mu objasnih pola procesa tuninga mog Yuga, gde , sta , kako... a sudija na kraju - "bas je lep, ja bih tako nesto radio... dobicete opomenu, a da vas pitam jos nesto oko Yuga "

Comment

• DejanV
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2005
                      • 682
                      • Beograd

@Starac_Vujadin
                      Meni se nesto slicno opisanom desilo dva puta, ali na ulici, sa policijom. Poslednji put na N. Beogradu, zaustavi me pandur iz cista mira, trazi dokumenta, a vidim ni ne gleda ih, gleda samo Yugica. I krene - pa sta je radjeno, pa kako, pa gde, pa posto, itd. Kaze, on je upravo kupio Yugica, pa bi malo da poradi na njemu. I nista, posle petnaestak minuta vrlo opustene price, uljudno se zahvali, pozdravi i ja odoh svojim putem.

Ali, tu si ispred mene, ovo su bili panduri-trotoarci, a ti odmah kod sudije, ni manje, ni vise.

Comment

• prle
                        CBC Senator
                        • 04.09.2006
                        • 223
                        • Beograd - Konjarnik

@DejanV & starac vujadni

Mislio sam kod sudije da auto nema uticaj. Vama u jugićima bi ovi seljaci pisali isto tako 70 i nešto, ili oko 100. Oni imaju svoju džadu gde misli da je bog, i samo skuplja harač. Jeste, tako je delovala kao da sam već okrivljen, tj pročitala je zapisnik dok sam bio prisutan, pitala me je da li sam uložio prigovor, na šta ja rekoh da ne znam ni da mogu na to da ulažem, i pitala koliko sam vozio. Ja posle ispričam priču, kako su me kroz 3 dana zaustavili kada sam vozio 35, i pokazali brzinu od 77, i kako nikada nisam imao problema sa policijom do tada, a ona, kad te neće onda te neće, krenulo te. Znači jedan opušten stav, gde pričom nema šanse da je ubediš, jer je ni ne zanima da je ubeđuje neko, a nisam joj nikakav ni rod ni pomoz bog da odbacuje prijave. Zato i ne volim te seljačke opštine (Grocka) jer svuda smrdi, od pandura, wc-a preko kancelarija do golubarnika u opštini.

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

Originally posted by bakara
                          Originally posted by MOSLER
                          nisam te bas razumeo,jel bolje prolazis kad si u vecem ili u manjem autu?
                          Pa u manjem normalno...
                          Zavisi,moj ortak ima sto bi se za nase uslove reklo "besan auto" i retko ga zaustavljaju saobracajci a i kada ga zaustave zbog nekog prekrsaja gotovo uvek prodje bez kazne

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Na koju foru ?
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• MOSLER
                              CBC Senator XXL
                              • 27.05.2005
                              • 1064
                              • Niš

Verovatno je stvar u stavu.Uvek je mrtav `ladan i smireno se ponasa,cak blago nezainteresovano.Kad saobracajac krene sa onim uradili ste to i to ,kazna je tolika i tolika on ga presece sa: zurim se,umoran sam vracam se sa puta ajde kaznices nekog drugog i to uje uglavnom upali(normalno i sam auto ima veliki uticaj na to jer cim te vidi u skupim kolima ipak te gleda sa nekim strahopostovanjem jer ne zna ko si i sta si,sto nije slucaj ako te zaustavi u Fici).
                              Jednom sam bio sa njim kada nas je policajac zaustavio zbog prekoracenja brzine i posto nije hteo da popusti nasli se na crvenoj.Drugar dok mu je placao pitao ga u kojoj smeni radi neki inspektor koji inace ima jaku reputaciju.Kada je to cuo,pandur mu odmah vrati crvenu i jos nam pozeli srecan put .
                              To je bio prvi put da vidim kako OSL vraca pare

Comment

Working...
                              X