radar/kako ga izbeci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DejanV
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2005
    • 682
    • Beograd

@Vilijams
    Ne mora da znaci. Da te sudija osudi, ne bi te zvao, nema potrebe, samo ti stigne resenje za placanje i to je to. Cim te zove, imas sansu.

Ja bih obavezno spomenuo da su odbili da ti pokazu papri. I obavezno bih trazio suocavanje - time sudiju dovodis u nezgodnu poziciju, jer trazis sasvim razumnu i uobicajenu stvar, neobicno bi bilo da te glatko odbije jer od toga moze zavisiti ceo proces. Ako je kalibracija losa, onda oni protivpravno stete ne samo tebe, nego i sve druge koje posalju na sud.

Kao sto rekoh, od 12 poziva, na sudu sam pobedio 10 puta. Samo smireno, uljudno ali ne snishodljivo, pokusajte da delujete kao ljudi koji se ne cigance, ali ne daju da ih neko zavitlava pa makar imao i uniformu.

Usput spomeni da su bili nabusiti, ni najmanje prijatni kao da si nekoga ubio, pa iako te nisu otvoreno maltretirali, nije ti bilo prijatno i ne razumes zasto to tako rade, bez obzira da li jesi ili nisi kriv.

U trenutku kada ulazite kod sudije, vi ste njegova JEDINA referentna tacka. Sve zavisi od utiska koji ostavite, budite nacisto. Dakle, idete tamo skromnije obuceni, nista dizajnerske krpe, ali obavezno jako cisti, ocesljani, umiveni i obrijani. Govorite tiho ali razgovetno, budite sigurni u sebe, pokazite postovanje, ali ne i strah od sudije, jer vi nemate zasto da se bojite.

Zelim vam da prodjete bolje od mene poslednji put, kada samo sto nisam plakao sto nisam osudjen na recimo drustveno koristan rad, ali kod sudije u kuci. Ijao ljudi, kako je to bila lepa zena, pa ono nije humano! Sud u Rakovici, visoka, prirodna plavusa, vitka, napredna, nazadna, uredno srihtana, leleeee!
    Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• prle
      CBC Senator
      • 04.09.2006
      • 223
      • Beograd - Konjarnik

Originally posted by DejanV
      Ako ste spremni da budete i drski, mozete pesnicom u glavu. Trazite od pandura ime, prezime i serijski broj. Verovatno ce vam dati, ali ponekada i nece - ako nece, izgubio je sve, jer je to duzan da vam da. Recimo da vam da, zagolicace ga sta ce vam. Kako sta ce mi, pa moram znati protiv koga podnosim krivicnu prijavu za prekoracenje ovlascenja, zloupotrebu sluzbene duznosti i tome slicno, kazete vi. Zasto mene, zblanut pita pub? Pa koga drugog - nije mene kaznila POLICIJA, nego VI kao pojedinac, nemam osnov da tuzim policiju, samo vas kao cinidbenog pojedinca. Cist blef koji pali recimo 7 od 10 puta, mada, meni se dva puta dogodilo da su stvarno bili parkirali auto totalno nepropisno, da nece da se identifikuju, itd.
      A kako ja da dokažem da je on meni odbio da da ime prezime i broj značke. Mogu ja to da kažem, ali sama reč ništa ne znači.

Comment

• DejanV
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2005
        • 682
        • Beograd

Tacno, ali bez njegovog prisustva ni on ne moze da dokaze da si napravio prekrsaj, sem ukoliko nije dostavio fotografiju sudiji. A i da jeste, to ne objasnjava zasto nije postupio po propisu i pokazao ti kalibracini list (cime se verodostjnost slike dovodi u pitanjue, bez obzira sta je na njoj), zasto je bio grub, itd.

Ulazis kao gluvo-nem, jer u trenutku ulaska, sudija zna samo jedan deo price. Ako si dovoljno dobar, dovesces stvar do odnosa jedan prema jedan. Tada ce sudija ili ponistiti sve, ili traziti suocavanje, a to ti je isto kao i da je ponisteno, jer se pubovi u principu nikada ne odazivaju.

Dovesti sudiju do te tacke je tvoja stvar. Kako - prakticno sam ti rekao sve, a da li mozes, to je vec tvoja stvar. Za svaki slucaj, probaj i ovo: kada te pozovu u sudnicu, lepo se predstavi i pitaj sudiju - samo mi recite koliko da znam, jeste li me zvali da zadovoljite opsti princip da treba saslusati i drugu stranu iako ste me vec osudili, ili vas STVARNO zanima sta je i kako bilo?

Pitanje trenutno prebacuje inicijativu kod tebe. Sudije su redovno iznenadjene takvim pitanjem, jer si im nabio prst u oko sujete. Kako sada da ti kaze - ma jok, brate, ja tebe vec osudio/osudila, nego ja ovo izvodim onako, da sve lici kao da je fer? Pa jos pred sudskim pisarom? To pitanje ti GARANTUJE da ce te saslusati, e sada, da li si ubedljiv ili ne, to ja ne znam. Ja ocigledno jesam, jer uredno ne platim nista, istina, meni je za par dana punih 54 godine, sakupilo se iskustva, porodicni covek, otac deteta, sve to ide meni u prilog, svesno ili nesvesno.

Jos i ako stvarno jesi u pravu, kao sto sam i ja bio nekoliko puta, bices samo jos vise ubedljiv.

Comment

• bakara
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2005
          • 977
          • nBGd

Tada ce sudija ili ponistiti sve, ili traziti suocavanje, a to ti je isto kao i da je ponisteno, jer se pubovi u principu nikada ne odazivaju.
          Dobra ti je teorija, ali ti je praksa malo slaba

LM, tako jeste bilo nekada, sada se policajci MORAJU odazivati pozivu suda, obavestenje o pozivu dobija i njegov nadredjeni i slede sankcije ako se ne odazove...

Ako pandur dodje na suocenje...(o tome smo vec pricali na pocetku teme), saslusace njega i tebi ce samo poslati presudu, jer to nije klasicno suocavanje!
          pozdrav

Comment

• DejanV
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2005
            • 682
            • Beograd

@bakara
            Dobro, ako ti tako kazes. Istina, nisam bio na sudu jos od prosle godine u ovo vreme, mozda se nesto i promenilo, ali jedno shvatam: ako se panduri budu odazivali za svaku saobracajku koja im se ospori, bice ih vise po sudovima nego na ulicama.

Ako se ti unapred predas, misleci kako si napisao gore, kako to nije "klasicno suocavanje", onda nemoj ni da ides, sedi kod kuce i cekaj uplatnicu.

Kakvo je to "specijalno suocavanje"? Sta je tu posebno? Zasto bi sud isao na tako nesto da nije u sumnji? Bilo kakvo suocavanje ti ne treba samo ako verujes da je sve jasno i da za tim nema potrebe, u kom slucaju neces ni biti pozivan, dobices presudu i kvit posla.

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

Nije klasicno suocavanje, zato sto si ti obican gradjanin, civil, a pandur je sluzbeno ovlasceno lice i predstavnik drzave i uvek ako je rec protiv reci veruje se sluzbenom ovlascenom licu a to je pajkan!

Comment

• bakara
                CBC Senator XXL
                • 29.01.2005
                • 977
                • nBGd

ali jedno shvatam: ako se panduri budu odazivali za svaku saobracajku koja im se ospori, bice ih vise po sudovima nego na ulicama.
                Pa nije bas tako...
                Ne dolazi pandur samo zbog tebe, vec sudija pripremi vise slucajeva i onda oni zajedno sednu i prelaze jedan po jedan slucaj...

Kad se to zavrsi ti dobijas samo resenje, na koje mozes samo da se zalis...
                pozdrav

Comment

• ToNcA
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2006
                  • 868
                  • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                  • Mazda 6 2.0d

Originally posted by prolupator
                  @Tonca: Nisi imao druga posla nego da testiras cajger i ubrzanje na lokalnom radaru ?
                  E, nasmejah se
                  Zaludan pop i jagnjice krsti. Vracao se kuci u 4 ujutru, nije bilo nikoga a to mi je skoro ispred kuce pa sam napravio nekoliko krugova cisto da mi bude interesantno.

A sto se tice fore sa dva svedoka - jedan drug je poslao kod sudije za prekrsaje i advokata i dva svedoka. Naravno - sve je oboreni (asvokat mu je prijatelj inace mislim da je jeftinije platiti kaznu nego angazovati advokata).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• stefanves
                    CBC Senator XXL
                    • 10.12.2006
                    • 1351
                    • BG

Zelim vam da prodjete bolje od mene poslednji put, kada samo sto nisam plakao sto nisam osudjen na recimo drustveno koristan rad, ali kod sudije u kuci. Ijao ljudi, kako je to bila lepa zena, pa ono nije humano! Sud u Rakovici, visoka, prirodna plavusa, vitka, napredna, nazadna, uredno srihtana, leleeee!
                    Dejane, zar ti nisi ozenjen, ako ti ovo procita zena, ostade ti bez Nubire i bez Yuga.
                    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                    Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Izgleda da smo Dejan i ja bili kod iste female sudije...
                      Jos uvek mi se pojavi suza u oku kada je se setim

Ne volim plavuse, al' ona je... mac

Comment

• AreOut
                        CBC Senator XXL
                        • 22.07.2006
                        • 590
                        • Zabjelo

Originally posted by bakara
                        Tada ce sudija ili ponistiti sve, ili traziti suocavanje, a to ti je isto kao i da je ponisteno, jer se pubovi u principu nikada ne odazivaju.
                        Dobra ti je teorija, ali ti je praksa malo slaba

LM, tako jeste bilo nekada, sada se policajci MORAJU odazivati pozivu suda, obavestenje o pozivu dobija i njegov nadredjeni i slede sankcije ako se ne odazove...

Ako pandur dodje na suocenje...(o tome smo vec pricali na pocetku teme), saslusace njega i tebi ce samo poslati presudu, jer to nije klasicno suocavanje!
                        Tacno tako(izgleda i kod vas to uveli u isto vrijeme), iskusio to ali sam se zalio i sada je u toku procedura zagubljivanja
                        http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• prle
                          CBC Senator
                          • 04.09.2006
                          • 223
                          • Beograd - Konjarnik

Kakva su iskustva kada se žalite na presudu? Mene su uhvatili Gročani, a i nadležan je opštinski sud u Grockoj, pa verujem da tamo neće ni da me slušaju, a kamoli maze. Jel žalba gradskom sudu može da da efekat!

Comment

• DejanV
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2005
                            • 682
                            • Beograd

Originally posted by stefanves
                            Dejane, zar ti nisi ozenjen, ako ti ovo procita zena, ostade ti bez Nubire i bez Yuga.
                            Jesam, sretno sam ozenjen vec 24 godine. Ali, to ne znaci da sam onu stvar vezao u cvor.

Evo, imas ovde i svedocenje Vocka, i on je covek bio u istoj situaciji, pa vidis da je i on reagovao na isti nacin. Sto lepo rece, ni ja nisam lud za plavusama, ali uvek ima izuzetaka koji potvrdjuju pravilo.

Comment

• Zeljko
                              CBC Veteran
                              • 22.05.2006
                              • 115
                              • Kać
                              • Fiat Bravo

Mali off(da ne otvaram novu temu).

Da li neko ima pouzdanu informaciju, da li u Srbiji postoji (ako postoji kolika je i kad vazi) tolerancija prekoracenja brzine?
                              Pitam iz razloga sto sam cuo razne oprecne price, neko kaze da su ga zaustavili zbog 62 (ogranicenje 60), a neko kaze prosao sam pored radara sa 90 (ogranicenje 80) i nisu me zaustavili, "komsija policajac kaze zaustavljaju preko 72-na ogranicenju 60"...).
                              Takodje sam cuo jos cudniju pricu: "pri preticanju ne vazi ogranicenje brzine".

Comment

• MOSLER
                                CBC Senator XXL
                                • 27.05.2005
                                • 1064
                                • Niš

Tolerancija zavisi iskljucivo od policajca koji ti meri brzinu.Njegova je dobr volja da li ce ti pisati kaznu ili ti progledati kroz prste,kako za pojas ,rezervne sijalice ili punu liniju,tako i za prekoracenje brzine.Ne postoji odredjeno pravilo ali od prilike tolerisu 10-15 km prekoracenja.
                                Recimo pre nekoliko meseci, drugaru pisali kaznu za prekoracenje od 2(dva)km/h dok mene prosle nedelje nisu ni hteli da zaustave iako sam u trenutku merenja isao barem 20km/h preko ogranicenja.

Comment

Working...
                                X