Kineski X5 u Srbiji

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zeljoni
    CBC Senator
    • 04.05.2007
    • 200
    • Beograd, Vračar

Kineski X5 u Srbiji

Posle Italije koja je pocela sa prodajom kineske kopije BMW-a X5 (to samo po sebi i nije neka vest) ali je vest da jedna nasa auto kuca ce postati zastupnik kineske kuce Shuanghuan i krenuti sa prodajom modela CEO (x5). prodaja se ocekuje u periodu 9-12/2008. Ocekuje se da ce garancija biti 3 godine a u prvo vreme ce biti isporucivani modeli sa Mitsubishi benzinskim motorom od 2.4 litre i 140ks. Ocekivana cena u zavisnosti od oprema izmedju 20000 i 24000€.

Link za italijanski site:

crash test:
    http://www.youtube.com/watch?v=rjF-QoAi ... ed&search=

i par slicica

• Driver_GT
    CBC Senator XXL
    • 04.07.2007
    • 368
    • Beograd

katastrofa..
    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Zeljoni
      CBC Senator
      • 04.05.2007
      • 200
      • Beograd, Vračar

Koliko para toliko muzike, uvek bilo

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Problem je u ovom slucaju sto su pare dobre, a muzika je na "playback"

Comment

• Zeljoni
          CBC Senator
          • 04.05.2007
          • 200
          • Beograd, Vračar

Jeste sve je to tacno, mada se mora priznati da je kineska auto industrija u velikoj ekspanziji i napretku. Tipican primer je famozni Brilliance koji se raspao na kres testu 2007

a da je vec ove godine "zaradio" pune tri zvezdice i "prosao" test.

BMW je tuzio kineze za pomenutu kopiju (x5) i kako se zavrsilo... odustalo se od tuzbe uz dogovor da kinezi cak prave za BMW neke delove za pomenuti dzip a BMW nastavlja prodaju na "malom" kineskom trzistu...

tako to nekako ide

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

jaka je cifra, to je neminovno

za te pare kupis novog accord-a i uzivas kao covek a ne da strepis da ce se neki sraf odsrafiti kao na kineskim motorima

inace, kinezi da su malo pametniji pa da koriste malo kvalitetnije materijale, sjajno bi prolazili.. nisu ti materijali toliko skuplji od onih koje trenutno koriste a koji nisu ni za krasni

Comment

• Zeljoni
              CBC Senator
              • 04.05.2007
              • 200
              • Beograd, Vračar

cek, cek pa akord nije dzip .... ali se slazem sa tobom

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

Pa ne znam, ja necu reci da je jeftin iznutra ili da su loshi materijali dok ga ne vidim licno ili neko ne iznese iskustvo iz 1. ruke.

Ja mislim da materijali sigurno nisu gori od onih koji se koriste za enterijer nekog aktuelnog evropskog/japanskog modela iz srednje klase sa osnovnim paketom opreme.
                MOzda gresim, ce vidimo, mrzi me da guglam i trazim testove...

p.s. zamislite dan kada na CannonBall-u osvane forum CCS - ChinaClubSerbia
                prvi skup na parkingu u bloku 70 ponesite shtapice za slatko-gorki rostilj

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja sve više sa strahopoštovanjem pratim kineski razvoj.
                  ne bih sada o autima, ali novu četvrtu generaciju mobilne telefonije za ceo svet definišu kao standard, tehničku normu upravo Kinezi.

već je puštena 3.5G mreža mobilne u San Diegu, Kalifornija koju su kompletno i samostalno napravili Kinezi a AMeri i Evropljani nemaju ništa približno slično niti u najavi.

za nekih godinu i po dana se očekuje prva mreža 4G, naravno od strane Kineza.
                  a licencu će kupovati Nokia, Ericsson, Motorola i ostali nama dobro poznati velikani.

nije trač, nije priča, potvrdjene informacije u ITU grupi za standarde.

najfrapantnije je da je vreme razvoja 4G mreže trajalo samo 19 meseci, počevši bukvalno od nule.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• ToNcA
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2006
                    • 868
                    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                    • Mazda 6 2.0d

Na zalost ili na srecu to je tacno. Kina je odavno prestala da bude tamo neka nerazvijena zamlja a i necija fabrika i pocela je krupnim koracima da grabi ka vrhu!

Samo cekam da Kinezi polako krenu da proizvode i skuplju robu...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• StudentBGD
                      CBC Senator XXL
                      • 18.12.2007
                      • 1027
                      • Beograd

proizvode oni vec skupu robu, samo je jeftino naplacuju
                      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• stefanves
                        CBC Senator XXL
                        • 10.12.2006
                        • 1351
                        • BG

@brick, koja je novina(prednost) te 4G mreze u odnosu na 3G(video call) mrezu?

Pogledajte crash test, ono je strasno, tocak bukvalno ulece u kabinu.
                        Mislim da ce Kinezi napraviti veliki problem sa svojim proizvodima(citaj: Unistiti ekonomski sistem Evrope), ali ta prica je vec odavno prezvakan na forumu.
                        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• ToNcA
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2006
                          • 868
                          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                          • Mazda 6 2.0d

Originally posted by StudentBGD
                          proizvode oni vec skupu robu, samo je jeftino naplacuju
                          Kada sam rekao "skupu" mislio sam da "pokupe" evropski "know-how" i da pod svojim brandom krenu da proizvode kvalitetne stvari za nize pare. Nije daleko dan kada ce se to desiti!

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• StudentBGD
                            CBC Senator XXL
                            • 18.12.2007
                            • 1027
                            • Beograd

a ja sam hteo da kzem da vec imaju evropski know-how..
                            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

mene više od pojave kineskih auta recimo fasciniraju komentari na youtube u vezi sa crash testovima.primer:
                              šta kaže kinez koji živi u USA (pogledajte njegov video upload)
                              you would definitely buy it, when depression hits America, inflation is up, you would be driving it........
                              kinez broj 2:
                              you laugh now... but in 10 years this one will be the only one you can afford.
                              čoveče kakve pretnje......

neko iz Evrope,Rumunija

chinese sucks !! THEY COPY EVERYTHING die all at once.
                              sorry but i`m from Europe.. and i prefer the bus, in the place of a chinese car

Malo off topic:
                              Ne znam za vas,ali ja recimo imam problem što sam spao na samo par komada garderobe koje nosim i SVI su napravljeni u EVROPI.Imam problem jer ne mogu da nađem bilo šta da mi kao prvo stoji drugo što me ne tera na povraćanje kako izgleda.Naravno to je garderoba made in China pod raznim brendovima napravljena po ukusu i potrebama azijatskog čoveka.
                              Na kraju se sve svodi na našu odluku hoćemo li prihvatiti ovo zlostavljanje
                              ili ne.Svaka roba ima svog kupca,ali pazite se trgovaca koji prodaju tu robu.Njima je cilj da se OBOGATE na Vama i ne dajte da vas ubeđuju u budućnost u kojoj nemate šansi.

Comment

Working...
                              X