desni volan

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanv
    CBC Član
    • 09.12.2007
    • 45
    • zemun

desni volan

da li je moguce prepraviti auto sa desnim volanom na levi? Radi se o a4 01.god. koliko to zadovoljstvo kosta?
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

Mnogo kosta!
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

1300e
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• skyline
        CBC Senator XXL
        • 31.07.2007
        • 3149
        • Cacak

Audi zahteva mnogo prepravki

koliko sam saznao od lika kod mene u Cacku, najjeftiniji i najlaksi su Laguna, Octavia i Fabia i on to zavrsava za 500-700e

za Astru znam da je 1200
        Passat B5 je isto preko 1000
        verujem da je i za Audi slicna prica
        Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

danas sam bas oko toga pricao sa adom posto sam natrco isto na nekog engleza. kaze da je poso u PM. mora da se menja, tabla, pozarni zid, instalacija, pedale... haos... sve je drugacije i da ima neki lik u somboru ili gde vec koji radi smo VW i Audi i cena je 1300e. rok isporuke 10 dana. suma sumare... ide ovako, im recimo A4 (B5) 2001god 2.4 za 5700 verovatno moze i da se skine cena i to par stotina posto auto nece kupi svako. dakle da kazemo 5300-400+2200 racun + 1300 prepravka= 8900e hmmmm

ili A4 (B6)2001 2.0 cena 6800 nije fix znaci 6500+2200+1300=10000

za 10k bi pre kupio onu mecku bozanu sto valja shaq...

mada se meni vise svidja B5 i ne znam koja je fora sa menjacem...

btw, ko je englezma rekoda se vozi kontra majke im ga... stvarno to mi nikad nece biti jasno. zbog cega je to tako i ko je to izmislio.

Comment

• low rider
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2006
            • 613
            • Beograd

Menjac im je isti kao kod nas, tako da to nije problem.

A zasto leva strana, jedno od objasnjenja koje sam ja zapamtio je: s obzirom da je vecina ljudi desnoruka, kada bi se dva jahaca mimoilazila, uvek bi to radili sa leve strane, tako da levom drze uzde, a da im je desna slobodna da se rukuju ili potegnu mac/oruzje ako treba.

Inace kad malo razmislim veliki broj ljudi na svetu vozi "kontra" a najveci deo krivicom Engleza otpada na Indiju, mada Indijci voze kako im se hoce .

p.s. s obzirom da je prijatelj skoro uvezao A6 2.4 2001. za oko 11-12k, akcija sa premestanjem volana, bar na prvu loptu, ne deluje mi kao preterano isplativa opcija

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

paaaa zavisi, B5 varijanta i nije preterana samo da je neki drugi motor u pitanju mada i ovaj B6 , ne znam, meni se B6 ne svidja unutra a i ona siva boja je glupa totalno. najruzniji audi ikad napravljen. znam dosta ljudi koji voze desni volan i kao cool naviknes se, jeste samo malo je glupa pozicija , kako da pretices? mozras skroz desno pa onda da istrcavas levo... mislim...smor.

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

Stavis WRC suvozaca na levo sediste i resen probem preticanja .

Ja sam samo jednom vozio auto sa desnim volanom, jako cudno iskustvo, verovatno vreme ucini svoje, ali tih par km po gradu koje sam izvezao su bili kao na iglama. cak mi je u jednom trenutku nesto povuklo da vozim levom stranom .

Da li je neko video te prepravljene modele, da li se moze poznati da je izvrseno premestanje s desne na levu stranu ? Pemeste li i sedista, suncobrane, rukodrzace, menjaju tapacirung/tepih ispod predala, stave ispravne airbag-ove, komande na vozacevim vratima, itd ?

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

pa verovatno da da...

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Moj drugara s'vremena na vreme prepakuje p neku 406-icu ili lagunu...uglavnom tu neku komercijalu sto ide. Ja iskreno nisam mogo da izvalim da je tu ista dirano,znaci lik koji njemu prepakiva uradi to do perfekcije.
                    Do predprosle godine sljako je samo 406-ice i to je bila skroz povoljna varijanta-njegova extremna zarada.Placao ih je od 2600-3200,ne zna se koja je od koje imala vise opreme,svaka sa oko 100-tinak hiljada u perfektnom stanju sa hdi motorima i godistima od 2001-2003-4

Sto se tice voznje sa desnim volanom skroz je ludo,kaze meni drug kad smo se vozili u ulici sa 4 trake da pratim samo liniju da bude pored mene,ja sam stvarno tako i vozio nekih desetinak metara pa sam na kraju skontao da ja to pratim razdelnu liniju sa desne strane
                    Nije uopste frka to voziti kod nas ali za preticanje je tuga ,to mi je i on reko,kaze ja samo preticem kad imam dobrog suvozaca ,a kad sam sam ne mrdam dok nebudem 100% siguran u cistinu puta.
                    Jedino je to zeznuto
                    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• MOSLER
                      CBC Senator XXL
                      • 27.05.2005
                      • 1064
                      • Niš

Cekaj Zverko, jel u tih 1300e ulazi i materijal(normalna instrument tabla,tapaciri itd.) ili samo ruke?

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

cek bre , sad me bacas u ? , pa valjda sve je uracunato u tu cenu....

Comment

• skyline
                          CBC Senator XXL
                          • 31.07.2007
                          • 3149
                          • Cacak

1300 kljuc u du.... pardon ruke

ovaj lik kod mene Lagune prebacuje sraf na sraf, kao i Skode
                          za cca 600e dobijes uradjen auto sa novom tablom

kod Lagune su strane simetricne
                          samo se sa jedne strane skine poklopac, na njegovo mesto stave nozne komande, na desnoj strani se zatvori rupa tim poklopcem, kupi se tabla i leva letva volana i to je to

za 406 je druga prica
                          moj ortak i dan danas vozi desni 406 jer je skupo prebacivanje

za Passat B5 kaze da je papreno skupo jer se ne sece samo firewall, vec i pola kosa motora mora da isece
                          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Antoaster
                            CBC Senator XXL
                            • 07.12.2007
                            • 343
                            • Beograd, Voždovac

Kako desno?
                            Pa oni tvrde da je to polozaj iz davnih vremena koji je zauzimao vozac kocije i koji je bio pogodan da se sabljom ili bicem, drzeci ih desnom rukom odbrani od razbojnika koji su pokusavali da se popnu na kociju. Kocija se narvano kretala kao i vozila sad, levom stranom i na tj nacin zatvarala mogucnost da neko pridje sa te strane.

Comment

• stefanves
                              CBC Senator XXL
                              • 10.12.2006
                              • 1351
                              • BG

Sto se tice preticanja to se vrlo lako resi. Jedan ekran u kabinu + kamera u retrovizor...
                              Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                              Konacno i ja imam auto :-)

Comment

Working...
                              X