After market ECU; konverzija na EFi ubrizgavanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alex-bgd
    CBC Senator
    • 27.03.2005
    • 270
    • Beograd

Trenutni pritisak je 5.8-6.3 bar-a...Znaci treba ga smanjiti...
    Mislim da znam koliko ne znam

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Zasto se toliko vezujete za pritisak u K sistemu? Efi koristi drugi pritisak i to nema veze sa K jetronikom.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Znaju...prica se o necem drugom
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Originally posted by 206
          Dobro, eto neka je 3.5, nije 5 ili 6, koliko vec rece da mu radi sad.

A za rail, pa hoce hoce. Nisi video rail koji koristim Nema nikakve bre mudrosti, najobicnija cevka koja se nastavlja jedna u drugu, zasto bi bio problem da se par takvih nastavi i prilagodi bokseru? Na to mislis? Pa zato i kazem, to je otprilike najmanji problem koji moze da ima u celoj prici. Ako je jos i FPR integrisan na pumpi, jos lakse, nema return line.
          Pa zato ti i kazem, tvoja rampa je tu bezpotrebna, nema sta da koristi nju vec kako kazes lakse je napraviti novu. Ali kazem opet previse zezancije eto na pr. Samo oko toga. Napraviti 2 rampe sa ulazima za dizne tacno gde treba, prepraviti usisnu granu (napraviti lezista za dizne) i nosace gde ce se srafiti rampa (??? kakvog li tu mesta ima uopste) Napraviti holendere na rampi, itd. i sve X 2 + creva goriva i sve to u propisanim merama i pod odredjenim uglovima.
          Sto se tice regulatora na pumpi, s jedne strane dobra varijanta s druge strane opet je vezan za samo jedan pritisak sto je lose. Velicina injectora trazi odgovarajuci pritisak.
          Pa verovatno i jos jedna pumpa za toliku snagu ili druga jaka koja opet kosta. Zna Alex u sta bi se upustio ali trenutno je situacija da ima auto koji ima i nije bas pozeljno da se upust au celu pricu. Mislim on sam mora sve da odluci i kako kaze na mestu je

Comment

• Alex-bgd
            CBC Senator
            • 27.03.2005
            • 270
            • Beograd

Samo da skratim ovo,Moj auto ima vec dve pumpe za gorivo ciji kapacitet prevazilazi potrebe ovog motora a sto se tice rampi ili to vodova za dizne i gorivo to spada u hardver i to ce mi biti zadovoljstvo da sam napravim i ne predstavlja ni trunku problema u ovoj prici...To mi nije ama bas nikakav problem i to je posao od dva dana...Ja motor u svakom slucaju moram da izvadim da bih skinuo usisnu granu i mogu da je prepravim bez problema...Evo kako to izgleda otprilike...

A sve vezano za gore pomentuu temu ljudi odavno vec uradili ( doduse za nekih tricavih 10000 dolara)...Pogledajte dobro ovaj sajt pa cete videti ozbiljnost poduhvata...

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Iskreno, ne vidim sta ovde kosta 10.000$ i sta je tu toliki problem da se uradi, niti sta je od svega ovoga (osim ECU-a) skuplje od 100-ak EUR po komadu, odnosno plafon 700-800 EUR. Dizne, step motor i coil pack su otprilike najskuplji, ostalo je maltene sitna boranija. Iskreno, ja sam na ovoj mojoj igracki od motora imao makar 3x vise modifikacija oko periferije (van samog motora) nego sto je ovde navedeno, maltene sve u "prirucnoj" radinosti. Ali OK, tvoj auto, tvoja odluka, ne zelim da ocenjujem pausalno ili pravim odluke koje nisu moje. Mislim da je podesavanje i nabavka ECU-a u celoj prici najveci problem, a i on je lako resiv makar sada, tako da sto se mene tice, ova konverzija (makar po obimu posla i nekoj ceni koju ja imam u glavi) je sasvim prihvatljiva varijanta.

Kako god bude, srecno
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Pa i po meni je svakako prihvatljiva. Za dodatnih nek je i 5000EU dovodis auto da mozes da se igras do extrema 650-800KS.
                To je svakako dzab dzabe. To nema nigde. Tuning kuce naplacuju takve konverzije po 100k .
                To je ono sto se prica...pa ne vidim sta tu toliko kosta. Naravno mi koji se bavimo tim stvarima i upuceni smo u to ne vidimo niti bi smo ikada dali tolike pare za to.
                Dok jednom ljubitelju supercars-a a ne poznavaocu materije koji je vec dao 200K za nov auto od 500KS nije strano da da jos 50-100k za +300-400KS.
                Izgleda da se Alex polako opusta
                Ali svakako mi se svidjaju ovi njihovi portovi sa heat riser-ima i rail-om

PS: Zoran ce sam da odluci da li ce da ide na Titov rodjendan ili nece.

Comment

• Alex-bgd
                  CBC Senator
                  • 27.03.2005
                  • 270
                  • Beograd

Videcemo sta cu na kraju odluciti,uglavnom trenutno mi je primarna stvar odabir prave turbine ali sam tu u velikom problemu posto su svi garet gtr bb serije sa vodenim hladjenjem...A ja vozim vazdusaru...Pa onda hladnjak,creva,pa neka pumpa da sve to gura,pa neki time switch da to sve zadrzava u radu par minutaposle gasenja....
                  Vidim ja da je ovo vencanica...Hobi za ceo zivot...

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Vodena pumpa sa VR6 je 12V za restheat cooling, hlanjak je najmanji poroblem, svi Motorsport ECU sistemi imaju upravljanje sa par extra kanala za takve stvari.

Sve se to da resiti, a ovo zadnje sto si rekao da je vencanje, jeste
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• Alex-bgd
                      CBC Senator
                      • 27.03.2005
                      • 270
                      • Beograd

Zena ce da me ostavi....definitivno
                      Kaze da se preselim u garazu i da uzivam...

Comment

• BOOST
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Zar si ti jos na prvoj

Ja sam na trecoj
                        move your mind

Comment

• Alex-bgd
                          CBC Senator
                          • 27.03.2005
                          • 270
                          • Beograd

Alal ti vera...Ti znas zasta zivis
                          Sutra idem da probam jedan auto sa aftermarket ubrizgavanjem, da vidim kako to radi...

Comment

• BOOST
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

nekad znao sad samo zivim
                            move your mind

Comment

• *Egon*
                              CBC Senator XXL
                              • 31.12.2004
                              • 1232
                              • Beograd, Dorcol, N 44

Alex, pazi bigamija je kod nas kaznjiva, znaci opredeli se za jednu
                              Garaza
                              1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• Alex-bgd
                                CBC Senator
                                • 27.03.2005
                                • 270
                                • Beograd

Pa to je bar lak izbor,odoh u garazu

Comment

Working...