Dihtung

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bane lancer
    CBC Član
    • 26.05.2009
    • 27
    • N.Beograd

Dihtung

vec duze vreme trazim nekog ko pravi dihtunge glave,samo sto mnogi prave azbestne za n/a motore, pame zanima da li
    je neko pravio metalni dihtung za smanjenje kompresije ako neko jeste moze da mi preporuci nekog ko zna da radi.HVALA
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Dihtung

Meni je svojevremeno(pre 12-ak godina) to napravio neki lik u Mladenovcu.........broj nemam jer ga je ustvari kontaktirao vlasnik vozila opet preko nekog iz Jugoazbesta..........a od kog materjala bi ga pravio i imaš li uzorak?.....pozdrav!

Comment

• bane lancer
      CBC Član
      • 26.05.2009
      • 27
      • N.Beograd

Imam u rezervi novi fabricki za N/A pa bi po njemu da se napravi metalni deblji jedno 3-4mm sa 9.5:1 da se spusti na 8:1 i naravno duzi srafovi za toliko

Comment

• Vidan KV
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2007
        • 432
        • Kraljevo

Od kog materjala?......u KV postoji firma koja ima jako moćan laser za rezanje svega i svačega.Meni su pravili neke dihtunge od bakarnog lima....problem je što je radni sat poprilično skup plus je potrebno izraditi soft po kome laser i reže......pozdrav!

Comment

• Gumetina
          Banovan
          • 12.12.2004
          • 1082
          • Novi Sad

Od firmi koje rade diftunge slaba vajda, slab materijal, ako se napravi deb'o diktung, spresuje se, mora da se doteze, izduva ga, probao nekoliko puta....

preporuka:

nadji troslojni ili petoslojni aftermarket diftung za tvoj motor i onda na laseru ili waterjet-u iseces centralni deo koji je u stvari ravan lim, od nekog kvalitetnog prohroma, i problem resen.

U suprotnom jedina varijanta koja pije vodu je 2 diktunga a izmedju ista ona ploca gore pomenuta....

koliko mm treba da se ukrade ?

Comment

• bane lancer
            CBC Član
            • 26.05.2009
            • 27
            • N.Beograd

to sam i mislio da uradim samo neznam koliko je to dugotrajno resenje? za water jet u jeep comercu mi isto traze nacrt sa kotama u auto cad-u na cd-u ili na flash-u. i nemodu da prave otvore ispod 30mmsto znaci da mogu samo da izrezu otvore
            za klipove.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Prvo razmisli hoces li 3 ili 3-4mm deblji dihtung, posto debljina dihtunga nije nesto sto se odokativnom metodom moze odrediti. 0,5mm moze biti povelika razlika, a kamoli par mm gore-dole.

Drugo, samo metalna ploca, fiksna, od cega god, mozda drzi da je pritisak ne izbije, ali ako se motor konstrukcijski uvija ima da probije od toga, osim ako se ne stegne na mrtvo, a i tu se opet postavlja pitanje kakvi srafovi i koliko glava trpi takvo materetiranje. Ti metalni dihtunzi se odavno ne rade od cistom prohroma ili cega god, ili ide bakar sa metalnim prstenovanjem glave i/ili bloka, ili bimetalni alu-bakarni dihtung.

Trece, receno je vec, ili water cutter ili laser. Pusti cutter u jeep commercu, treba ti neki manji i precizniji, a laser ce jos biti najbolje resenje.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ///M_Power
                CBC Senator XXL
                • 05.05.2008
                • 335
                • Beograd - Minhen

Daj malo vise informacija o motoru i projektu... i kolika ulaganja si planirao? U kojoj si fazi sada i sta imas, a sta ostaje da se uradi?
                Po meni to pravljenje dihtunga kod nas nije bas najbolja varijanta...
                Od onoga sto mi odmah pada na pamet je na primer Cometic Gasket koji rade i dihtunge po nacrtu i mozes naruciti i samo jedan komad...

Cometic Gasket supplies hi-performance gaskets for a variety of motorsports markets: ATV, Drag Race, Domestic Automotive, Harley-Davidson®, MX/Dirt, Off-Road, PWC, Road Race, Snowmobile, Sport Compact and Street.

Comment

• Vidan KV
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2007
                  • 432
                  • Kraljevo

Nije li malo pretenciozno praviti i naručivati dihtung iz Ohaja?.....mogu da zamislim koliko to košta........

Comment

• ///M_Power
                    CBC Senator XXL
                    • 05.05.2008
                    • 335
                    • Beograd - Minhen

Ne znam da li je skupo... ali pretpostavljam da je cena uobicajena za dihtunge tog kvaliteta... mozda 200-250 E... ?
                    Da li je pretenciozno... pa po meni je pretenciozno ako neko kaze da moze kod nas da mu uradi takav isti dihtung za mnogo manje novca... ne znam, voleo bih da gresim.

Comment

• Vidan KV
                      CBC Senator XXL
                      • 24.10.2007
                      • 432
                      • Kraljevo

.........pa slušaj ...vredi probati.........meni su pravili dihtunge(doduše nisu bili za glavu motora) od bakarnog lima.......laser je LVD-ov,jedini u regionu.Problem je,jedino,zaustaviti takvu mašinčinu zbog sitnice.......ko voli nek izvoli....il pravac Ohio

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

Upadoh i ja u ovu diskusiju,ali sta bi bilo da mi za toliko mm skratimo klipove a dihtung ostane fabricki?

Comment

• ///M_Power
                          CBC Senator XXL
                          • 05.05.2008
                          • 335
                          • Beograd - Minhen

Ovde se pominju 3-4mm... ne znam bas da li je pametno dirati klipove.

Comment

• TECA
                            CBC Senator XXL
                            • 14.10.2007
                            • 2355
                            • Oz

Zbog cega?

Comment

• bane lancer
                              CBC Član
                              • 26.05.2009
                              • 27
                              • N.Beograd

chelo klipa debelo je oko 6mm pa ih ne bih dubio-razbusivao niti sekao klipnjace i vario nego najlaksi moguci nacin zamena dihtunga.Nasoa sam jedan sajt za dihtunge ima dosta predloga za smanjenje kompresije ,evo ga link
                              http://www.ferriday.co.uk/cnc/decompres ... ates.shtml Bice tabla aluminijuma zaljene debljine i busilica i ostale djakonije i igranka do zore.

Comment

Working...
                              X