Motor i transmisija/donori

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kobacbobac
    CBC Senator
    • 21.12.2006
    • 229
    • bg. sremcica

@ zero cool

pa ovak bmw napred mc ferson siera isto ,pozadi nezavisno vesanje isto ili ti jako slicno i na bmw/eu i na sieri .....

motro iz bmwea odlican daleko ispred forda ...znaci bmw osim ako razlika
    u ceni nije problem

napred mc ferson mozes da preradis sa pecurkom i da dobijes gore prihvat za gornje rame

jedino neznam kako je kod vas za atest to prvo proveri pa onda prepravljaj ....u svakom slucaju bmw bi bio moj izbor

Comment

• g60
      CBC Senator XXL
      • 20.10.2006
      • 1011
      • Vrachar je majka ;)

Drugar je imao tog bmw 1.8 is 90 godiste... 140 ks i isao je djavolski dobro, kao leteci mrtvacki sanduk... Srkao je ulje, gutao benzin... A izgledao je kao nov na 200 tkm... Mogu da zamislim kako bi bilo u S7 od 600 kg

Koliko se ja secam, bmw ima problem sa onim gumenim spojkama izmedju kardana koje su fush nove kad se kupe. To ne mora da znachi u cro. Drugar ih je stalno menjao... Jedino je malo duze vozio polovne. On je u principu kidao auto tako da e to diskutabilno...

Ford je definitivno laksi za adaptaciju... stari fordovi.. . Za koga cu se i ja uhvatiti danas/sutra kad krenem. Ako budem imao jednog dana pretenzije ka jacem...

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

... Udahnuces duboko i procice te
        ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• g60
          CBC Senator XXL
          • 20.10.2006
          • 1011
          • Vrachar je majka ;)

Imam ono sranje u garazi, nikako da ga izbacim

Comment

• Zero Cool
            CBC Početnik
            • 03.09.2007
            • 8
            • Medimurje, Croatia

Originally posted by kobacbobac
            @ zero cool

pa ovak bmw napred mc ferson siera isto ,pozadi nezavisno vesanje isto ili ti jako slicno i na bmw/eu i na sieri .....

motro iz bmwea odlican daleko ispred forda ...znaci bmw osim ako razlika
            u ceni nije problem

napred mc ferson mozes da preradis sa pecurkom i da dobijes gore prihvat za gornje rame

jedino neznam kako je kod vas za atest to prvo proveri pa onda prepravljaj ....u svakom slucaju bmw bi bio moj izbor

sorry, molim te objasni mi sta je to "pecurka" neznam bas tecno da govorim srpski. Ili s kojeg modela auta nam je najpametnije da uzmemo glavchinu a da netrebamo da ista preradjujemo?

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Pecurka je gljiva ...

Comment

• Van
                CBC Senator XXL
                • 16.02.2007
                • 1425
                • Nbgd

Ko sto rece starac pecurka = gljiva . Moj hrvatski je isto toliko dobar koliko i tvoj srpski , posto se savrseno razumemo . E sada sta je gljiva ( ova mehanicka ) ? Kod Mc Pherison vesanja moras da izbacis telo amortizera i gurnes neku cep sa rupom za gornju kuglu . Taj cep englezi zovu pecurka ( gljiva ) , pa kud svi turci tud i mali Mujo , i mi to tako zovemo , samo prevedeno .
                Nosas prednjeg tocka , ford varijanta : No 1 taunus , No 2 sierra ( sa gljivom ) ....
                Fiat varijanta : lada , alfa gulietta , 131 ? , 132 ?
                Ostala donori : nemam pojma , nisam ni istrazivao
                ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• srdjan_p
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2004
                  • 1915
                  • ZR

Stvarno jel bi mogao da se metne transaxle sa 75 ice? One od 2 soma kubika i vise imaju fabricki LSD... A i njeni motori su mamojebi...

Comment

• Dutchman
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 741
                    • Vracar centar sveta

lako se od Ladine osovine pravi shper , to je najmanji problem ...
                    Prevelika slika u potpisu!

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Vec smo diskutovali o tome...Alfin menjac je pozadi i time bi morala da se pravi gimnastika oko balansa koji bi bio narusen... A i ti Alfini transaxle menjaci nisu bas neki...

Comment

• mirdza
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2005
                        • 2437
                        • Katowice (PL) / Banja Luka
                        • AGP / W126

Ne znam koliko je ta opcija dostupna u SRB (ali mislim da nije uopste...) - u PL cesto rade Lotus 7 na bazi Polonez-a Naime, postojala je serija sa Roverovim motorom 1.4 16V 103KS (kao kod mene). Kod K-engine lako se prelazi na vecu kubikazu (1.6 , 1.8) zbog modularne gradnje. Veliki plus toga motora je njegova masa - 85kg a sa mjenjacem oko 105kg !!!
                        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• g60
                          CBC Senator XXL
                          • 20.10.2006
                          • 1011
                          • Vrachar je majka ;)

I ja sam o njemu razmisljao... Fiat 125 pl jel tako beshe nekad?
                          Jednom sam prolazio na novom berogradu pored jednog koga su ljudi cerupali ( nekoliko godina je tada bio star 93 godine)
                          I sokirao sam se kada sam video da akrep od automobila ima pozadi diskove

kazi mi mirdza, jel taj motor od aluminijuma kad je toliko lagan?

Ne verujem da je ostao trag od njih u srbiji.. . Jel taj tvoj imao direktno ubrizgavanje?

Pozz

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Koga interesuje donor - na pocetku (ili na kraju) Juznog bulevara, kod ugla sa Nebojsinom ulicom stoji Fiat 131 u pocetnom stanju raspadanja, ali jos uvek je ceo i moze da se iskoristi. Ne pomera se mesecima.

Comment

• kobacbobac
                              CBC Senator
                              • 21.12.2006
                              • 229
                              • bg. sremcica

ako je bordo metalik ja sam ga gledao auto je totalni truleks , kocnice blokirale a motor totalni dres i stoji vise od 4 godine to kaze vlasnik

Comment

• g60
                                CBC Senator XXL
                                • 20.10.2006
                                • 1011
                                • Vrachar je majka ;)

Misish lada

Comment

Working...
                                X