Jedan godisnji odmor ovoga leta je kod mene trzio neverovatan obim chishcenja , ne samo injektora vec CELOG sistema.
Ja znam kroz chega sam proshao zadnjih 10-ak dana trazeci greshke svugde drugo al nikako tamo gde su stvarno i bile
Verovah da je sve OK sa benzinom, no.... long storry
Ja znam kroz chega sam proshao zadnjih 10-ak dana trazeci greshke svugde drugo al nikako tamo gde su stvarno i bile
Verovah da je sve OK sa benzinom, no.... long storry
Samo iznosimo i razmenjujemo svoja iskustva, nema potrebe za povishenim tonom...
Chini mi se i da je diskusija o domacem gorivu vec "prezhvakana" u drugoj temi... Chinjenica (ili moje lichno uverenje potkrepljeno iskustvom ovde i "napolje") je da je nashe gorivo loshije (nizhe oktanske vrednosti, sa povishenim stepenom zaprljanosti, mehanichkim chesticama ili hemijskim supstancama, svejedno...) nego ono iz EU. Sa druge strane, automobili razlichitih proizvodjacha, ili josh bitnije razlichitih tehnichkih i tehnoloshkih izvedbi i konstrukcionih reshenja celokupnog injection sistema i motora uopshte, razlichito reaguju na (ne)kvalitet goriva. Sistem za dovod goriva, pumpa i injectori razlichitih modela imaju manju ili vecu toleranciju na odstupanje kvaliteta ili stepena chistoce goriva, narochito obzirom na zaprljanost neorganskim jedinjenima i mehanichkim chesticama, pa ce tako razlichito i reagovati. Mozhda su automobili u vashem sluchaju mogli da funcionishu i sa zaprljanim diznama i celokupnim sistemom, ali XR2i nije trpela takve okolnosti, i sve i da si je terao k'o Bog djavola nije htela da ide.
Comment