1,9 TDI budženje.....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Ovaj moj drug, koji ima taksi službu("Oktavija taxi") zasnovanu isključivo na ovim vozilima je toliko zadovoljan sa učinkom Škode da je potpuno izbacio iz upotrebe Reno Megan koji je takodje pokušao da koristi za taxi i sva nabavljena vozila ovog tipa dao bivšoj ženi.On tvrdi (ako laže, sebe laže) da mu je već nekoliko vozila prešlo preko 400000 km.Moje lično zapažanje je da je drugi moj prijatelj inače Slovenac sa svojom Oktavijom, motor 1,8T prešao 460000 km i prodao je pre par meseci liku koji je normalno nastavio da je koristi.Naravno, redovni servisi, top ulje, a vozio je više sa našim nego njihovim gorivom!Napominjem da lik redovno drži tempo od malte ne 200 km/h od BGD do LJ!U jednoj takvoj turi sam lično učestvovao! Inače pošto koristim tri auta, glavni auto(u ovom slučaju Škoda) vozi se isključivo na otvorenom putu i to za putovanje za odmor i one vikend ture, tipa, Zlatibor, Vr. Banja i sl....
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• bojan
      CBC Senator
      • 29.08.2005
      • 232
      • novi beograd

od pocetka pa do kraja teme barem dva puta sam menjao misljenje za menjanje tog EGR ventila ali sam sada jos vise zbunjeniji nego pre i na kraju mi se cini da ce ostati onako kako jeste.ako moze malo pojasnjenja oko stetnosti menjanja EGR ventila?kako utice na rad motora?
      A sto se tice katalizatora cini mi se da se svi slazu da ga treba skidati pa ce tako biti i sa mojim najverovatnije.

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Dilema oko EGR-a je jednostavna, da li smeće bacati u kantu za smeće ili ga vraćati u kuću!Katalizator nam nikad nije ni trebao!Samo nam zamazuju oči i uzimaju pare!

Comment

• Boki Ar
          CBC Senator XXL
          • 11.11.2004
          • 2827
          • Aranđelovac
          • Vektra

TDI

@ Tetak... prvo ćemo posle , zatim dolazi i na kraju a žene će da a mi i to je to!
          Pozdrav!
          BP

Comment

• bojan
            CBC Senator
            • 29.08.2005
            • 232
            • novi beograd

Hoce li neko da kupi katalizator za golfa?
            Sto se mene tice ja bih smece bacao u kantu ali ako je moda da se baca po kuci i ja cu
            jel moze jos malo pojasnjenja oko EGR-a?

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

EGR

Može..iskrojiš pun "dihtung" i zatvoriš ga da ne EGR-iše i
              Pozzzzzz
              BP

Comment

• Davor
                CBC Senator XXL
                • 02.03.2005
                • 498
                • Novi Sad

Originally posted by TETAK
                Ovaj moj drug, koji ima taksi službu("Oktavija taxi") zasnovanu isključivo na ovim vozilima je toliko zadovoljan sa učinkom Škode da je potpuno izbacio iz upotrebe Reno Megan koji je takodje pokušao da koristi za taxi i sva nabavljena vozila ovog tipa dao bivšoj ženi.On tvrdi (ako laže, sebe laže) da mu je već nekoliko vozila prešlo preko 400000 km.Moje lično zapažanje je da je drugi moj prijatelj inače Slovenac sa svojom Oktavijom, motor 1,8T prešao 460000 km i prodao je pre par meseci liku koji je normalno nastavio da je koristi.Naravno, redovni servisi, top ulje, a vozio je više sa našim nego njihovim gorivom!Napominjem da lik redovno drži tempo od malte ne 200 km/h od BGD do LJ!U jednoj takvoj turi sam lično učestvovao! Inače pošto koristim tri auta, glavni auto(u ovom slučaju Škoda) vozi se isključivo na otvorenom putu i to za putovanje za odmor i one vikend ture, tipa, Zlatibor, Vr. Banja i sl....
                Odluci sta mislis da je najbolje za tvoj auto,ali bih te posavetovao samo malo da se raspitas koliko bi te kostala bilo koja popravka ako se ista pokvari na motoru(tipa remont Bosch pumpe,protokomer,turbina)samo okvirno da znas.To jesu jako ekonomicni motori ali i veoma skupi tako da svaki vid "budzenja" je jako veliki rizik jer ipak taj auto ima oko 1400kg i sta god da radis sa tim motorom ne moze ici bog zna kako.
                Skoro svaki majstor u servisu ce ti reci da je 1.9tdi motor jako slab za toliki auto pa ovi sa i,di crveno su opet elasticniji ali opet manje trajniji od obicnih tdi motora.U audiju onaj 2.5tdi je sasvim zadovoljavajuci za tu klasu auta.

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

He,he,he....Bojane pusti modu i gledaj da ti mašina što lepše diše!Ja sutra ako Bog da idem kod čika Doktora gde ćemo naširoko da izanaliziramo temu i da se sa zaključkom pojavimo na temi!Izdrži....

Comment

• civi
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1492
                    • Pozarevac

Svanulo je jutro......... mi cekamo docin izvestaj
                    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Re: EGR

Originally posted by Dr Boca
                      Može..iskrojiš pun "dihtung" i zatvoriš ga da ne EGR-iše i
                      Pozzzzzz
                      BP
                      Vec je najmanje 10 puta receno da se iskopcavanje EGR-a moze raditi na benzincu gde i nema neku preterano veliku funkciju osim ekoloske, medjutim na dizelu to nije preporucljivo raditi jer EGR pomaze ciklusu sagorevanja u dizelu i njegovo iskopcavanje dovelo bi do vise stete nego koristi.
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Boki Ar
                        CBC Senator XXL
                        • 11.11.2004
                        • 2827
                        • Aranđelovac
                        • Vektra

TDI

@ bio Tetak...Škoda je perfektna,tako da EGR nismo blindirali neko samo programski malo "pritvorili" smanjili mu "rate".
                        Probali,auto ide "mekše" veli on...i ostavili na toj vrednosti koju smo zadali.
                        Sad,čekamo njega da okači slike...

Pozdrav svima!
                        BP

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Bili smo bili i kaficu pili!!!!

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

E, onda smo malo radili!

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

Utvrdili smo ovo!

Comment

• Boki Ar
                                CBC Senator XXL
                                • 11.11.2004
                                • 2827
                                • Aranđelovac
                                • Vektra

TDI

Kad pre,auuuuuu..SVAKA ČAST Tetak... svarno si "oštar" na tastaturi...
                                Majke ti ,jesi ovo slao nekako "usput" tokom vožnje...?
                                Super,daj one "screen shotove" ako može,please...
                                Pozdrav!
                                BP
                                *************ps.ok vidim "dolaze" slike...ALAL VERA za ažurnost

Comment

Working...
                                X