Kakva su Q8 ulja?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Aditivi su labilni na atmosferske parametre.
    Ukoliko je hermetichki zachepljeno nema nikakvih problema.

Kad se otvori flasha stara 5 godina ukoliko je doslo do reakcije usled loseg zaptivanja primeti se po boji razika. I po konsistenciji.
    Obichno to malo vazduha koje se nalazi u pakovanju odreaguje u roku od mesec do dva i posle je stabilno u flashi.
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Dobro bre Boost, znaci ulje je vecita stvar....?!?!

Mozda u nekoj limenoj kutiji, ali je kvalitetan materijal, ali u plastici.... Nikako!!!!

Polipropilen, polietilen bilo hi ili lo density imaju vreme za koje se raspadaju... pa dolazi do reakcije sa sadrzinom.... I sta onda, da sipam ulje sa plastikom...
      Dobro, mozda ja preuvelicavam, ali ako je ulje otstojalo vec, onda je bolje iz metalnih buradi!!!!!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Ulje nije vechna stvar, sve zavisi od skladishtenja i uslova.

Zato rekoh da se VIDI. Staro ulje je "slinavo" ukoliko je balans aditiva razbijen.

Neretko na benzinskim pumpama u Nemachkoj i Svedskoj, ako sam morao da uzmimam ulje nailazio sam redovno na ulja koja su starija od 2-3 godine.. nikad problema ... druga je stvar sto ste vi navikli na ulja iz domace radinosti pa sumnjate u sve .
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Svako neka sipa sta misli, ali stvar je u tome da sve ima svoj rok i treba pogledati sta proizvodjac propisuje i da li su postovani uslovi skladistenja!!!!

Sve drugo su prazne price!!!

Pitajte M-power-a sta ima u ponudi!!!!!

Comment

• Q8oils
            CBC Veteran
            • 21.03.2006
            • 131
            • Vojvodina

BOOTS

To im ja objasnjavam ali nikako da shvate.

Pa sam si se uverio u kvalitet, koliko je SAAB presao sa tim uljem.

Ovde neko mesa babe,zabe i ostalo.

Kakva hemja,plastika,burad,lim i ostalo.
            Poenta je u original ambalazi i adekvatni uslovi skladistenja - onda ne brigaj.
            Potpis nije po pravilima foruma.

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Mislim da nema svrhe pricati.....

Koliki je rok trajanja Q8 ulja?!

Comment

• Q8oils
                CBC Veteran
                • 21.03.2006
                • 131
                • Vojvodina

Rok trajanja ulja je dug - najmanje 5 god.
                A ko izbacuje ROK TRAJANJA ulja - ja nisam jos video.

Ulje koje nije dobro (pokvareno) lici na slince i golim okom se vidi.

Tako da samo analiza posle 6-7 god. pokazuje da li ulje valja ili ne.

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

moje iskustvo-
                  pretresao pre par godina podrum i nasao 2 kantice ulja od po 2 litra.
                  malo zardjale spolja pri dnu sto nije ni cudno...
                  jer je kantica iz 1960i neke godine.
                  originalno FoMoCo (Ford) ulje kupljeno za nekadasnji Taunus 12M koji smo imali (otac) pre mnogo godina.
                  otvorio ulje, i dalje je bilo na izgled sasvim ok, ni u cemu se ne razlikuje osim sto je prilicno gusto za danasnje pojmove.

ja sam ga iskoristio za podmazivanje lanca bicikla, i desetine drugih slicnih potreba.

u motor nisam mogao da sipam, viskozitet ne odgovara a i ulje je monogradno.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• kilson
                    Moderator
                    • 09.10.2004
                    • 3216
                    • NoviBGD
                    • AR 75 GT

Dear sir,

The shelf life of lubricants in warm climates, like in Africa, is 2 years.

Exceptions are soluble oils and greases, which should be used within 6 months of manufacture.

In moderate climates, like Europe (e.g. Belgrade), the shelf life of lubricants is max. 5 years if stored indoors in tightly closed containers and not exposed to heat or direct sun light. Exceptions are soluble oils and greases, which should be used within 12 months of manufacture.

Therefore it should be no problem to use the Q8 Formula F1 10W-50 produced in 2002, if stored like I mentioned above.

Kind Regards,

Mark Hensen
                    Kuwait Petroleum International Lubricants
                    Dipl.-Ing. / Export Sales Manager
                    ....
                    ....
                    E sad je pitanje:
                    1. ODAKLE je uvezheno ulje?
                    2. Da li je skladishteno po PS-u pre uvoza i gde se nalazilo (na kom kontinentu)?
                    3. Da li je skladishteno kako treba po uvozu?
                    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Q8oils
                      CBC Veteran
                      • 21.03.2006
                      • 131
                      • Vojvodina

!!!

Ulje stize iz Belgije.
                      I po PS-u skladisteno.
                      Tako da zavrsavam ovu pricu.
                      A posle 5 god. samo analiza pokazuje ISPRAVNOST ULJA.

Comment

• Nenad
                        CBC Senator XXL
                        • 06.01.2005
                        • 1364
                        • BBgd/Mow

Mislim da ima malo preterivanja sa svih strana i cak zamena teza.
                        Svako ulje od vodecih brendova je OK i u civilnoj varijanti ce odraditi posao 100% cak i nasa ulja mogu da zadovolje vecinu potreba.
                        Pricati o tome da li je bolji Castrol,Shell,Mobil1,Q8 ili Motul je bespredmetno. Svi oni koriste +\-prakticno istu tehnologiju i iste aditive.

BTW, neki testovi pokazuju da je M1 0-40 najbolje za izvlacenje performansi iz auta,imam negde kuci tablicu sa testa, kada se vratim sa sluzbenog mogu da je postujem ako je to uopste vazno s'obzirom na mladost vecine nasih vozila.
                        Boost or bust...

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Originally posted by Nenad
                          Pricati o tome da li je bolji Castrol,Shell,Mobil1,Q8 ili Motul je bespredmetno. Svi oni koriste +\-prakticno istu tehnologiju i iste aditive.
                          Da, svi navedeni osim Motula i Red Line-a koji su ipak malkice drugaciji, odnosno za razliku od svih ostalih ulja, bazirani su iskljucivno na poly-ol ester bazi.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Nenad
                            CBC Senator XXL
                            • 06.01.2005
                            • 1364
                            • BBgd/Mow

Re: !!!

Sto se tice roka trajanja-i to zavisi sta je napisano- "best before" ili "expiry date", velika je razlika izmedju ove dve izjave na pakova nju bilo cega.
                            Boost or bust...

Comment

• Nenad
                              CBC Senator XXL
                              • 06.01.2005
                              • 1364
                              • BBgd/Mow

Originally posted by 206
                              Originally posted by Nenad
                              Da, svi navedeni osim Motula koji je ipak malkice drugaciji.
                              Ne moras da mi verujes na rec naravno ali svi su isti- i svako od njih moze da izbaci jedan vanserijski proizvod. Sestra mi je godinama bila glavni tehnolog a poslednjih godina i direktor proizvodnje u Rafineriji Beograd a ujak proveo 20ak godina u JP kao generalni i predsednik SDa tako da sam se nasvadjao sa njima kako su strana ulja mnoogo bolja od nasih pa posle video tehnicke podatke skoro svih nama navedenih ulja i nasih, pa mij je nesto postalo jasnije.
                              Sto se tice Motula oni i danas mnogo vise iskustva i rada imaju u motociklizmu cem u automobilizmu.

Sve sto se prodaje u radnji iza ugla je namenjeno masi i prakticno je isto-nikakav elitizam. Razlika u ceni je izmedju ostalog povracaj novca ulozenog u reklamu .

Da li neko stvarno misli da je Nike majca prizvedena u Kini ili na Tajvanu bolja od recimo nikom poznat brend Sprandi koji je takodje tamo proizveden, cak stavise na istim fabrikama i istim materijalima ali kosta 50-70% jeftinije.
                              Najk ce recimo ove godine uloziti oko 450 miliona $ samo za "dzeparac" sportistima indivuduama (Tajger Vuds i sl.)koji su na njegovoj listi, a gde je novac za samu reklamu,klubove, drzavne timove? misite da to oni sami placaju? To mi placamo patike u maloprodaji 200 Eura koje, veletrgovac dobije za +/-80 a sam ih je kupio od Najka za 20ak koji ih je proizveo za 3-5 eura.
                              Boost or bust...

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Uopste nisam tvrdio da je ijedno strano ulje bolje od nekih nasih, javno cu da stavim glavu na panj da su Modricina ulja isto toliko dobra ako ne i bolja od 99% stranih ulja koja se ovde valjaju. Veruj mi na rec, kao najvecem potrosacu Modricinih ulja s kojim rafinerija radi savrseno mi je jasno i vrlo dobro i do u detalje poznato kakvo oni ulje rade, kakvo radi Rafinerija beograd, a kakvo, recimo Shell ili Valvoline za istu namenu za koju ga ja koristim. Ili sto bi rekli, "you're barking up a wrong tree" Tako da mi je, iskreno, svaka prica i rasprava da je Q8 koji je, na primer, bolji od Shella koji je bolji od Castrola koji je bolji od Modrice, i tako dalje - zaista smesna, jer nema veze sa vezom.

Ne razumem sta mislis pod ovom da Motul ima vise iskustva u motociklizmu...pa? Cinjenica je da oni i Red Line rade iskljucivo ulja kompletno na poly-ol ester bazi, oni i niko drugi, i cinjenica je da je poly-ol kao lubrikant daleko superiorniji nego baza ostalih, normalnih, ulja. Dakle Red Line i Motul na jednu stranu, sve ostalo na drugu.
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X