sva ulja ispod gradacije 10w su uglavnom sinteticka....
Edit 023: Ne citiraj text direktno iznad posta
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
mareste imaginea
Denumire: MOBIL SUPER FE SPECIAL 5W-30
Produs: Mobil
Categorie: Uleiuri de motor pentru vehicule de pasageri1
?DESCRIERE
Ulei de motor semisintetic de inalta performanta, cu grad inalt de stabilitate la forfecare, pentru motoare diesel si pe benzina.
Creat special pentru vehiculele FORD.
?CARACTERISTICI
GRAD SAE:5W-30
API SL
ACEA: A1/B1
FORD WSS M2C
913-A/913-B
jeste polusintetika
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Tak Mobil nepostoji ovde kod mene i ako ga nema ovde na trzistu , nevazi se
Stvarno mi se gade gadovi koji sa marketinshkim trikovima prodaju mu-da za bubrege .. kao da ste nepismeni i da za bolje neznate..
Mobil SUOER ****R SPECIJAL EXCELENT DIJAMANT ONE 5W30
Bash lepo zvuchi aaa? Oce neko da kupi jedno 10.000L , dajem jeftino
Sta hoces da kazes, da ovo ulje ne valja? Nisam ja izmislio upotrebu istog, sipaju ga Mazda ovlascenom servisu! A stvarno ne znam zasto koriste bas njega.
Ocu da kazem, da da bi jedno kvalitetno ulje, a najjeftinija su u USA doslo na trziste kod Vas da cena istog mora da se bar utrostruchi.
Da li valja ili nevalja, hm..kako da ja dam odgovor odavde?
Mozda je i bolje od ulja za zapad za motore koji se voze sa minimalnom kolicinom sumpora u benzinu.
Kod vas ima puno vlage i sumpora, prosudi sam sta se desava u karteru kad se to 2 skupi u jedno?
Samo kazem da zasigurno da Istok iz nekog razloga ima drugi tip ulja, da li je ekonomija, u sta sumnjam da jeste, na ustrb kvaliteta a idziv kvantiteta u pitanju pstaje da se vidi.
Kako god , i dalje stoji ona jasna CHINJENICA.
NEPOSTOJI LOSHE I DOBRO ULJE
POSTOJI PRLJAVO I CHISTO.
Proudi sam o chemu se radi...
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Ko iole poznaje API i ACEU za to ulje 5w30 Mobil
A1/B1 i Ford 912 A 913 A 913 B
ONO JE SAMO ZA Forda radjeno zato sam i hteo da znam njegove
karakteristike.
Ulje(PREPORUCENO) obavezno za novije Fordove
a BMW
Mercedes
VW
tu specifikaciju nema pa tako da ti iz Mazda "ovlascenog servisa"
sipaju ulje koje se sipa samo u Fordove,
a Fordovi "ovlasceni servisi" kod nas i neznaju da to ulje postoji.
ETO KAKVI SU NAM SERVISI I KOLIKO SMO PISMENI OKO ULJA.
Dakle, nije li Ford nekom veoma nesrecnom okolnoscu vlasnik Mazde!? Koliko god nezeleo takav razvoj situacije moja Mazda 3 tehnicki je vrlo bliska Focusu, verovatno! Iz toga proizilazi da se "strucna " ekipa iz nasih servisa opredelila za nesto sto je za Forda misleci da radi posao i na Mazdi. Jedni koji je na steti sam verovatno ja i ostali kao ja koji tamo servisiraju kola.
Comment