SUPSTANCE KOJE POVECAVAJU VREDNOST BENZINA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kubikaza
    CBC Veteran
    • 01.10.2008
    • 169
    • Nis

Re: SUPSTANCE KOJE POVECAVAJU VREDNOST BENZINA

Mislim da je mnogo 18% ipak je jak dosta,mozda osteti creva i filtere,znaci sta bi moglo da se sipa da ne osteti gumena creva a da koliko toliko se dobije na snazi,neki kazu aceton hemijski za analizu do nekis 5 %,neko kaze etanol.Sta preporucujete za gradski auto kubikaze naprimer izmedju 1.6 i 2.0.
    OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
    http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• Snejk
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2008
      • 704
      • BG

Neki ljudi idu do Vršca (aerodroma) pa tamo kupuju gorivo za klipne avionske motore.. Koliko je to razumno ili efektivno ne znam, ali znam da nije baš jeftino.

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

a sta to moze da osteti filtere kad su od papira a creva za dovod goriva metalna.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Kubikaza
          CBC Veteran
          • 01.10.2008
          • 169
          • Nis

Zverko pa nisu od pocetka do kraja creva metalna,nego izlazi iz rezervoara gumeno pa ide na metalno ispod sasije pa opet na gumeno.Metalne cevi sigurno nece da osteti,ali ne znam za ova gumena creva,doduse mala kolicina ne bi trebalo da smeta,no nebitno to,vise se ovde vodi polemika o tome sta moze da poveca oktansku vrednost benzina za jedan gradski auto a da pri tome ne dodje do bilo kakvog ostecenja nekog dela motora ili sistema za dovod goriva.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

najbezbednije... Octane Booster
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

http://www.pureenergysystems.com/news/2 ... 9_Acetone/

ko im veruje ,nek isposhtuje kolichine i odnos Acetona ( CH3COCH3 )

ni ovi ne preporuchuju tako velike kolichine acetona. otprilike je preporuka 1:640 aceton:benzin (oko 60ml na 40 litara goriva) " Not more than three oz. per 10 gallons." u prevodu : Najvishe 100ml (mililitara) na 40 litara goriva
              ima u textu nesto i za dizele pishe.
              procitajte, prevededite ceo tekst,pa ko voli nek izvoli.

ovde ima i neko testiranje : http://smartgas.net/additive.htm

JA aceton nebih sipao u svoja kola ... a ko sipa ,nek nam javi rezultate
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

JA sam danas sipao 50ml Acetona na oko 45 litra Evrodizela
                napunio do vrha , ko ga shisha ..da vidim el ima razlike..
                na "onom" sajtu kazu da je za dizel najbolje oko 1 do 2 unce na 10 galona .. tako sam i sipao otprilike 50ml na 45 L dizela.
                inache Aceton sam kupio u apoteci..trazio sam izrichito 100% chist . platio sam 65 dinara bochicu od 50ml.
                kad predjem jedno 300km.. itji tju da napunim do vrha na istoj pumpi.. po mogutjstvu na istom pistolju,zbog nagiba i svega ostalog.

Comment

• Kubikaza
                  CBC Veteran
                  • 01.10.2008
                  • 169
                  • Nis

A da li pomaze aceton i dizelu ili samo benzincu,jer gledao to neko?

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

"In a 10-gallon tank of gasoline, use one to three ounces of pure acetone to obtain excellent mileage improvements. In a ten-gallon tank of diesel fuel, use from 1 to 2 ounces of acetone. Performance goes up too."

u prevodu : na 40 litara benzina ide 30ml do najvishe 90ml chistog acetona da bi se dobio najbolji uchinak u smanjenju potroshnje . Na 40 litara Dizela dodati od 30ml do najvishe 60ml chistog acetona. performanse se poboljshavaju takodje.
                    ovo je sa sajta koji sam vetj naveo u gornjem postu
                    :http://www.pureenergysystems.com/new...00069_Acetone/

Comment

• Kubikaza
                      CBC Veteran
                      • 01.10.2008
                      • 169
                      • Nis

Pa citao sam nesto ali nisam sve,dugacak tekst mnogo pa sam na brzaka prelistao,pa nista vidi pa javi sta i kako,jedino nam to ostaje.

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Nekima očigledno nije dosadno

Počeo sam da čitam ovo sa navedenih site-ova ali sam prestao čim sam pročitao na čemu se bazira cela ova teorija. Aceton naime poboljšava predjenu kilometražu po jedinici utrošenog goriva time što potpomaže sagorevanje. A to radi tako što smanjuje površinske napone kapljica goriva koje se nadju u komori za sagorevanje, i na ovaj način motor efikasnije sagoreva gorivo i do 30 %. Problem je medjutim u tome što svaki moderan motor, u tehnički ispravnom stanju, u zoni rada sa radno dostignutom temperaturom, uspešno sagori preko 98 % od goriva ubrizganog u komoru za sagorevanje. Dakle ne pričam o stepenu iskorišćenja toplotnog kapaciteta goriva (koje je daleko manje, naročito kod benzinaca), već o samom procesu sagorevanja goriva ubrizganog kroz dizne u komoru. Tu dakle teško da ima prostora za poboljšanje jer ne vidim kako se to može za 30 % poboljšati nešto što ima procenat uspešnosti od 98 % Ovo naročito važi kod modernih automobila sa preciznim, elektronski kontrolisanim ubrizgavanjem i diznama najnovijih generacija, ali se isto može reći i za bilo koje EFI motore sa naprednijom elektronikom i kontrolisanim procesom sagorevanja (recimo sve koji zadovoljavaju Euro 3 i mladje). Najmodernije motore sa direktnim ubrizgavanjem goriva a naročito diesele sa piezzo brizgaljkama nema smisla ni dovoditi u istu rečenicu sa ovim. Moderna piezzo brizgaljka u pulsu od 0,2 milisekunde ubrizga u komori gorivo u tako fino atomizovanom stanju da je ono praktično u gasovitom a ne tečnom stanju. Veličina (ako se tako može reći) tih kapljica je toli(c)ka da se na jednom milimetru mogu poredjati 15000 tih kapljica. Odnosno, prečnik kapljice goriva tako ubrizgane u komoru iznosi 1/15000 mm. I sad će kao aceton, u tolickim "preporučenim" količinama, da "smanji površinski pritisak" tako praktično atomizovanih kapljica goriva. Genijalno, nema šta

Ljudi ne zamajavajte se. Kao prvo čitate nešta što je pisao ko zna ko i to pre 5, 6 godina, prihvatate tek tako zaključke koje je doneo bez ikakvih laboratorijskih ispitivanja i konkretnih, realnih dokaza, i iza koga ne stoji niko. Kao drugo, na samom sajtu piše:

This information is presented without warranty but as a good faith effort on the part of many people, voluntarily contributing information the best they know it. You take full responsibility yourself for any experimentation you do with your own systems.

Acetone is a powerful solvent that attacks many plastics, and while the majority of car components do seem to be resistant to it, such components are very rarely specifically designed or tested for acetone-resistance and so the theoretical risk is obvious.
                        Dakle kao prvo lepo se svima stavlja do znanja da učešćem u ovom kako doslovno piše eksperimentisanju snose sve posledice koje se mogu dogoditi na njihovim automobilima. Sa druge strane, čudno je da ovo nazivaju eksperimentisanjem a sa druge strane već su izneli te i takve tvrdnje i doneli neke zaključke - kad sam ja išao u školu radilo se obrnutim redosledom

Kao drugo, aceton može da nagriza kao što je pomenuto i plastiku ali i druge materijale u manjoj ili većoj meri. Mnogi rezervoari se kod modernih automobila prave upravo od plastike odnosno termoplastike ili češće od kompozitnih materijala koji u manjoj ili većoj meri mogu da sadrže i pvc. I vi bez problema sipate u rezervoar aceton zato što je neko, negde, napisao na nekom sajtu da to uradite, iako je bio i pored sveg ludila dovoljno pametan da ostavi ono upozorenje da sami snosite sve posledice takvog eksperimentisanja!?

I kao treće, neko je probao i "zaključio" da mu je auto stvarno potrošio dva ili litar goriva manje sa 100 ml acetona u rezervoaru. Pa kad verujete svemu sa interneta imate isto tako i mali milion primera gde su ljudi probali sve i svašta da poboljšaju "mileage" i koristili izmedju ostalog i aceton i - ništa. Pre neki dan čitam post kolege sa foruma, sipao bočicu nekog sredstva za čišćenje dizni i auto se preporodio, troši manje, ide bolje, dobio xy konja, radi mirnije u leru, ubrzava duplo bolje... Takvi "preporodi" kad su dizne u pitanju su mogući ali sa ultrazvučnim čišćenjem istih, ili bar onim tretmanom čišćenja istih u radu sa posebnim sredstvom (Wynn's i slični), u to sam se svojevremeno sa Fiestom XR2i lično uverio. Medjutim da takvo poboljšanje donese bočica od 50 ml koja se sipa u pun rezervoar, i to nakon samo nekih 20 ili 40 prevezenih kilometara, nebitno? Pa to je nerealno, nemoguće, da ne kažem nešta drugo. Ali, placebo efekat je čudo

PS. "It's not the truth, it's what you believe the truth is". Mislite o tome
                        http://www.bmw.tv

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

@Kubikaza a i ostali koji žele da probaju ovo sa Acetonom.NEMOJTE dok ja nejavim,da li mi je auto drastično manje potrošio goriva.Auto je dosada trošio izmedju 6 i 7 litara dizela čisto gradske vožnje.Ako posle predjenih otprilike 300km,potrošnja padne ispod 6 litara.. onda sigurno ima neki efekat.Nemam nameru da testiram više puta jer neznam kako deluje na sve komponente napajanja i ubrizgavanja dizela.( to jest neznam kako deluje na nijednu komponentu )
                          @ Overspeed , sve što si napisao se slažem manje ili više.Ovo sa Acetonom ,me uhvatilo juče kad sam krenuo da napunim rezervoar i jednostavno hteo sam to da uradim.Računam da je to previše mala količina nečega da bi izazvala havariju na jedno sipanje.
                          Ako i budem utvrdio potrošnju manju za naprimer pola litra ili čak i litar(mada da mi pokaže da je potrošio samo 5 litara na 100km čiste gradske vožnje,bi bilo .. WOW ),neverujem da ću ponovo ikada da sipam.jer znam da ušteda od pola pa i celog litra goriva ili u prevodu 100 dinara,nije uopšte vredna rizika kvara ponajpre Bosch pumpe i ostalih delova npajanja i ubrizgavanja goriva.
                          Ali eto.. isteraću tog kera .. a i drugi da dobiju informaciju da tako nešto nesipaju u gorivo.
                          Ponavljam da ovaj auto kad sam ga više puta testirao po principu Čep-Čep nikada nije potrošio manje od 6,5 litara po gradu.
                          I to će da bude reper.

Opet što se tiče Aditiva tipa Wynns za pročišćavanje dizni u pakovanju od 325 ml koje ima da se kupi na pumpama .. e tu nisi u pravu. Jednostavno Nekom pomogne Nekom NE. Član foruma o kome pričaš je preneo svoje iskustvo,on je imao klasično ponašanje automobila kada mu je malo zapušena dizna,sipao je aditiv pomogao mu je.. meni je isti taj aditiv ali za dizele takodje delimično pomogao i to se oseti.Mnogima nije ,jer problem nije bio do dizni,ili su dizne zaprljane na taj način i u toj količini da pomaže samo Jači tretman na wynns mašini za pročišćavanje ili ultra zvučna kadica.
                          Nemože se tek tako nečije iskustvo proglašavati za placebo efekat ili nešto slično,ima i toga često ili ponekad..ali se često koristi i kao izgovor kada neko nemože ili neželi da imalo prihvati tudja iskustva.
                          Kreni od sebe Overspeed .. zamisli da ti auto kod naglog davanja gasa ne prihvati odma,nego osetiš knedlu naprimer.
                          i to se jako oseti,čak osećaju i saputnici da ima cimanja. I onda sipaš nešto i posle dva dana toga uopšte nema.
                          I onda ti nama ovde to saopštiš i mi ti kažemo da je to placebo .. kako bi se ti osećao ?.
                          Kao prvo mi nebi bili u pravu ,jer si se ti uverio da je na tvom autu kod takvog " kvara" pomoglo.
                          Kao drugo, u vazduhu "lebdi" da nepoštujemo tvoju moć rasudjivanja i na neki način vredjamo tvoju inteligenciju.
                          Kao treće , Šta bi ti još mogao da uradiš da nas uveriš da si u pravu ?
                          Što se tiče wynns aditiva,mislim da navedeni primer člana foruma kome je pomoglo...sada ide u drugu krajnost..to jest sipa taj aditiv non-stop..,prvo pravi sebi trošak .. drugo .. verovatno svaki taj aditiv bilo kog proizvodjača ima u sebi neki malo jači Rastvarač .. jer kako bi inače rastvorio+otpušio manje nečistoće i začepljenja.Tako da preterano ispiranje sistema i možda nije dobro .. ja bar nebi to toliko sipao. Eventualno dva puta godišnje radi preventive ..a otprilike takva su i iskustva ostalih članova foruma.. otpilike na svakih 5000km..pa i redje.

Evo naprimer sastav navedenog aditiva za pročišćavanje dizni na dizelu http://www.wynns.be/resources/docume...6/51668_EN.pdf
                          pogledajte u dokumentu stavku pod brojem 3 sastav. .. piše da je više od 75 % kerozin to jest petrolej .
                          i oko 10 % etylhexil ..
                          to su glavne komponente,

Opet u jednom drugom aditivu Power Boost Disel je sastav http://www.wynns.be/resources/docume...6/18670_EN.pdf opet 75 % kerozin i oko 10 % etilhexil nitrate

Poenta je da Kerozin služi da bi bio nosioc ove druge komponente koja čini 10 % , i ta komponenta se razlikuje od aditiva do aditiva . a to su kao što se vidi razni rastvarači ,kiseline i ko zna šta još ... možda je negde i neka vrsta acetona,neznam..nemogu sve da pretražujem .. .
                          a 10 % nije malo na bocu od 375 ml .. to je skoro 40 ml neke kiseline ili nečega već.., a ja sam sipao otprilike istu količinu .. 50 ml.

Comment

• overspeed
                            CBC Senator XXL
                            • 24.05.2005
                            • 2779
                            • Kosovska Mitrovica

Ja sam vec napisao da sam sa Wynn's tretmanom imao licno iskustvo, i napisao da je bila u pitanju Fiesta XR2i. Pre toga sam sipao sve i svasta, od Wyrth-ovih, preko Liqui-Molly pa do ne znam ni sam kojih sve aditiva. I nista. Naravno, dizne su bile ozbiljno "zapekle" i nije pomagalo nista sem detaljnog ciscenja istih i nakon takvog iskustva auto se zaista bio preporodio. Ali takvi efekti i jesu za ocekivanje obzirom da se radi o intenzivnom i ciljanom dejstvu sredstva za ciscenje (koje u cistom koncentrovanom stanju prolazi kroz dizne prakticno skoro sat vremena dok auto radi u leru). Aditiv, sa druge strane, u bocici od 200 ili 300 ml, rastvoren u 50 ili 60 litara goriva, moze sa daleko manje intenziteta da deluje na dizne pa samim tim i efekti ne mogu da budu ni blizu onakvim kakvim ih je opisao pomenuti clan. U najmanju ruku, trebalo bi prevesti par stotina kilometara, potrositi bar pola rezervoara pa da se bilo kakvi rezultati osete. Ali nakon tek 20 ili 30 prevezenih kilometara od momenta sipanja te bocice u pun rezervoar goriva, uz 2 ili 3 litra potrosenog goriva, "primetiti" tako drasticne razlike je moguce samo ako verujemo da je tako, ne nuzno i ako je zaista tako. Uostalom, na samoj bocici pise da se efekti tretmana ne ocekuju odmah i da je ponekad potrebno i ponoviti tretman pre nego se primete rezultati.

Uostalom, ti aditivi se i ne koriste kao lek nego kao preventiva. U sustini oni se mogu dodavati povremeno gorivu u smislu spriranja eventualnih naslaga sa fuel raila i dizni, a ne kao sredstvo koje jednom zacepljene dizne moze "otvoriti" i u tom kontekstu sam i pomenuo placebo efekat. Nego, odosmo siroko...
                            http://www.bmw.tv

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Jel čita neko naslov teme i prvi post?
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Snejk
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2008
                                • 704
                                • BG

Naslov je malo neodređen, ne piše ni oktansku ni 'energetsku',.. Neko može da kaže 'pa povećaćeš vrednost benzina tako da na jedan rezervoar dodaš zlatnu polugu'

Posle prve poruke stvari postanu malo jasnije, naravno.

Comment

Working...
                                X