...evo jednog zanimljivog linka...
SUPSTANCE KOJE POVECAVAJU VREDNOST BENZINA
Collapse
X
-
-
Comment
-
-
Originally posted by 206Malo me zagolicao ovaj thread... Koliko bi pametno/korisno/stetno bilo s vremena na vreme koristiti trkacki benzin u normalnom autu? Ili cak, cisto price radi, da se stalno vozi na njega (za trenutak izuzimajuci faktor cene)?
Ja se nadam da cemo da izvrsimo skoro ispitivanje na jednom yugu na dynojet-u.
Imamo mali problem, samo jos da nadjemo nitrometan !Garaza
1996 SAAB 900 NG Cabrio
Comment
-
-
Originally posted by 206Malo me zagolicao ovaj thread... Koliko bi pametno/korisno/stetno bilo s vremena na vreme koristiti trkacki benzin u normalnom autu? Ili cak, cisto price radi, da se stalno vozi na njega (za trenutak izuzimajuci faktor cene)?
Comment
-
-
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Hmmm, pa vidi, sto se tice paljenja mislim da tu ne bih imao problema, jer glavni problem nastaje kada imas lose gorivo, a paljenje previse rano, ali sa varijantom sa trkackim benzinom i ranim paljenjem mislim da bi trebalo da osetim i neko poboljsanje.
Mislio sam pre sa stanovista raspolozivosti trkackog goriva, kao i eventualne njegove korozivnosti (da mi ne pojede kakav gumeni vod za gorivo?). Inace, prvenstveno sam mislio da ga koristim samo na dragovima, ako ih bude u skorije vreme....
Sto se tice nitrometana...hmmm, suzavac, u moj motor? Lepa ideja, ali ipak cu ja da vidim kako to kod vas funkcionise, pa onda da razmatramo
Comment
-
-
Originally posted by 206Hmmm, pa vidi, sto se tice paljenja mislim da tu ne bih imao problema, jer glavni problem nastaje kada imas lose gorivo, a paljenje previse rano, ali sa varijantom sa trkackim benzinom i ranim paljenjem mislim da bi trebalo da osetim i neko poboljsanje.
Mislio sam pre sa stanovista raspolozivosti trkackog goriva, kao i eventualne njegove korozivnosti (da mi ne pojede kakav gumeni vod za gorivo?). Inace, prvenstveno sam mislio da ga koristim samo na dragovima, ako ih bude u skorije vreme....
Sto se tice nitrometana...hmmm, suzavac, u moj motor? Lepa ideja, ali ipak cu ja da vidim kako to kod vas funkcionise, pa onda da razmatramo...mislim da trkacko gorivo ima veci broj oksidanata (oxigen) oko 3.5% dok je za svakodnevnu upotrebu dozvoljeno 2.9...znaci moguce je da ce da ti smanji radni vek motoru...
Comment
-
-
Ajde kad vec razmatrate ovu temu napisite da li znate koliko gorivo gubi vrednost dok stoji, koji su najbilji uslovi za cuvanje (izmedju ostalog da li je bolja metalna ili plasticna kanta, koja temperatura...), da li ste culi za neke dobbre kondicionere goriva, dali je neko cuo za Fuel Set i sta misli o njemu, kako mozemo proveriti oktansku vrednost(jer postoji neka spravica)...?Res non verba!
Comment
-
-
Sve sto ja znam o toj temi je da gorivo ne bi smelo da se pretace u dodiru sa vazduhom, jer se tada gubi na oktanskoj vrednosti. E sad, kako ga cuvati...Pretpostavljam metalne kante, posto su rezervoari u rafinerijama/pumpama, metalni. Mada, sta ja znam...
Comment
-
-
Originally posted by duxducisAjde kad vec razmatrate ovu temu napisite da li znate koliko gorivo gubi vrednost dok stoji, koji su najbilji uslovi za cuvanje (izmedju ostalog da li je bolja metalna ili plasticna kanta, koja temperatura...), da li ste culi za neke dobbre kondicionere goriva, dali je neko cuo za Fuel Set i sta misli o njemu, kako mozemo proveriti oktansku vrednost(jer postoji neka spravica)...?Garaza
1996 SAAB 900 NG Cabrio
Comment
-
-
Za cuvanje pitam jer mi je Efi sa Fandjo foruma nabavio avio benzin od 130 oktana pre 15 dana. Kada sam ga pomirisao tada imao je izuzetno ostar miris(osecao se na metar od kante kada je otvoris, a danas mi je ili zapusen nos ili nije to vise to..., u pitanju je plasticna kanta- kad me je mrzelo da prespem u metalnu). Naravno mesao bi ga sa obicnim maximalno 1:1, ali cu verovatno i 1:2 u korist regularnog.
Cilj- pomeriti granicu detonacije.Res non verba!
Comment
-
-
Originally posted by duxducisZa cuvanje pitam jer mi je Efi sa Fandjo foruma nabavio avio benzin od 130 oktana pre 15 dana. Kada sam ga pomirisao tada imao je izuzetno ostar miris(osecao se na metar od kante kada je otvoris, a danas mi je ili zapusen nos ili nije to vise to..., u pitanju je plasticna kanta- kad me je mrzelo da prespem u metalnu). Naravno mesao bi ga sa obicnim maximalno 1:1, ali cu verovatno i 1:2 u korist regularnog.
Cilj- pomeriti granicu detonacije.
Mi smo pre 5-6 godina u firmi pronasli kantu koja je stajala uz neke rezervne delove od nekog kamiona ruskog, koga nije bilo u firmi 30 godina. Simali smo to gorivo u Ladu i navozali se.Garaza
1996 SAAB 900 NG Cabrio
Comment
-
Comment