Iskustva sa K&N filterima za vazduh?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

kakav bre akusticni rezultat na dizelu??? 160e za to je bacanje para. za te pare je mogo da se uradi chip.

vozio sam auto sa original KN pecurkom i jedino sto sam dobio je zvuk koji btw nije doso od pecurke vec otvorenog u**** tj isto se cuje kad skines rezonantnu kutiju ili stavis pecurku. snage niotkuda tj bilo je i manje jer je motor uvlacio topao vazduh. jedini nacin da pecurka bude efikasna jeste da se izmesti negde gde nije toplo. kod golfa IV benzinca je moguce da se zavuce ispod fara tj prednjeg levog tocka.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• mzeg
      CBC Početnik
      • 15.07.2008
      • 2
      • Ruma

svejedno....

...sa starim filterom sam presao 10.000km, i nije bio nesto narocito zaprljan...

Sto se tice KN-a, vozicu ovako dok mi ne dosadi, a posle mozda i vratim stari filter....

Nije mi cilj da nekoga ubedjujem da ga stavi ili ne, prosto iznosim svoje utiske. Da mi je auto postao tromiji i to bih napisao...Da li ce motor da u**** los vazduh ili ne, otkud znam, pa i obican filter moze da propusti i opet ste na istom - motor ce da rikne...

Prosto je, za sada sam zadovoljan, ali ako se desi nesto sto ne zelim, svakako cu da ISPLJUJEM K&N na sva usta....

Montirao sam kod coveka koji je stavio KN na YUGO, TOYOTA, VW POLO, i poseduje i dva restaurirana oldtimer-a, u ostalom pogledajte i sami... http://www.deltad.co.yu/

Comment

• Madison
        CBC Član
        • 12.05.2008
        • 86
        • Krusevac/Bg

Iskreno, i ja bih radije tih 160e da na chip, jer ako ljudi stavljaju K&N zbog zvuka-postoji mnogo jeftinije resenje, kod mene su samo izbushene rupe na kutiji filtera, i verujte mi zvuk je predobar, bas REZE, cuje se skoro koliko i sam motor
        Znaci obicne rupe u vidu krugova na nekoliko mesta na kutiji filtera i to je to.
        Guns don't kill people. My cousin does!

Comment

• remus
          CBC Senator XXL
          • 25.12.2004
          • 695
          • Zrenjanin

Zvuk koji dobijes sa KN-om je isti ko da skines filter i upalis tako auto. Samo sto ovaj filtrira a onako uvlaci sve. Znaci sto da bacam pare na KN skinem filter stavim krpu da ne u****va bas sve i teraj bato! I kosta mnogo manje od 160e
          VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• BokiRS
            CBC Veteran
            • 20.06.2008
            • 174
            • Beograd

Ja sam imao na autu K&N original pecurku i grejala se kao blesava od vazduha iz motornog prostora.To sam skinuo i stavio cold air kit,pecurku u kutiji i crevo za dovod hladnog vazduha i oseca se poboljsanje
            ne moze brze,jurimo 30

Comment

• Mickey038
              CBC Član
              • 04.08.2008
              • 18
              • Pristina

Imam original K&N panel, imao sam i Pipercross pecurku i osim zvuka nista specijalno nisam dobio (licni utisak bez dyno testa).

Sa dodatkom chip-a i Fuel Power Boost-a rekao bih da poboljsanja ima. Sve sto treba je da odem na dyno i da to i potvrdim

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

fuel power boosta??? izvini a ko ti je to radio u pristini?

Comment

• JAPANX
                  CBC Senator XXL
                  • 10.08.2006
                  • 2159
                  • Beograd

kako ko?

kamberi behadin iz presheva

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

ne bez zajebancije... jedini covek koji je tamo nesto znao sada zivi u francuskoj mada... ko zna, mozda su se sad izrodili neki novi... cisto sumnjam ili covek sam radi tj ono, internet + ebay...

Comment

• Damjan156
                      CBC Senator XXL
                      • 07.01.2008
                      • 568
                      • Beograd

Ljudi evo ja imam ovaj K&N http://www.knfilters.com/search/product ... rod=E-9244

Naime pošto ću da radim Dyno da bih video koliko sam dobio čipom na papiru,rešićemo i tu dilemu da li K&N ima nekakvog uticaja.

Eto ako neko zna da li Dyno opet radi neka mi javi i ja ću nakon toga postaviti ovde podatke.

Jedini problem je što nemam obični filter sa kojim bi mogao da uporedim,ali pokušaću matematikom.Oduzimanjem dobitka koji nastaje čipom (navodno12-14KS) +3KS po tvrdnji K&N-a.
                      Strauli motorsport
                      Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

DYNO i dalje ne radi i ne zna se kad ce da proradi.
                        Inache uzeli su ljudi i izmerili dal se dobija neshto sa k&n-om i utvrdilo se da se gubi 1 konj.

I love my

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Nek' ubace suvozaca da se racunica poklopi NHF,
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Mickey038
                            CBC Član
                            • 04.08.2008
                            • 18
                            • Pristina

Originally posted by zverko
                            fuel power boosta??? izvini a ko ti je to radio u pristini?

Ugradnju sam obavio licno. Posto vidim da naziv "fuel power boost" malo zbunjuje, evo linka koji govori vise o tome:

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

to se u nase selo zove regulator pritiska i na stock motoru nista ne vredi.

Comment

• Mickey038
                                CBC Član
                                • 04.08.2008
                                • 18
                                • Pristina

Zovi ga kako hoces, bitno je sta radi.

I tacno je da na stock motoru ne daje nikakvo poboljsanje, ali zato u sklopu sa superchip-om rekao bih da poboljsanja ima. No kao sto rekoh, dyno kada budem radio ce reci ima li ili nema dobitka

Comment

Working...
                                X