konverzija je extra samo je pitanje da li motor dovoljno dobro drzi kompresiju da izdrzi turbo?
ili ce da padne 2.0 16V sa turbaljkom, ili mozda josh bolje kao tvoj 1.4
Konverzija je najbolje resenje,na zalost puno para! Ono sto tebe brine da li bi motor(blok) izdrzao-naravno da bi,pod uslovom da za 1.8 ne izvlacis previse ks. Glava motora mora da se radi i smanji stepen kompresije,varijanta sa "debelim" diht. ne pije vodu.Ono sto je dobro jeste da su glave mot. sa HGT izdrzljivije od 1400 sa GT i Tipa 1.4.Zatim obavezno kovani klipovi.Menja se izd.grana,prepravlja usisna,elektronika,fueling.. itd,itd.. ali da moze moze,znam . Sto se tice pakovanja drugih motora i ja sam imao takve ideje ali sam odustao jer to ovde nece niko da radi-ogroman posao! pozz
vidish nisam znao da je glava motora toliko dobra, hvala na infu
nego mene brine donji postroj za koji su me naplashili ljudi da je jako slab i da hoce da ne daj Boze zakuca na visokim obrtajima i onda je sve gotovo!
ali opet taj isti donji postroj ja korishcen u abarth cup kolima i bez problema drzi 220ks!
tepsija je hteo da radi turbo, 7000E u italiji
Pazi glava mot. nije sjajna ali je bolja nego 1400. Mnogi zato i izbegavaju da koriste gl. sa tipa 1400(block GT), vec kao derivat koriste sa Fiata X1/9(blok X 1/9) 1500ccm .Treca nesto losija varijanta jeste derivat punto sporting 1600. HGT turbo nije toliko "zaziveo" ali nije problem ako se radi preko. Cena od 7000 je realna.. prednost HGT turbo sto bi ti imao blizu 300ks vec na 1-1.2 bara,ako bi se uradilo sve kako treba
konverzija je extra samo je pitanje da li motor dovoljno dobro drzi kompresiju da izdrzi turbo?
ili ce da padne 2.0 16V sa turbaljkom, ili mozda josh bolje kao tvoj 1.4
Sto se tezine tiche, bilo bi bolje staviti taj 1.4 da ti ne bi auto bio pretezak napred i u krivine ulazio preko nosa, ali taj 1.4 ima celih 130 konja isto kao i tvoj motor sada. Postoji i mogucnost da se taj 1.4 odradi, kao sto to radi kolega, pa da se iz njega izvlache konjici, ali sve je to dug i mukotrpan proces.
Kao sto svi dobro znamo, tuning auta nije ispativ sport, i ako hoces brzi auto, bolje je da uzmes odmah coupea sa 2.0t i da uzivas, a ima i bolje lezanje od punta, to je sigurno.
xe xe
punto mi jeste na srcu a i nisam pri parama poshto je li studiram, a kada zavrshim fax bice dilema brdo kesha u HGT turbo pa samo za
ili brdo para + HGT za neshto shto je turbo u osnovi sa cca 200ks na zadnjim tochkovima . . .
ali o tom po tom, polako. . .
Slazem se ja da mi svi volimo punta, ali sto je mnogo, mnogo je
Punto mk I 1.4t je po mom subjektivnom mishljenju bolja osnova za tuning od mk II 1.8hgt jer je stabilniji i ima bolje rasporedjenu masu.
Ako dozvolite dao bih komentar na ovo.
Kada sam prvi put seo u taj auto onoliko koliko me oduševilo njegovo zatezanje toliko me razočaralo ležanje,da ne kažem da mi se zadnji kraj zanosio kao mda na kosidbi.Da se razumemo,ja nisam neki pravac trkač,već ga uglavnom koristim po krivudavim brdskim stazama Tare gde se inače održavaju reliji.Onda sam od prijatelja dobio komplet Eibach (crvenih) opruga i stavio monroe dvosmerne gasne amorizere te se situacija drastično poboljšala mada sam mišljenja da bi se sa ozbiljnijim ulaganjem moglo još dosta popraviti.
ljudi ako vam treba nesto javi te se,ima dosta sitnica koje nemaju kod nas....svaka cast za taj punto gt,bice zver kad ga sklopis.moj drugar je stavio motor od coupe-a 2.0 16v turbo i frontalni ic sa evo 8,sad je znaci zver od auta.imao je dosta problema sa drzacima motora jer ih je morao posebno da pravi a i naravno sa mestom gde to sve staviti,potrosio je na kraju oko 3k eura ali je sve radio sam jer ima sjajnu garazu...
mislim da me je neko od vas pitao za silikonske cevi,nasao sam ovde u milanu za ravno 100eura pa ako ste zainteresovani javite se,sto se tice posiljke nije problem....cao i pozdrav
Comment