NOS da ili ne??????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• NOS da ili ne??????

Pored klasicnih "hardverskih" i "softverskih" metoda za povecanje snage, inace nama dobro poznatih, postoje i josh radikalnije metode......
    Ali sam vrh tuninga motora za sada je nitro-ubrizgavanje, ili popularnije po imenu proizvodjaca NOS
    (NitrousOxideSystems).
    U svetu a pogotovo u USA skoro da ne postoji tjunirani automobil bez ugradjenog NOS-a, za razliku od domaceg
    nacina tjuniranja automobila koji je jos u "pelenama".
    Kod nas je mistifikovana cela prica oko nitro ubrizgavanja.
    Sta je NOS? To je sistem koji ubrizgavanjem nitro-oksida, koji sadrzi veci procenat kiseonika od vazduha, poboljshava kvalitet smeshei samim tim i sagorevanja. Na ovaj nachin se izbegavaju komplikovani zahvati povecanja snage uz pomoc kompresora, koji
    ima isti zadatak-da "nabije" :lol: sto vise kiseonika u cilindre. Ovaj sistem povecanja snage je 100% bezbedan, jer je gas koji se koristi potpuno nezapaljiv. Ljudi su uglavnom neobavesteni i smatraju da je ovaj sistem jako stetan za motor
    Do mehanickog ostecenja notora uz pravilnu upotrebu sistema, ne moze doci jer se ovaj sistem me koristi stalno, vec po potrebi i u veoma kratkom vremenskom
    intervalu. On sme da se aktivira na odredjenom broju obrtaja (min. 3000) i sme da se koristi sve dokle kazaljka ne dodje do crvenog polja. Maksimalno aktiviranje
    sistema traje do 40 sekundi, zavisno od stepena prenosa u kom se nalazi poluga menjaca.
    Nitro sistem moze da se ugradi u svako vozilo sa benzinskim motorom, a sastoji se od boce napunjene sa N2O(bi-azot-monoksid), odgovarajucih prikljucaka,
    koji je povezuju na poseban sistem za ubrizgavanje na motoru i prekidaca za aktiviranje, koji se nalazi u kabini. Boca se moze postaviti na bilo gde u vozilu.
    Jedini uslov je da bude pod odredjenim uglom. U njoj se skladisti N2O, koji pod idealnim pritiskom i temperaturom izlazi iz boce u tecnom stanju. Armiranim crevima koja se
    obicno postavljaju ispod tapacirunga stize do jednog solenoida(EM ventila), koji ga ubrizgava u razdelnik ciji je zadatak da ravnomerno rasporedi tecnost u sve cilindre. Kolicina
    ove tecnosti dozira se diznom, koja se nalazi na izlazu iz solenoida, a njenom promenom se odredjuje se snaga koju automobil dobija. U zavisnosti od ugradjenog sistema i tipa
    vozila pod haubu moze da "utrci" od 25 do 200 konja (malo li je??? pa to je citava ergela :lol: ), cak i vise. Naravno ne treba preterivati sa dodavanjem snage jer nijedan motor ne moze da
    istrpi preterana pojacanja. Bezbedno povecanje snage, bez ojacanja komponenti motora, je do 30%. Drugi solnoid ubacuje dodatno gorivo u razdelnik, koji ga deli na sve cilindre ravnomerno.
    Kombinacija razdeljenog goriva i "nitra" ubacuje se u brizgaljku koja pravi smeshu i shalje je u svaki cilindar posebno. Za aktiviranje sistema koristi se prekidac, koji se nalazi na dohvat ruke vozaca :lol: .
    Jedina mana sistema je shto boca traje relativno kratko, samo 3 minuta.
    Ali ako se uzme u obzir da se ova "injekcija" obicno ubrizgava ne duze od 15 sec. to i nije tako malo.
    Punjenje boce moze da se obavi na svakoj pumpi koja "tochi" tehnichki gas.
    Jedno punjenje boce od 2 kile = 500 djunti
    Iz nezvanichin izvora se saznaje da NOS sistem podesen na +50KS koshta oko 2000E, promenom dizne moze da bude +200KS
    Ali s obzirom na teshku materijalnu situaciju gde 95% vozacha vozi autmobile jeftinije od samog NOS-a, sistem ce morati malo da priceka da bi kod nas "pokupio"
    vence, lovore i slavu :lol:
    Ko voli nek izvoli!!!!!!! :lol:
    P.S. VECI DEO TXT-A PREUZET(DRPLJEN) IZ DODATKA ''AUTO-NOVOSTI'' SUBOTA 28.08.2004
    3
    samo da mi je 2000E
    0%
    3
    goni u ludnicu one koji imaju NOS i baci kljuc
    0%
    0
    cool
    0%
    0
    zanimljivo je ali bi brzo dosadilo
    0%
    0
    ma pali brate, narodjaci su zakon!!!!!!!!!
    0%
    0
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Hehe.. kome jos treba resenje za holivudsku produkciju, i u crtanim filmovima motori mogu da daju snagu od sipanja do sipanja osnovnog pogonskog fluida.

NOS je samo kad se ispucaju sve druge alternative, da se nakaci za ono malo ekstra i trahe prekratko da bi se dalo uzivati.

1/4 miles OK ako je samo to u pitanju, inace NE.

A te opcije nije bilo za glasanje tako da moga glasa ima samo ovako kroz tekst.
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

mislim da je cool za drag-race!!!!!
      Oduvash protivnika :lol:

Comment

• little
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 912
        • BGD
        • Lancia Ypsilon 1.2 8V

ok,
        kada se upotrebljava NOS?
        tj. plasticno objasnjenje: prva, druga, treca, cetvrta... gotov drug... gde mu dodje NOS
        "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• BOOST
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Hehe.. bas tako little..

Prva slajfuje, druga slajfuje, treca slajfuje, taman udjem u cetvrtu (na oko 200KSM/h) , 402m finish line

Auta se naduvavaju prvo sa hardverom sposobnim za efekat. Onda se uzme TuRbo i dotera sve na limit za hardvere. (srpski )

Znaci mesta za NOS nema, jednostavno nema vremena da se spusti efekat na put.

Pusti te narko motore
          move your mind

Comment

dobro ako ne moze da se aktivira na putu od 1/4 milje, sigurno moze na autoputu, ono da naucis nekog lika pameti :lol:

Comment

• BOOST
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Ma skupa edukacija, nek sami sebi placaju skolovanje
              move your mind

Comment

• Black Knight
                CBC Senator XXL
                • 13.10.2004
                • 2020
                • Novi Beograd, kicblo

Ja mislim da je to isto kao:

Ako hoćete da se nabudžite na brzinu anabolički steroidi mogu pomoći u tome.Efekti korišćenja ovih supstanci su zapanjujući. Veoma brzo, već posle nekoliko dana nakon uzimanja prve doze, rezultati postaju očigledni. Enorman priliv snage, energije i mišićne mase nešto su što fascinira, a želja za pobedom fokusira sve ove novoprobuđene sposobnosti. Ovakvu transformaciju ne nudi ni jedan prirodni suplement. Zapravo, prirodni se suplementi mogu posramljeno svrstati u tihu podršku moćnih steroida koji ih koriste kao svoj radni materijal. Rast mišićnih ćelija i priliv snage toliko su intezivni da neretko kidaju ligamente i tetive koje ih ne mogu pratiti u burnom razvoju.(klipovi,glava...) Pored toga, steroidi inteziviraju rast svih ćelija, bez obzira da li su one zdrave ili kancerozne. Ovakvi se procesi odvijaju takvom dinamikom da ni ljudski mozak nije u stanju da ih prati, te nespretno zaostaje u svojim reakcijama. Stoga, rast polne želje često ne prati seksualna spremnost, što dovodi do napetosti, agresivnosti i naglih promena raspoloženja. U toku kure steroidima organizam na sve načine pokušava da se oslobodi štetnih nusprodukata, te pojačano luči znoj koji je neprijatnog mirisa. Pored toga treba sakriti i zadah iz usta, miris kose, bubuljice koje napadaju leđa i prave "kratere" po njima... Ni koža nije spremna na ovakav tempo rasta mišićnog tkiva, te često puca i formira strije na koje se čovek mora navići jer će ga verno pratiti do kraja života. Ma kako to gadno zvučalo, ovo je tek vrh ledenog brega kojeg smo u stanju da primetimo. Daleko ozbiljnija borba odvija se ispod kože. Ceo organizam se tada bori za opstanak. Jetra, srce, bubrezi i prostata, ali i sam mozak nalaze se na direktnom udaru hormonskih uljeza. Drastičan pad imuniteta za vreme uzimanja steroida, korisnika izdajnički ostavlja bez zaštite od raznih bakterija i virusa... Ipak ostaje lažna uteha da će se kada kura prođe sve vratiti u prvobitno stanje, dok će sretnom korisniku veštačkih stimulansa ostati zavidna mišićna armada koja očarava suprotni pol i izaziva poštovanje okoline.
                Nažalost, to je veoma daleko od istine. Kao prvo, "pačiji hod" i "ruke zaboravljene na ofingeru" nikako nisu mitski afrodizijak koji obara žene, a drugo, transformacija je brza i u neželjenom pravcu. Mesec ili najviše dva ostaju odvažnom korisniku do drastičnog pada snage i volje za treningom. To prate bolovi u zglobovima, ruku, nogu, leđa… Povećan apetit u periodu nakon kure i sklonost ka ugradnji masti, vode do opuštanja mišića i stvaranja masnih zaliha. Kako organizam panično pokušava da se oslobodi neprirodno velikih koncentracija štetnih supstanci, one se deponuju i u masne rezerve gde ostaju prisutne još dugo vremena. Od ovoga pate i sve supstance koje organizam sam proizvodi. Testisi smanjeni tokom kure prave manje muških hormona koji igraju važnu ulogu u organizmu. Smanjenje broja spermatozoida i njihove aktivnosti prati i veći procenat degeneričnosti eventualnog potomstva. Ni unutrašnji organi nisu pošteđeni štetnog uticaja moćnih anabolika koji se ispoljava mesecima nakon uzimanja…

Razmisli jos jednom )

Zasto sam sve ovo napisao? u sustini hteo sam da napisem samo ono bold slovima ali onda me je povuklo, pa sam nastavio i raspisao se...ali poenta je u tome sto se slicne stvari desavaju i sa kolima...samo sto su kola neziva bica i nije neka steta ako se ima para...

ne znam sto ovo napisao ali ne moze da skodi...
                Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• nole
                  CBC Senator
                  • 02.10.2004
                  • 231
                  • Igalo

Ma nema sta da skodi, naprotiv to je jedan poucan tekst samo zavisi kako ce ko da shvati. Ako bi bilo potrebe za proteinima onda bi ja trebao da ih uzimam posto sam visok a mrsav ali imam dosta prednosti koje bi definitivno izgubio sa dobijanjem previse mase. 10 kg da dobijem bi bilo idealno, kao sto sam imao u vojsci ali za par mjeseci se vratilo na staro.
                  Paciji hod, .... ha ha ha bas dobro za oci. Ljetos smo ja i brat jedno vrijeme isli na jednu plazu i skakali iako ja bas i ne volim skakanje niti skacen na glavu (bas rijetko) a brat skace svakako. E mi se zaletimo plazom i odraz je jedno 3 m od ivice i let kao za skok u dalj i pljus. On skoci na glavu a ja na noge stim sto moram i dobro u vis da poletim da glava ne ostane na mulo. Samo sam jednom vidio nekog momka koji po cijeli dan skace da je uspio da se odrazi 20 cm duze od nas. I jedan dan dolaze dva bildera ali bas se vidi da su profi, odrijani od glave do pete stim sto je jedan imao bradicu. U vodu su usli nekako, to i nije vazno ali iz vode se na mulo mi penjemo sa trzajem i snagom ruka a ONI ....katastrofa. Krene jedan da izadje i nema snage u rukama da izbaci svoju tezinu. Pa pokakis se na svoje misice ako ne mozes sebe da dignes bar sedam puta (zgibovi). Ja ga gledam i cudim se a on se napreze i nateze i na kraju je nekako se popeo do stomaka i legao, pa jedna noga na koljeno pa puzanje pa druga. Znaci dzabe ta "fasada" kada se nema zile i muda.

Comment

• Black Knight
                    CBC Senator XXL
                    • 13.10.2004
                    • 2020
                    • Novi Beograd, kicblo

prvo da zamolim moderatora i administratora da ne micu ovo sa teme, u buduce cemo otvoriti novu temo za ovakva objasnjenja. HVALA.
                    Da su bili profi nisu.Necu ponovo da pisem roman mislim da sam bio dovoljno jasan...ali samo da ti kazem, ja, nesto, ono sto ti podrazumevas pod profi ne bi izgledalo nesto preterano lepo (u stvari bi ) sve zavisi...ali recimo da najidjes na tipa koji uzima steroide...he...taj, ne samo sto je agresivan vec ne moze da kontrolise svoju snagu (nesto slicno kao NOS) [taj na jednoj ruci radi 7x7 zgibova] a snaga bez kontrole...poenta je da su momci bili "napumpani" (GLUPO )....verovatno uzimali kreatin i pili vodu ko bizoni i sad ta voda se "primila" za misice i eto...nema tu snage...

Comment

• nole
                      CBC Senator
                      • 02.10.2004
                      • 231
                      • Igalo

Pa to je ono, samo fasada. Isto kao da stolar prelakira trulo drvo da onako malo sjajne

Comment

• BOOST
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

OK.. RankoK >>> Necemo brisati , ovog puta neka ostane, jer se moze tumaciti ne samo kao off topic vec istovremeno, vrlo metaforicno opisuje stanje MEHANIZMA i hemijskih reakcija. Telo, mehanoizam takodje , sa motorom zvani misici, tako da prihvatam obradu NOS sistema kroz uporedjenje sa Steroidima. Upravo to sto i jeste, NOS, zovemo NARKOBIL

Sad nazad na NOS sistem >>>
                        move your mind

Comment

• Black Knight
                          CBC Senator XXL
                          • 13.10.2004
                          • 2020
                          • Novi Beograd, kicblo

izgleda da sam i ja nesto naucio...

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Re: NOS da ili ne??????

Originally posted by ~Vojvoda
                            Pored klasicnih "hardverskih" i "softverskih" metoda za povecanje snage, inace nama dobro poznatih, postoje i josh radikalnije metode......
                            Ali sam vrh tuninga motora za sada je nitro-ubrizgavanje, ili popularnije po imenu proizvodjaca NOS
                            (NitrousOxideSystems).
                            U svetu a pogotovo u USA skoro da ne postoji tjunirani automobil bez ugradjenog NOS-a, za razliku od domaceg
                            nacina tjuniranja automobila koji je jos u "pelenama".
                            Kod nas je mistifikovana cela prica oko nitro ubrizgavanja.
                            Sta je NOS? To je sistem koji ubrizgavanjem nitro-oksida, koji sadrzi veci procenat kiseonika od vazduha, poboljshava kvalitet smeshei samim tim i sagorevanja. Na ovaj nachin se izbegavaju komplikovani zahvati povecanja snage uz pomoc kompresora, koji
                            ima isti zadatak-da "nabije" :lol: sto vise kiseonika u cilindre. Ovaj sistem povecanja snage je 100% bezbedan, jer je gas koji se koristi potpuno nezapaljiv. Ljudi su uglavnom neobavesteni i smatraju da je ovaj sistem jako stetan za motor
                            Do mehanickog ostecenja notora uz pravilnu upotrebu sistema, ne moze doci jer se ovaj sistem me koristi stalno, vec po potrebi i u veoma kratkom vremenskom
                            intervalu. On sme da se aktivira na odredjenom broju obrtaja (min. 3000) i sme da se koristi sve dokle kazaljka ne dodje do crvenog polja. Maksimalno aktiviranje
                            sistema traje do 40 sekundi, zavisno od stepena prenosa u kom se nalazi poluga menjaca.
                            Nitro sistem moze da se ugradi u svako vozilo sa benzinskim motorom, a sastoji se od boce napunjene sa N2O(bi-azot-monoksid), odgovarajucih prikljucaka,
                            koji je povezuju na poseban sistem za ubrizgavanje na motoru i prekidaca za aktiviranje, koji se nalazi u kabini. Boca se moze postaviti na bilo gde u vozilu.
                            Jedini uslov je da bude pod odredjenim uglom. U njoj se skladisti N2O, koji pod idealnim pritiskom i temperaturom izlazi iz boce u tecnom stanju. Armiranim crevima koja se
                            obicno postavljaju ispod tapacirunga stize do jednog solenoida(EM ventila), koji ga ubrizgava u razdelnik ciji je zadatak da ravnomerno rasporedi tecnost u sve cilindre. Kolicina
                            ove tecnosti dozira se diznom, koja se nalazi na izlazu iz solenoida, a njenom promenom se odredjuje se snaga koju automobil dobija. U zavisnosti od ugradjenog sistema i tipa
                            vozila pod haubu moze da "utrci" od 25 do 200 konja (malo li je??? pa to je citava ergela :lol: ), cak i vise. Naravno ne treba preterivati sa dodavanjem snage jer nijedan motor ne moze da
                            istrpi preterana pojacanja. Bezbedno povecanje snage, bez ojacanja komponenti motora, je do 30%. Drugi solnoid ubacuje dodatno gorivo u razdelnik, koji ga deli na sve cilindre ravnomerno.
                            Kombinacija razdeljenog goriva i "nitra" ubacuje se u brizgaljku koja pravi smeshu i shalje je u svaki cilindar posebno. Za aktiviranje sistema koristi se prekidac, koji se nalazi na dohvat ruke vozaca :lol: .
                            Jedina mana sistema je shto boca traje relativno kratko, samo 3 minuta.
                            Ali ako se uzme u obzir da se ova "injekcija" obicno ubrizgava ne duze od 15 sec. to i nije tako malo.
                            Punjenje boce moze da se obavi na svakoj pumpi koja "tochi" tehnichki gas.
                            Jedno punjenje boce od 2 kile = 500 djunti
                            Iz nezvanichin izvora se saznaje da NOS sistem podesen na +50KS koshta oko 2000E, promenom dizne moze da bude +200KS
                            Ali s obzirom na teshku materijalnu situaciju gde 95% vozacha vozi autmobile jeftinije od samog NOS-a, sistem ce morati malo da priceka da bi kod nas "pokupio"
                            vence, lovore i slavu :lol:
                            Ko voli nek izvoli!!!!!!! :lol:
                            Ha, e kako sam se smejao dok samo ovo citao Ne zato sto je netacno, naravno da nije jer sam ga sam pisao Ovo je clanak iz auto dodatka Vecernjih Novosti, clanak o mom autu, Peugeot 206 sa N2O, vidim poznato mi zvuci, jer sam ga sam diktirao novinarki hehehe

Usput, N2O jeeste dobra stvar, jer ne opterecuje motor konstantno nego samo "po potrebi", i odnos $/ks je ubedljivo najbolji. Dobro, stoji ono za 1/4 mile trke, ali zavisi kome sta treba.
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

CCC plagijat,hmm Copyriht?

Comment

Working...
                              X