i?
M3 projekat
Collapse
X
-
I da jesam dzaba bi mi bilo, svi robovi redom kilavi u ovom gradu
Osim toga, mislim da bi svima pripala muka kad bih krenuo da pricam silna ponavljanja iznova i iznova nekih stvari koje se na ovakvom projektu moraju raditi, kako cekanje isporuke jednog dela zaustavlja rad na maltene celom autu, i slicno...
Evo recimo sad, treba da se postavi motor da bi se uzele mere za vodena, vakuumska, uljna creva, vodove goriva, i ostalu boraniju...tek kad se uzmu mere za creva mogu da se postavljaju kroz kabinu, a pre toga i razvlacenja instalacije, ne moze se raditi tapaciranje podova i unutrasnjosti...u medjuvremenu treba i karter da se napravi, sto se nije moglo raditi bez postavljenog motora, koji se nije mogao postaviti dok se ne naprave nosaci, koji nisu mogli biti napravljeni dok se ne postavi diferencijal koji se nije mogao postaviti jer nisam imao odgovarajuce kuciste, koje sad mora da se prepravlja...kapirate o cemu pricam?
Ovo je koliko inzinjerski zahvat, toliko i poduhvat u planiranju reda poteza, posto ako se oko jedne stvari zeznete, morate da cekate da to razresite, a sve ostalo stoji...Nimalo zahvalan posao. Ko gleda Boyd Coddington-a i ostale kako prave auta, vidi koliko truda, vremena, novca, osoblja, i pre svega iskustva i planiranja treba za ovakve projekte - mozete misliti koliko je sve teze kad nesto slicno, makar i 3x jednostavnije i manje profesionalno, radite u uslovima koji postoje kod nas.
Dakle okviran red poteza bi bio postavljanje motora i agregata na mesto, pravljenje kartera, uzimanje mera za creva i instalacije, pravljenje istih, zatim elektroinstalacije, pa pravljenje i modifikacija table i tapacira, tapaciranje i ostali radovi po kabini...da ne ulazim u detalje, ima jos dooosta posla.
Da se razumemo, ovaj auto moze da se skarabudzi i izbaci na ulicu u roku od 7 dana. Ali ovaj projekat je davno postao previse ozbiljan da bi se ista skarabudzivalo, to jednostavno organski ne podnosim. Dakle, ili kako treba, ili nikako.
A ko misli da ovakve stvari idu brzo, ili misli da moze brze i bolje, uz istu posvecenost detaljima i fino doterivanje, voleo bih da vidim da proba
Comment
-
-
Ne, obican covek sa porodicom, spava, jede, radi i druge stvari osim drndanja po mojim projektima i u Srbiju dolazi na odmor, a ne da navrat-nanos doleti za Bg svakih 2 dana da meni sklapa motor...polako, jedno je sigurno, auto ce 100% biti gotov, samo sto niko ne zna kada
Ali bice
Comment
-
-
Originally posted by mikimazdaljudi a ja mislio da je to masina
All we know is he's called BOOST
EOT
a sada ozbiljno - pricas o crijevima i instalaciji pa me jedno zanima. da li ce M3 Aero da ima grijanje, ventilator, unutrasnje osvjetljenje i slicne zezancije? ili ce da bude go k'o pistolj...
sta je sa tapacirunzima? vidio sam da stavljas "itisone" al sta je sa vratima - ostaje fabricki ili ce da ide carbon, kevlar, nesto trece...
zvucna izolacija - u planu ili ne?Zovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Pa u Americi, u radionici sa jedno 2-3 miliona $ alata, opreme i masina, 20 full-time zaposlenih raznih struka i profila, i prodavnicama svih zamislivih delova od kojih dobijete isporuku o roku od 24h - verujem da bi ceo projekat ove vrste bio gotov za max. 2-3 nedelje.
Ali nazalost zivimo gde zivimo...
Inace auto se pakuje sa svim "zafrkancijama" tipa osvetljenja, ventilacije, tapacira na podu, vratima itd...postojeci paneli se doduse nesto modifikuju, nanovo tapaciraju u alcantaru (tabla, vrata, krov i A,B,C stubovi). Koriste se toplotna i zvucna izolacija svuda gde je potrebno. E sad, zasto...cinilo mi se tupavo da radi olaksavanja 30-ak kg sa auta od 500+ KS izgubim na svakodnevnoj funkcionalnosti auta. Dakle za 30kg razlike koja na predvidjenoj snazi motora ne znaci maltene nista, gubim mnogo i pravim auto jako ogranicene upotrebe, tako da ce ovo ipak bii auto koji ce sasvim normalno moci da se koristi svaki dan.
Comment
-
-
Evo i jos jedan mali dodatak Projektu - N2O sistemWizard Of Nos, naravno, direct port sistem, do 200KS. Takodje i grejac boce, kao i trenutno najsavrseniji progresivni kontroler koji postoji - MaxExtreme - o njegovim specifikacijama, cemu sluzi i sta sve moze da uradi, imate na www.noswizard.com.
E sad, da li ce iko da primeti nesto neobicno na slici, da vidim pazite li na casovima
Comment
-
-
Ovaj M3 Aero projekat je toliko dobar,da bi i vecina tjunera sa zapada mogla da ti zavidi!Lepo si rekao da na nasim prostorima nije vidjeno nista slicno!
RESPECT!
Comment
-
Comment