M3 projekat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Prasnjav jeste, ali ima celofan preko, nista mu ne fali.

Radi se, naravno da se radi, medjutim sezona odmora uzela maha, pa se cela banda razbezala po plazama.

Ali i dalje se radi pomalo, naravno, Uglavnom na gomiletini sitnica, koje su toliko male da bi se pominjale, a opet oduzimaju NENORMALNO veliku kolicinu vremena, jer kako god mala i beznacajna da je stvar koju morate uraditi, stotinu takvih beznacajnih stvari ipak treba dovesti do kraja, a sve zajedno i nisu tako beznacajan posao i to traje jaaako dugo...a i onaj Gumetina sa svojom strujom nesto oteze...

Malo smo radili i sa nosacem nove letve volana, papucicama, hidraulicnom rucnom, instalacijama za sve to, itd...polako, ali radi gura napred.

E da, kocnice ipak nece imati servo...probacemo tako, pa ako ude radilo super, ako ne, onda cemo da se zezamo sa hidraulicnim pojacivacima posto je instalacija i nalazenje prostora za booster JAKO veliki problem...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• nijebitno
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2006
      • 629
      • Modrica

Kao Ferrari
      Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Lord_o21
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2006
        • 494
        • Novi Sad

Ah taj gumeni decak....
        ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Zeza ga Alfa, dakle opravdan izostanak

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Hm...malo tapkamo u mestu ovih dana Nesto sto je ilo planirano za vikend nije uradjeno, sto iz objektivnih sto iz nekih drugih razloga, bilo malo i nepredvidjenih problema, ali sta je tu je...

Karter kriv. Ponovo. Izgleda da jako malo ljudi uopste zna da vari aluminijum, a jos manje da ga DOBRO vari...moram maltene sve ispocetka jer je priljubna ploca na blok toliko kriva da je pukla pri prvom srafljenju. Opet ce morati da se pravi skoro sve nanovo, ali ovaj put nadam se da cemo pronaci blok da ga koristimo kao adapter plocu za vreme varenja. Jbg...

U medjuvremenu motor je izvadjen da bi se konacno neke stvari uradile do kraja - fiksiranje letve, zastita i ojacavanje firewalla, itd itd...za vikend se rade i kocnice, u sopstvenoj reziji, naravno.

Slike kocionih creva sam ranije postavio (crveno TFE crevo), a fitinzi izgledaju otprilike ovako:

Sami fitinzi i crevo daleko prevazilaze sve zahteve za pravljenje kocionog sistema, a i prilicno ih je lako napraviti (crevo se ubaci u rukavac fitinga, preko ide mesingani nut, i zasrafi se), pod uslovom da koristite kvalitetna creva i fitinge...Od Boban Sajli sam odustao prvenstveno zbog sopstvenog loseg iskustva sa njima - pravili su mi kocioni sistem za 2002, koji je u 2 navrata na 2 razlicita mesta procureo, tako da je bilo prilicno cupavo kad izgubite kocnicu. Ako oni profesionalci tako otprilike rade ozbiljan posao, ja nemam izbora nego da budem sam svoj profesionalac i to uradim sam

Dakle, za vikend - kocioni sistem, finisiranje.

Comment

• Delkan
              CBC Senator XXL
              • 14.06.2005
              • 829
              • 60 km From BG,West

A da masinski poravnas karter posle varenja(kao glava motora kad se ravna)?Otkud ga niste proverili posle varenja na neko vece staklo?Mislim,lako je sad biti pametan,kad je vrisnuo...

Rucna je perverzna!Jel` ono na njoj cilindar kvacila sa svojim originalnim nosacem-malo prepravljenim?

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Pa pokusali smo da ga stegnemo u nadi da cemo ga makar malo poravnati, ali sam znao da ce puci jer je bio preterano kriv a nije bilo moguce ravnati ga jer je nalegajuca povrsina previse tanka. Anyway novi karter je vec gotov.

Rucna je kupljena kao komplet, nosac, rucica i protocni cilindar kao za kvacilo.

Comment

• Bojan335
                  CBC Senator XXL
                  • 01.05.2007
                  • 332

imacu i ja takvu ruchnu jednog dana kad pobedim na D1 [salim se ] bez te ruchne drift je nezamisliv u svetu . to je prava stvar nego jedno glupo pitanje nisam bas chitao sve od pochetka pa bi pitao dali mozes da blokiras samo prednje kochnice kao ja zadnje sa normalnom ruchnom i da to drzi da bi ja mogao da palim gume i da izadjem iz kola naravno uz prepravke gasa koji bi izlazio iz haube

pozdrav od krmbalije

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Za to sluzi jedna druga spravica, linelock, imam i to.

Pritisnes i drzis kocnicu, ukljucis linelock, on blokira prednje tockove, i mozes da pustis kocnicu. Tockovi blokirani dok ne iskljucis linelock, u medjuvremenu radi sta hoces.

Naravno, radi samo dok auto stoji.

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ljudi, naci pravu pomoc, odnosno prave majstore koji ce da odrade posao onako kako treba i NA VREME - je umetnost Ja tom umetnoscu nikako ne vladam, da li zbog mene ili zbog majstora, ne znam...

Majstor kome je odnet karter da popravi, ili napravi novu, prihvati posao i obeca da ce biti gotovo za 3-4 dana. Taj rok istekao u subotu, u ponedeljak jos nije ni poceo da radi. Danas dolazi informacija da ce to moci da uradi tek za 15 dana Pa majku mu ZASTO ljudi uopste uzimaju poslove za koje su svesni da ne mogu da ih odrade na vreme!? I onda kad ih pritisnes da odrade u roku koji su obecali, onda krenu da zure, otaljavaju posao i brljave i to po pravilu bude uradjeno kao nogama. Bojim se da ce to biti slucaj i sa ovim karterom...

Dakle, ima li neko POUZDANO DOBROG majstora koji bi mogao da popravi alu karter, ili da napravi novi od nule? Jedini uslov bi tu bio da nije neki brljivi priuceni varilac (jer tako znam i ja da radim), nego da IZUZETNO dobro poznaje materijal i vestinu varenja tanjeg aluminijuma da se to konacno odradi kako treba i u RAZUMNOM roku?

Comment

• mirdza
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2005
                        • 2437
                        • Katowice (PL) / Banja Luka
                        • AGP / W126

Originally posted by 206
                        Dakle, ima li neko POUZDANO DOBROG majstora koji bi mogao da popravi alu karter, ili da napravi novi od nule?
                        Imam ja! To ti je samo nekih 1100km od BG...
                        A, na zalost, sam ozbiljan - imam ovdje servis koji se samo time bavi (varenje aluminijuma) i rade to 100% profesionalno
                        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Pa zaboravio si da za Saleta ne postoje granice
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Pa sad...ne preterujmo

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Jel onaj iz Vrbasa ne valja, što je krpio menja??
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

O njemu i pricam.

Comment

Working...
                                X