M3 projekat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Bice taman dovoljno
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Lanee
      CBC Senator XXL
      • 30.11.2006
      • 488
      • Beograd

hehe

po svemu sudeci mislim da necete stati na 2 bara al ajde...

barem se ja ne bi kladio na to, iako postoji opravdanje da je chukica za boost do 2 bara, cenim da ce da zvechi u prekidach SVE ZIVO i boost i rev. limiter ali ima da ide boz sachuvaj

shto kaze Rale

brrrr

svaka cast nema shta
      Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
      To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Pa, mislim da cemo za sada stati na 2 bara, dok ne vidimo kako ce motor sa ovom mapom da izgustira ovaj nas jad od goriva. Ako EGT bude OK, videcemo...

Comment

• V-Tec
          CBC Senator XXL
          • 30.06.2006
          • 1615
          • Beograd
          • '89 Civic d16a6

Koliko moza max bara da gura "fen"?
          shuto-expressway.com

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Nije poenta koliko bara moze fen da naduva, taj broj sam po sebi ne znaci nista, odnosno ne znaci puno, ne daje konkretnu sliku...

Medjutim, toliki pritisak u datoj jedinici vremena na datu zapreminu motora - to vec nesto znaci.

Ali, ako bih vec morao da pogadjam, rekao bih da na ovom motoru 2,5bar ne bi bila nedostizna cifra, s tim sto mislim da nema potrebe dotle da idem.

Za sada

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

pocinjem da se plasim zbog tih tvojih izjava tipa "za sada"
              da lis u ti te mape sada finalne ili ces ih jos peglati?
              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Prvobitne mape su bile probne - kvalitet goriva (citaj: kolicina goriva za hladjenje, brzina sagorevanja, EGT i ukupna snaga) je bila velika nepoznanica, mape paljenja pravljene vrlo konzervativno, pritisak ni blizu onoga sto motor moze izvuci, itd...

Po logovanju bitnih parametara rada motora, napravljena je nova mapa sa prilicno dobrom idejom dokle se sme ici sa stepenom paljenja, boostom, popeglan je rad na leru, odziv na gas, auto mnogo lakse radi bez brljavljenja, rupa, itd...Ta mapa je sada unutra, i recimo da je prilicno dobro prilagodjena samom motoru.

Za neka dalja povecavanja pritiska potrebno je napraviti nove logove, da se vidi koliko dobro motor sada radi, da li je eventualno negde "na nozu", da li injektori imaju dovoljan kapacitet za dalje povecanje, da li postoje korekcije paljenja ili neka druga intervencija zbog visokog EGT-a, itd...

Kada se ti logovi naprave i auto dobije neke ozbiljnije kilometre, eventualno se moze izvuci jos malo, ali verujem da bi se eventualno moglo bezbedno dodati jos jedno 50-ak KS na tocku, sve preko toga bilo bi bespotrebno "silovanje". Moze, naravno, ali zahteva dodatne prerade, tipa drugi injektori, druge klipnjace, itd...

Ova mapa koja se sad koristi, daje recimo 90% iskoristenosti motora i 99% je uskladjena sa kvalitetom goriva i nameni auta. Ako skoro i bude nekih prepravki bice usmerene na peglanje malih rupa i nesavrsenosti pre nego na povecanje snage.

Comment

• TOKYO
                  CBC Senator XXL
                  • 17.07.2006
                  • 1696
                  • Beograd- NBGD

Moram nesto da priupitam. . . .

Zasto nos stop spominjes "ovo nase lose gorivo" ???

Posto to nije auto za do posla i nazad, valjda mozes izkombinovati neko kvalitetnije gorivo??

Mislim poznata mi je prica kako mozak ispravlja "bad fuel" (cak sam i raleta malo ugnjavio da mi pojasni nacin rada ) ali opet...., da li mora da ide shit sa nasih pumpi????
                  MY ex RWD Alfa
                  Drift & Donuts & Track

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Ne mora, naravno, verovatno cu za neke trke i koristiti nesto bolje gorivo, ili dodavati i etanol.

Ali, posto auto nije pravljen da bude samo za trke, nego da moze i regularno da se vozi, hteo sam da ga prilagodim uslovima kakvi kod nas vladaju po pitanju goriva, da ne budem ogranicen sa te strane, da budem siguran da ce i sa ovim nasim djubretom sigurno raditi onako kako treba da radi. Zafali mi goriva, stanem, sipam sta nadjem, i pun gas, a da znam da nece da zvekne zbog loseg goriva...

Ako nekad i ubodem bolje gorivo, dobro je, ako bude morao da radi na djubre - moze i to, ja to znam i ne razmisljam o tome.

Znaci, planiraj za najgore, nadaj se najboljem, i nikad nemas problem

Comment

• jevrem
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2006
                      • 948
                      • Smederevska Palanka
                      • A4 2.0TDI quattro

Kada spominjes etanol, da li mozda znas u kojoj meri se sme dodavati u benzin a da ne steti motoru?
                      Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                      Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

5-7% bez ikakve brige da ce napraviti bilo kakvu stetu, meni je sistem pravljen da moze da radi samo na etanol ako treba, ali iz drugih razloga necu terati vise od 15%.

I jos jedna stvar, etanol ni u kojoj varijanti nece nastetiti motoru, ali u odredjenim uslovima moze da osteti elemente sistema snabdevanja gorivom (pumpe, dizne...).

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

dobro, a jel ima neke svrhe metati ga u auto koji nije namunjen kao tvoj. sta tom smesom dobijamo konkretno nas dvojica sa 2.2T?
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Etanol ima 116 oktana, pa ti vidi sta dobijas

Samo sto je maaalcice korozivan pa ne smes da preteras...

Miks etanola i benzina koji se po Evropi prodaje kao E85 ima nekih 105 oktana.

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

ok te brojke su mi poznate iz tvojih ranijih pisanja. dakle, ja mogu slobodno da mecem taj mix u svoj rezervoar i motor ce bolje da radi?
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Srdjan
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 2416
                                • Bajina Basta/Beograd

A sta ces zverko da dobijes kada vozis na plin?
                                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                                X